Cum poti calcula simplu probabilitatea de castig pentru un pariu

Daca esti interesat de modul in care poti calcula probabilitatea unui castig fara a utiliza metode complicate, te afli in locul potrivit! Probabil te intrebi de ce ai avea nevoie de aceasta estimare. In primul rand, un astfel de calcul le este util pariorilor care cauta mereu un value bet

Poate ca ai auzit sau nu despre distributia Poisson, o metoda matematica utilizata pentru calculul posibilitatilor. In domeniul pariurilor, ea se poate folosi pentru un calcul cat mai eficace in privinta pariurilor pe goluri, cartonase sau cornere. Atentie – metoda Poisson nu este indicate pentru pariurile de tip solist (castigator meci).

Cum pot aplica distributia Poisson

Pentru a simplica lucrurile, vom recurge la un exemplu cat se poate de simplu – in cazul nostru un pariu pe over/under 3.5. Spre exemplu, gazdele marcheaza 3.5 goluri pe meci – in timp ce oaspetii puncteaza de 4 ori. 

Din aceste statistici ne rezulta un numar de 3.75. Utilizand aceasta medie, ne folosim de un calculator online, acolo unde vom introduce intr-o coloana o cifra de la 0 la 6, iar in cealalta media obtinuta anterior. Apoi, calculatorul ne va oferi o valoare in zecimale, pe care le privim procentual. Acestea sunt practic sansele de reusita ale unui over la goluri. 

In exemplul nostru am mentionat pariul over/under 3.5 goluri. In acest caz, trebuie sa realizam o suma intre probabilitatile pentru:

  • 0 goluri
  • 1 gol
  • 2 goluri
  • 3 goluri
  • 4 goluri

Mai departe, cifra 1 o vom imparti la procentul total rezultat din suma mentionata anterior. De exemplu, sa spunem ca ne rezulta numarul 1.875. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca pariul de over 3.5 merita jucat doar la o cota de minim  1.875.

Cat este de relevant un astfel de calcul?

Evident, cotele oferite nu reflecta mereu realitatea, iar flerul si inspiratia isi vor spune cuvantul.  Stim cu totii ca fotbalul este un sport imprevizibil, calculele si metodele matematice nu pot anticipa schimbari in primul 11, accidentari, probleme in vestiar sau vremea capricioasa. 

Metodele prezentate in acest articol sunt pur informative si nu pot garanta succesul. Ele iti pot asigura o imagine de ansamblu, statistici clare si o buna organizare. In continuare vei avea nevoie de o analiza personala a echipelor, de inspiratie si un gram de noroc. 

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token