Australian Open 2020 – tenis in extaz sau in agonie?
Australian Open Tenis este primul turneu de tenis de Grand Slam al anului, din pleiada celor patru competitii de acest gen ce se desfasoara intr-un sezon de tenis. Turneul de la Melbourne este, in acelasi timp, si cel mai iubit turneu de Mare Slem in randul jucatoarelor si jucatorilor profesionisti.
Pariaza online pe actiunea de la AustralianOpen
Australian Open – i se spune "Grand Slam-ul fericit"
Asadar, Australian Open 2020 se va desfasura in perioada 20 ianuarie-2 februarie 2020, in complexul Melbourne Park, pe suprafata hard, in aer liber.
Atmosfera de concurs este unica, organizarea este ireprosabila, oamenii implicati in desfasurarea turneului sunt excelent instruiti, binevoitori, implicati, mereu cu zambetul pe buze.
Nu degeaba Australian Open este supranumit “The Happy Slam”!
Fair-play-ul este litera de lege in tribune, ospitalitatea oamenilor este incredibila!
Cred ca energia si caldura solare se transfera cumva si in suflete si ii face pe oamenii acestia de la Antipozi mai calzi, mai luminosi, mai generosi!
Terenurile de joc sunt si ele extraordinare la Melbourne, atat ca dotari cat si din punct de vedere al calitatii suprafetei de joc, un hard acrylic de culoare albastra, Plexicushion, oferit de Green Set.
Este o suprafata mai degraba lenta, care nu prea a fost pe plac, in ultimii ani, celor ce se bazeaza foarte mult pe serviciu, asa-numitii "big servers".
Se va juca pe 25 de terenuri in total, iar principalele arene ale complexului de la Melbourne Park sunt:
- Rod Laver Arena;
- Hisense Arena;
- Margaret Court Arena;
- 1573 Arena, fostul teren numarul doi al complexului Melbourne Park.
Sa vedem acum ce ne ofera Australian Open din punct de vedere al actorilor principali ai tenisului, jucatorii…
Australian Open 2020 – favoritele din turneul feminin
La fete, lupta va fi acerba, pentru ca valorile din circuitul feminin sunt foarte apropiate. Marturie pentru acest fapt stau desele schimbari de lider din circuitul WTA ce au avut loc in anul 2019.
- Cumva surprinzator, si in acest an favorite principala la castigarea trofeului este Serena Williams, nemuritoarea Serena, cu o cota de 7.00 la casa de pariuri Betano!
Prietena Serenei, Caro Wozniacki, si-a anuntat retragerea la 29 de ani, asa ca Australian Open, turneu pe care l-a castigat in anul 2018, dupa o finala cu Simona Halep, va fi ultimul din cariera danezei.
- Favorita numarul doi este Bianca Vanessa Andreescu, jucatoarea canadiana de origine romana, iar locul al treilea pe lista favoritilor este detinut de jucatoarea de la Antipozi, Ashleigh Barty;
- Fiind un turneu ce se disputa pe o suprafata rapida, sunt de urmarit jucatoarele ce au drept atu serviciul puternic, precum japoneza Naomi Osaka si cehoaica Karolina Pliskova, favoritele numarul patru, respective sase ale turneului;
- Simona Halep (favorita numarul cinci a competitiei) si Sorana Cîrstea vor juca direct pe tabloul principal feminin, iar Irina Begu trebuie sa-i multumeasca Verei Zvonareva pentru retragerea sa, care i-a “oferit” romancei un loc pe tablou, fara a mai trece prin furcile caudine ale calificarilor.
E un recul evident si in tenisul feminin romanesc fata de emulatia cu adevarat reconfortanta pe care am trait-o in sezonul trecut.
Monica Niculescu, Patricia Tig, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, si Laura Ioana Paar vor juca in calificari, iar Mihaela Buzarnescu nu si-a anuntat inca participarea la turneul de calificare.
Sunt si cateva absente demne de remarcat in turneul feminin:
- Portoricanca Monica Puig, campioana olimpica de la Rio, s-a operat la cot si nu va participa la Australian Open;
- Belarusa Vika Azarenka a castigat de doua ori turneul de la Melbourne, dar in acest sezon va lipsi;
- Germanca Andrea Petkovic, 32 de ani, locul 76 WTA,accidentata la genunchiul stang.
- Breaking news - Bianca Andreescu si-a anuntat si ea absenta de la Australian Open, fiind nerefacuta dupa accidentare.
Australian Open 2020 – favoritii din turneul masculin
La baieti vom asista la un nou episod din crancena batalie dintre cei trei corifei ai tenisului, Rafa Nadal, Nole Djokovic si Roger Federer si calutii naravasi din noua generatie, Next Gen.
