Maxime Cressy — Jack Sock: ponturi la pariuri Wimbledon

Expertul Legalbet Cristian Mihală vă oferă predicția sa pentru partida Maxime Cressy - Jack Sock, din turul secund de la Wimbledon.

Duel 100% american pentru un loc în turul 3 la All England Club. Cressy este unul dintre performerii primei runde, când a trecut de Felix Auger-Aliassime, în timp ce Sock începe să revină, uşor-uşor, la nivelul arătat acum 5 ani, când reuşea o semifinală de Turneul Campionilor.

Maxime Cressy: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Maxime Cressy a confirmat parţial, în 2022, ascensiunea fulminantă de la finalul anului trecut. În ianuarie, anul a început perfect pentru americanul de 25 de ani, care reuşea o finală la Melbourne Summer Set 1, pierdută în faţa lui Nadal. Forma bună l-a dus apoi în optimi la Australian Open, dar ulterior yankeul nu s-a mai ridicat la pretenţiile specialiştilor.

Fără a fi specialist pe iarbă, Cressy a revenit în forţă pe suprafaţa aceasta, bifând înainte de Wimbledon a doua finală a anului, contra lui Fritz, la Eastbourne - 2–6, 7–6(4), 6–7(4). Chiar şi aşa, speranţele sale pentru All England Club nu au fost cu siguranţă foarte mari în momentul în care a văzut tragerea la sorţi. Deşi se află pe cel mai bun loc din carieră (45 ATP), americanul născut la Paris (şi care a reprezentat Franţa până în 2018) trebuia să îl înfrunte în primul tur pe Felix Auger-Aliassime, jucător care a atins cel puţin sferturile la fiecare din ultimele 3 Grand Slamuri desfăşurate pe suprafaţă rapidă.

Cressy a făcut însă un meci mare marţi, contra canadianului, pe care l-a învins după 4 ore şi 14 minute de joc - 6-7(5), 4-6, 7-6(9), 7-6(5) -. A fost un duel extrem de echilibrat, în care ambii jucători au fost în preajma procentajului de 80% puncte câştigate cu primul serviciu. Americanul a servit 18 aşi şi i-a oferit adversarului o singură oportunitate de break (salvată). De la înălţimea celor 198 cm, Cressy nu impresionează cu serviciul precum Isner, spre exemplu, preferând plasamentul în detrimentul forţei. Acest lucru nu aduce atât de mulţi aşi, dar construieşte perfect punctele. Ca atare, sporivul din SUA e foarte greu de învins pe iarbă, având unul dintre cele mai bune procentaje la primul serviciu din circuit.

Jack Sock: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Dacă am fi vorbit despre Jack Sock acum 9 luni, cu siguranţă nu ne-am imaginat că fostul ocupant al locului 8 ATP poate să mai revină în prim plan. Declinul său a fost total (asta şi în contextul unor accidentări), dar la finalul anului trecut a început să îşi îmbunătăţească în mod constant jocul. A făcut primul sfert de finală ATP din ultimii 3 ani şi a început să spere că poate reveni, uşor-uşor, în prima sută.

Înainte de Wimbledon a participat doar la turnee din circuitul Challenger, iar raportul victorii/înfrângeri a fost unul excelent, astfel că Sock şi-a recăpătat treptat încrederea în propriile forţe. Cu finală la Ilkey Trophy, pe iarbă (învins de Zizou Bergs), yankeul de 29 de ani se află la prima participare la Wimbledon după 3 ani de absenţă.

Sock nu e nici pe departe un jucător specialist pe iarbă, dovadă că nu a trecut niciodată de turul 3 la All England Club (fază atinsă o singură dată, în 2016). Chiar şi aşa, un succes contra compatriotului său i-ar garanta egalarea acelei performanţe, după ce în primul tur a arătat foarte bine, împotriva unui jucător venit din calificări (Zapata Miralles, pe care l-a învins cu 7-6(6), 6-4, 6-4).

Maxime Cressy - Jack Sock: Cote la pariuri și pronostic

Chiar dacă la nivelul cel mai înalt Sock are o experienţă superioară lui Cressy, vremurile de glorie ale lui Jack par să fi apus. E adevărat, în 2022 a performat destul de bine, lucru care l-a adus pe locul 103 ATP, dar trebuie avut în vedere că a întâlnit, aproape în totalitate, jucători de plan secund la Challengerurile la care a participat.

De partea cealaltă, Cressy pare într-o dispoziţie de joc excelentă şi, dacă nu va fi mult prea obosit după duelul cu Auger-Aliassime, nu ar trebui să aibă emoţii în privinţa calificării. În măsura în care serviciul îi va funcţiona ca de obicei, americanul de 25 de ani nu va avea mari probleme, credem noi, în disputa cu al său conaţional.

Predicție: Victorie Cressy.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
11 / 0 / 10
Calcul:
-23 RON
ROI:
-1.1 %
Pariuri:
215 / 2 / 168
Calcul:
-1 318 RON
ROI:
-3.4 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 21
11 / 0 / 10
Calcul:
ROI: 0.0 %
Pariuri: 386
215 / 2 / 168
Calcul
ROI: -3.4 %
Votare
Va fi acest pariu castigator?
Victorie Cressy

Alte ponturi de la acest autor

Mai multe ponturi
Comentarii