Ce date trebuie sa analizam inainte de a paria pe un meci de tenis?

Fotbalul si tenisul dispun de cele mai multe partide importante in fiecare zi, acesta fiind cu siguranta unul dintre factorii determinanti care plaseaza cele doua sporturi in topul celor mai apreciate si pariate de catre utilizatori din intreaga lume. Spre deosebire de fotbal, unde informatii poti lua din foarte multe surse, cel putin pentru partidele din ligile de top, din cupele europene sau din competitiile internationale, in ceea ce priveste tenisul lucrurile nu sunt atat de simple.

In afara statisticilor de baza, destul de greu se gaseste alt tip de informatii, uneori chiar deloc. Sigur, aici ne referim la informatii pe care le putem gasi pe net “la liber”, fara sa platim. De aceea, daca esti cu adevarat pasionat de tenis, ai putea incerca sa-ti creezi tu propriile statistici, ca urmare a partidelor deja disputate in acel sezon. Credeti-ne, sunt destule statistici pe care sa le urmaresti si care nu se gasesc “la liber” pe net, in urma efectuarii acestora si parierii tinand cont de ele putandu-ti rotunji serios veniturile.

1.      Consulta ultimele meciuri disputate pe acea suprafata

Partidele de tenis din circuitele ATP si WTA se disputa pe 4 suprafete: hard outdoor (in aer liber), hard indoor (in sala), zgura si iarba. Un jucator poate excela pe o anumita suprafata si sa practice un joc modest pe alta. De aceea, cand efectuezi statistica pentru un meci de tenis, consulta ultimele partide disputate de jucatori pe suprafata pe care vor evolua  in partida pe care doresti sa pariezi. Daca esti un cunoscator al tenisului uita-te doar pe rezultatele unui jucator pe acea suprafata contra unor adversari de o valoare apropiata celui pe care il va intalni acum. Din pacate, nu exista sau, in orice caz, se gaseste foarte greu un clasament al jucatorilor pe fiecare suprafata in parte. In cel mai bun caz, poti studia numarul de meciuri castigate si pierdute pe acea suprafata in respectivul sezon.

2.      Intalnirile directe si locul in clasament nu sunt atat de importante precum in alte sporturi

Avand in vedere ca tenisul se joaca pe mai multe suprafete, clasamentul general poate fi destul de inselator, in sensul ca un jucator mai bine clasat la general practica un joc mai slab pe o anumita suprafata decat adversarul sau, care poate fi chiar si cu 50 pozitii mai jos la general. Nu te baza, asadar, atat de tare pe locurile ocupate in clasamentul general de cei doi oponenti cand doresti sa plasezi un pariu din tenis. Totodata, istoricul intalnirilor directe nu este unul concludent. Asta deoarece intre doua intalniri directe pe aceeasi suprafata trece, in general, mai mult de un an, mai ales daca vorbim de tenisul din circuitul ATP, respectiv WTA. In acest timp jocul unui sportiv poate suferi multe schimbari, in bine sau in rau, asta facand aproape irelevant rezultatul precedentului duel.

3.      Forma fizica este esentiala intr-un sport individual

Dintre aceste statistici de ajutor in analiza unui meci de tenis este foarte important sa apreciem forma fizica in care se afla un jucator. Daca nu se afla la capacitate maxima din punct de vedere fizic probabilitatea ca acesta sa practice un joc modest este foarte mare. Cum anticipam in ce forma fizica se afla? In cazul in care respectivul jucator participa in primul tur este important sa ne uitam peste distanta  pe care a avut-o de strabatut pentru a juca acel turneu, respectiv peste faza in care a ajuns la turneul din saptamana premergatoare (daca a participat la vreunul). Oboseala acumulata in meciurile din saptamana precedenta, impreuna cu distanta parcursa pentru a fi prezent la urmatorul turneu nu de putine ori isi spun cuvantul.

De asemenea, in cazul in care plasam pariuri pe o finala sau pe o semifinala, e important sa studiem orele petrecute pana atunci in teren de cei doi jucatori, dar si in ce conditii. Spre exemplu, daca unul dintre jucatori a petrecut 7 ore in 3 meciuri, iar doua dintre acele meciuri le-a jucat dupa-amiaza, pe o caldura la pragul suportabilitatii, este extrem de probabil ca acesta sa resimta oboseala si sa practice un joc modest in urmatorul meci. In schimb, daca adversarul a invins in minimum de seturi in toate meciurile, pe o vreme racoroasa, va fi mult mai proaspat in partida, cel putin teoretic.

4.      Motivatia joaca un rol important in anticiparea rezultatului final

Nu in ultimul rand, ar trebui studiat parcursul respectivului jucator in acel turneu anul trecut. Asta pentru a vedea cate puncte are de aparat. Astfel, daca anul precedent a ajuns departe in turneu, anul acesta ar trebui sa fie motivat, deoarece daca ar fi eliminat din primele faze ar pierde multe puncte in clasament. Daca nu are multe puncte de aparat, s-ar putea ca jucatorul sa nu se streseze prea mult. De asemenea, daca vorbim despre un turneu major, cu premii mari, ar trebui ca motivatia sa fie la capacitate maxima, indiferent de parcursul respectivului jucator anul trecut. In schimb, daca premiile sunt modeste, motivatia ar putea sa scada.

Rezumat

  • In tenis este foarte importanta suprafata pe care se joaca
  • In analiza unei partide consulta precedentele partide disputate pe acea suprafata
  • Intalnirile directe si locul in clasament nu sunt atat de importante precum ai putea crede
  • Forma fizica si motivatia reprezinta doua aspecte cheie, care iti pot spune daca un jucator va juca la capacitate maxima sau nu

Daca doresti sa mizezi pe tenis sau doar sa vizionezi partide in transmisiune directa aceasta casa este potrivita pentru tine >>>