- Nole Djokovic a castigat turneul Australian Open in sezonul trecut, pentru a saptea oara, si este favorit la castigarea turneului si in acest an;
- Rafa Nadal este lider in clasamentul ATP si este finalistul de anul trecut; el are doar un trofeu castigat la Australian Open si a ratat anul trecut oportunitatea de a fi primul jucator ce ar fi avut in palmares cate doua trofee la fiecare turneu de Grand Slam. Editia aceasta inseamna pentru el o noua tentativa de a realiza aceasta performanta unica;
- Roger Federer, zeul Federer, de sase ori castigator la Melbourne, se pregateste constiincios, extrem de serios, asa cum il stim. Nu participa la ATP Cup, competitia inter-tari premergatoare Australian Open, pentru a se menaja, pentru a fi foarte bine pregatit la Melbourne. Totusi, Roger nu mai e la prima tinerete in tenis, nici macar la a doua, are 38 de ani si isi va conserva energiile asa cum numai el stie s-o faca!
Este pur si simplu impresionanta cariera si longevitatea la nivel inalt pe care le are acest sportiv unic, poate cel mai mare al Planetei in acest moment…
Din nefericire, cativa dintre marii jucatori stau inca sub zodia accidentarilor:
- Andy Murray, operat la sold, a revenit in cateva turnee din sezonul trecut, dar nu va putea participa in conditiile grele de Grand Slam, cu sistem de trei seturi din cinci si sub vipia de la Antipozi.
- Japonezul Kei Nishikori s-a accidentat la cot si va reveni pe teren dupa Australian Open .
In ceea ce ii priveste pe romani, situatia nu e deloc roz. Nu mai avem niciun jucator in top 100, primul clasat dintre romani fiind Marius Copil, pe locul 153.
Aceasta prabusire libera si continua a tenisului masculin romanesc a facut ca la turneul ATP Cup, competitie premergatoare Australian Open, ce se desfasoara la Brisbane, selectionata Moldovei, condusa de Radu Albot ( locul 46 ATP) sa obtina calificarea, iar Romania, nu.
In concluzie, pe tabloul principal masculin, Romania nu are niciun reprezentant. Marius Copil va juca in turneul de calificare.
Vorbeam despre jucatorii din tanara generatie…
Din randul Next Gen astept lucruri cu adevarat remarcabile de la Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Denis Shapovalov, care au demonstrat ca au veleitati pentru jocul pe hard si au sansele lor reale la acest turneu..
Va fi insa o lupta a tuturor, nu doar cu adversarii, ci si cu temperaturile insuportabile uneori de la Melbourne… E de notorietate faptul ca in editiile trecute s-au inregistrat numeroase abandonuri din cauza caldurii excesive, atat in turneul feminin cat si in cel masculin.
Tocmai din aceste motive, organizatorii turneului Australian Open au luat cateva masuri care sa imblanzeasca intr-un fel conditiile grele de joc.
Se joaca, astfel, inca din sezonul trecut, super tie-break in setul decisiv, la scorul de 6-6, in al cincilea set la baieţi, respectiv în al treilea set, la fete.
In super tie-break, castigator este jucatorul care ajunge primul la zece puncte cu o diferenta de doua puncte fata de adversar.
Expertii medicali vor supraveghea conditiile atmosferice de joc şi partidele se vor opri, daca situatia o va impune.
Oricum, recomandarile specialistilor pentru jucatori sunt de a folosi solutiile de protectie impotriva razelor solare, de a purta sepci, bandane, mansete, de a acoperi cu obiecte de echipament o cat mai mare suprafata a corpului.
Ramane de vazut daca, in aceste conditii, Nike ii va pregati lui Rafa Nadal tot un tricou fara maneci...
Avem parte de masuri fara precedent stabilite pentru o situatie grava, speciala, nemaintalnita pana acum chiar si in Australia, cea atat de obisnuita cu vipia din timpul verilor.
Premii extraordinare la primul Grand Slam al anului
Premiile primului turneu de Mare Slem al anului au crescut exponential, de la sezon la sezon.
In acest an, la Australian Open se vor oferi premii totale de de 49,1 milioane dolari americani, cele mai mari din istoria competitii, cu peste 13 procente mai consistente decat anul trecut.
Campionii din anul 2020, atat la fete cat si la baieti, vor castiga, fiecare, cate 2,84 milioane dolari, în timp ce finaliştii vor primi cate 1,42 milioane dolari.
S-a vorbit mult despre cresterea premiilor si pentru jucatorii mai slab cotati. Acesta este unul dintre obiectivele primordiale ale sindicatului jucatorilor de tenis.
Drept urmare, cei ce vor reusi sa acceada pe tabloul principal la Australian Open 2020, vor primi premii de cate cate 62.000 dolari fiecare.
Aici am vrut sa ajung, sa scot in evidenta importanta accederii pe tabloul principal pentru jucatorii ce au clasament in afara top 150 WTA sau ATP.
Si asta nu e totul…
Jucatorii care vor juca in primul tur al calificarilor si vor pierde vor primi cate 13 800 de dolari pentru simpla participare in turneul de calificare.
Iata cum obtinerea unui loc pe tabloul de calificare devine un obiectiv in sine, pentru jucatorii ce au un clasament mai slab.
Este foarte clar ca, si din punct de vedere al premiilor, Australian Open 2020 se prezinta la cote de Everest.
Cum si unde pariem pe tenisul de Grand Slam
Australian Open Tenis 2020 se va bucura de o atentie absolut speciala pe site-ul nostru.
