Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers: pont prima zi NBA

Expertul Legalbet, Erik, vă recomandă un meci din NBA, la o cotă de 1,56.

Meciul Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers este programat în dimineața zilei de vineri, 31 iulie, ora 4.00, în prima zi a meciurilor din NBA, la Walt Disney World Resort din Orlando.

Prolog NBA

Sezonul din NBA a fost oprit în luna martie, cu puțin timp înainte de începerea meciurilor din play-off, din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialii celei mai bogate ligi din lume au căutat o lungă perioadă de timp o modalitate de a reporni sezonul și în cele din urmă au ajuns la concluzia că un turneu final, care se va desfășura într-un singur loc, fără deplasări periculoase și departe de publicul numeros care asistă la meciuri, este cea mai bună soluție.

Așa s-a ajuns la sala ESPN Wide World of Sports Complex din celebrul parc tematic Walt Disney, din Orlando. Facilitățile (capacitatea enormă de cazare, o sală cu mai multe terenuri de joc și de antrenament, etc) au contribuit decisiv în alegerea “bulei”, așa cum a fost denumită locația sigură.

Un protocol strict a fost impus tuturor echipelor, cel mai important fiind acela că toți jucătorii trebuie testați anti-covid19 înainte de a ajunge la Orlando. Câțiva jucători au declinat oferta cluburilor lor de a participa la “bula” din Disney, alții au picat testul, iar unii au vrut să păcălească vigilența organizatorilor și s-au ales cu carantină, astfel că echipele nu sunt chiar complete, ceea ce ar putea da peste cap multe calcule.

Los Angeles Lakers: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Înainte de oprirea sezonului, Lakers se afla într-o formă senzațională, fiind liderul Conferinței Vest și având al doilea procentaj victorii-înfrângeri după liderul din Est, Milwakee Bucks. Chiar și vedeta LeBron James era “on-fire”, specialiștii NBA anticipând câștigarea celui de-al 5-lea titlu de MVP la finalul sezonului, ocazie cu care i-ar fi egalat pe Michael Jordan și Bill Russell și ar fi avut un titlu mai puțin decât Kareem Abdul-Jabaar (6 MVP).

Au trecut însă câteva luni de atunci și Lakers trebuie să reintre în formă rapid, dacă vor să finalizeze sezonul așa cum își propuseseră. Deocamdată au disputat trei meciuri în presezon, înregistrând o înfrângere (104-108 cu Dallas Maveriks) și două victorii (119-112 cu Orlando Magic și 123-116 cu Washington Wizards). Dar rezultatele nu pot fi luate ca niște borne, deoarece vedetelor li s-au acordat destul de puține minute, iar cele patru reprize au avut doar câte 10 minute, ca în Europa, nu 12 minute, cum se va juca de vineri încolo.

Coach Frank Vogel (45 de ani) are la dispoziție o întreagă pleiadă de staruri și ar putea trimite un prim “cinci” format din LeBron James, Anthony Davis, Caldwell-Pope, Danny Green și JaVale McGee. Pe bancă sunt, printre alții, legendarul Dwight Howard, reprezentantul noului val, Kyle Kuzma, sau debutantul Kostas Antetokounmpo, fratele mai mic al fraților Giannis și Thanasis Antetokounmpo de la Bucks.

Los Angeles Clippers: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Los Angeles Clippers era hotărâtă să facă un sezon de legendă, dat fiind faptul că a stat mai mereu în umbra lui Lakers și a fantasticilor jucători care au evoluat de-a lungul timpului acolo (Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabaar, Magic Johnson, Shaquille ONeil sau Kobe Bryant, ca să numim doar câțiva). Înainte de întreruperea sezonului, Clippers îi sufla în ceafă rivalei din oraș în Conferința Vest, cu 44 de victorii și 20 de înfrângeri, înaintea unor echipe cu pretenții precum Houston Rockets sau Dallas Maveriks.

Cheia succeselor din acest sezon a fost cuplul Kawhi Leonard - Paul George, ambii aflați la vârsta maturității (30 de ani) și care s-au pus unul pe altul în evidență. Văzut de mulți specialiști singurul capabil să se lupte cu LeBron și Giannis pentru titlul de MVP, Kawhi Leonard are nevoie de sprijinul tuturor colegilor, dar din nefericire unul dintre ei a călcat pe bec zilele trecute: Lou Williams a solicitat o învoire din “bulă” pentru a merge la o înmormântare, dar Twitter l-a dat de gol că a fost la striptease, prin urmare a primit o pedeapsă de 10 zile suspendare și va pierde meciul cu Lakers.

Antrenorul de 58 de ani Doc Rivers ar putea juca la fel cum a făcut-o în precedentele două victorii din presezon (99-90 cu Orlando Magic și 105-100 cu Washington Wizards): Kawhi Leonard, Paul George, Marcus Morris, JaMychal Green și Patrick Patterson. În ultimul joc de pregătire, Clippers au fost învinși de Sacramento Kings cu 102-106.

Lakers – Clippers: Cote la pariuri şi pronostic

Lakers a câștigat ultima întâlnire directă dintre cele două chiar cu câteva zile înainte de pandemie, 112-103. Derby-ul Conferinței Vest va fi și o confruntare de orgoliu, dar experiența superioară a cuplului Davis-James față de Kawhi-George ne face să credem că Lakers are prima șansă. Cum meciurile dintre cele două au fost mai mereu disputate, înclinăm să crede, că nu va fi o victorie clară, astfel că vă propunem ca pronostic victoria lui LA Lakers cu handicap -1,5, adică va învinge la mimim două puncte diferență. Cota oferită de Superbet pentru această selecție este 1,65.

 

Jurnalist sportiv din 1995, membru al Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS)

De la inceput
Pariuri:
0 / 0 / 0
Calcul:
+0 RON
ROI:
0.0 %
Pariuri:
30 / 1 / 40
Calcul:
-1 025 RON
ROI:
-14.4 %
Erik

Jurnalist sportiv din 1995, membru al Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS)

De la inceput
Pariuri: 71
30 / 1 / 40
Calcul
ROI: -14.4 %
Votare
Va fi acest pariu castigator? Voteaza si castiga premii in valoare de 800 RON lunar.
Victorie Lakers cu handicap -1,5