Lituania — Turcia: ponturi la pariuri Liga Națiunilor

Expertul Legalbet Cristian Mihală vă oferă predicția sa pentru partida Lituania - Turcia, din Liga Națiunilor.

Turcia a început în forță actuala ediție de UEFA Nations League și țintește promovarea, în timp ce Lituania pare că se afundă tot mai tare în lumea a treia a fotbalului european.

Lituania: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Balticii au terminat pe locul 3 grupa din ediția anterioară, semn că visul numit grupa valorică doi e unul fără vreun fundament real. Lituania a început și actuala stagiune în genunchi, pierzând cu 2-0 meciul de deschidere, contra Luxembourgului. 

Gazdele de marți sunt într-o situație dramatică, pierzând nu mai puțin de 12 din ultimele 15 partide internaționale (doar două victorii în această serie), cu toate că în multe dintre partide au întâlnit adversari de calibrul său (Letonia, Estonia, San Marino, Kuwait, Irlanda de Nord sau Kosovo au fost printre opnentele balticilor în ultimul an și jumătate).

Cifrele din spatele dezastrului Lituaniei sunt grăitoare: nu a reușit să înscrie în 54% din meciuri, de când competiția Liga Națiunilor, aflată la a 3-a ediție, a intrat în calendarul internațional. Mai mult, în ultimele 19 partide internaționale, gazdele de marți au primit de fiecare dată gol. Tocmai în octombrie 2020, într-un 0-0 cu Albania, pe teren propriu, Lituania reușea să termine o partidă fără a scoate balonul din propria poartă.

Interesant e că, deși a obținut două victorii de când există Liga Națiunilor, Lituania nu s-a impus niciodată pe teren propriu. Ca atare, un succes contra Turciei ar reprezenta o premieră, dar șansele să se întâmple asta sunt minime: Lituania nu a învins vreo formație din top 50 în clasamentul FIFA (așa cum e Turcia, locul 43) în ultimii 5 ani.

Cu toate că în ultimele 8 meciuri de pe teren propriu Lituania a primit mereu gol, goalkeeperul Ernestas Setkus a arătat mereu că are calitate. O evoluție bună a acestuia e absolut necesară dacă gazdele de la Vilnius vor să obțină măcar un punct din confruntarea cu Turcia.

Turcia: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Turcia a ajuns în a treia urnă valorică din Liga Națiunilor, iar promovarea pare o formalitate într-o grupă cu Luxembourg, Lituania și Insulele Feroe. Dacă în precedentele ediții ale UEFA Nations League reprezentanți semilunei au pornit cu stângul, de această dată au bifat un succes: un 4-0 categoric, pe teren propriu, cu Insulele Feroe.

Disputa de sâmbătă a reprezentat abia al doilea meci fără gol primit în ultimele 11 dispute de Liga Națiunilor, dar fanii de la Istanbul ar trebui să se obișnuiască cu astfel de performanțe, în contextul în care adversarele sunt extrem de modeste. Evident, această grupă nu e un barometru pentru o formație precum Turcia, care, contra feroezilor a marcat pentru prima oară 4 goluri în UEFA Nations League.

Trebuie spus că oaspeții de marți nu au câștigat vreun meci în deplasare în ediția anterioară a competiției, dar atunci Turcia era în urna doi și avea alți adversari, mult mai valoroși. Anul trecut, băieții antrenați acum de neamțul Kuntz au venit cu doar două puncte din partidele de "afară", pierzând alte două dispute.

O națională cu vedete de talie internațională - Under, Demiral, Soyuncu, Calhanoglu - nu are ce căuta la acest nivel și, mai mult ca sigur liderii vestiarului vor face tot ce depinde de ei pentru a readuce naționala în elită, unde probabil îi e locul. Pentru disputa de la Vilnius, fanii își pun în primul rând speranțele în Serdan Dursun, un fotbalist care a explodat în ultimele partide de la națională, când a marcat 4 goluri în 6 partide.

Lituania - Turcia: Cote la pariuri și pronostic

Dacă ne uităm la gazde, ar trebui să ne aștepte o partidă cu puține goluri, în contextul în care balticii au marcat în doar două rânduri înainte de pauză în ultimele 13 meciuri jucate în Liga Națiunilor.

Totuși, nu vom miza pe această variantă, deși e posibil să fie tentantă, pentru că Turcia are o ofensivă care poate da peste cap orice plan de "under" goluri într-un meci. Oaspeții sunt răniți profund în orgoliu că au ajuns să evolueze la acest nivel și țintesc o promovare en-fanfare.

Cu un lot care nu are ce căuta printre formații ca Lituania sau Feroe, Turcia nu are cum să rateze victoria, spunem noi, la Vilnius, iar orgoliul îi va determina să nu ia în vreun moment piciorul de pe pedala de accelerație. Anticipăm un succes la cel puțin două goluri pentru oaspeții de marți, iar cota oferită de 888sport.ro pentru un asemenea pariu e una excelentă: 1,7.

Predicție: Turcia (începe 1-0).

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
9 / 0 / 11
Calcul:
-512 RON
ROI:
-25.6 %
Pariuri:
202 / 1 / 157
Calcul:
-1 473 RON
ROI:
-4.1 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 21
9 / 0 / 11
Calcul:
ROI: -0.3 %
Pariuri: 362
202 / 1 / 157
Calcul
ROI: -4.1 %
Votare
Va fi acest pariu castigator?
Turcia (începe 1-0)

Mai multe sfaturi pentru întâlnirea Lituania — Turcia

Alte ponturi de la acest autor

Mai multe ponturi
Comentarii