In fiecare zi a turneului vom avea pentru voi, informatii proaspete, ponturi si bilete ale zilei, atat din turneul feminin, cat si din cel masculin.
Pentru mine, calificarile turneului Australian Open nu trebuie defel neglijate, ele sunt aproape la fel de importante ca turneul in sine din punct de vedere al pariurilor sportive.
Spun asta pentru ca turneul de calificare poate fi un foarte bun prilej de a aduna puncte pentru jucatorii mai slab clasati, asta ca sa nu mai vorbim despre premiile in bani ce se pot obtine si care pot depasi castigurile dobandite prin castigarea unui turneu challenger bine cotat.
Calificarile turneului vor avea loc in perioada 14-18 ianuarie 2020, iar in data de 16 ianuarie este programata tragerea la sorți a tablourilor principale de joc.
Voi ramane fidel strategiei mele de pariere pe tenis despre care am mai vorbit.
- Primele tururi ale turneului sunt bune ocazii de a juca pe favoriti, mai ales in turneul masculin, si de a incerca chiar un bonus dublu la casa de pariuri Fortuna;
- Pentru meciurile echilibrate vom prefer, bineinteles, pariurile de marja 0%, ce au cota atractive, la
casa de pariuri Betano; - Handicapurile asiatice ajustabile si totalurile de ghemuri asiatice ajustabile de la
casa de pariuri Unibet vor lua insa cireasa de pe tort, pentru ca ne ajuta sa minimizam foarte mult riscul, chiar daca vom alege cote mai mici ca valoare; - Ca la fiecare turneu de Grand Slam, casele de pariuri Netbet, Betfair sau Maxbet
se vor intrece in a oferi optiuni de pariere atragatoare atat prin varietate cat si prin valoare.Concurenta este foarte acerba in acest domeniu...
E de la sine inteles ca meciurile romancelor, mai ales cele ale Simonei Halep, se vor bucura de un tratament privilegiat pe site-ul nostru!
Pariaza online pe Australian Open si incaseaza bonusuri de sute de lei!
De ce imi place Australian Open Tenis
Imi place turneul Australian Open Tenis pentru ca la Antipozi e cald, si la propriu si la figurat, e plin de zambete, de culori minunate si fete atragatoare, dar si de tenis de mare calitate.
Asadar, primul turneu de Grand Slam al anului din tenis va fi cinstit cum se cuvine pe site-ul nostru. Va fi un regal de tenis pe care il vom trata asa cum merita, ca pe un adevarat campionat mondial al tenisului!
Dar pentru ca sportul face parte din viata nu putem sa trecem indiferenti pe langa ceea ce se intampla inca de acum cateva luni in Australia...
external linkLink-uri externe interzise
Solidaritate internationala pentru Australia
Din pacate, in aceste zile, external linkLink-uri externe interzise este mistuita de incendii devastatoare, chiar apocaliptice si vara australiana isi face de cap mai mult ca de obicei.
Iar temperaturile verii sunt in continuare extrem de ridicate in aceasta perioada si in perioada imediat urmatoare, cand se va desfasura Australian Open 2020.
Se spera ca prin unirea tuturor fortelor nationale si internationale, aceste catastrofe naturale, cauzate in buna masura de schimbarile climatice, sa poata fi tinute in frau cat mai rapid.
Jucatorii de tenis isi arata sprijinul cum pot pentru familiile sinistrate ce a trebuit sa fie evacuate, prin donatii, actiuni caritabile, meciuri demonstrative ale caror fonduri vor merge catre cei ce au de suferit de pe urma acestei catastrofe climatice.
E foarte clar ca aceasta solidaritate ar trebui sa fie extinsa la nivel global, de state, de guverne, care pot aduce un ajutor mult mai substantial decat donatiile jucatorilor.
Tenisul este despre oameni, pentru oameni, iar daca o tara atat de primitoare cu actorii principali ai acestui sport se confrunta cu astfel de probleme foarte grave, e de la sine inteles ca acestia isi ofera neconditionat ajutorul.
Nu vreau sa devin patetic, dar situatia din Australia este foarte grava si cred ca, in acest moment, pe primul plan ar trebui sa fie grija pentru viata oamenilor si animalelor, nu sportul, oricare ar fi el.
Cu toata dragostea pentru tenis spun asta.
Prin vocea lui Novak Djokovic, jucatorii se gandesc chiar la o eventuala reprogramare a turneului, pentru ca turneul se joaca in aer liber, iar sanatatea tuturor participantilor la competitie ar fi pusa in pericol.
Sper ca situatia din Australia sa se imbunatateasca, desi prognozele meteo anunta calduri apasatoare in continuare.
Sper din tot sufletul sa ne putem bucura de tenis, alaturi de australieni, iar extazul unui turneu de tenis extraordinar sa nu fie anulat de lupta pentru supravietuire a oamenilor de la Antipozi.
Fără doar și poate, turneul trebuie reprogramat, iar cei care trebuie sa ceară acest lucru sunt jucătorii. Djokovic, Nadal și Federer, pur și simplu ar trebui să se retragă, doar așa pot dovedi faptul că le pasă de ce se întâmplă în Australia.