Jiri Vesely — Davidovich-Fokina: ponturi la pariuri Wimbledon

Expertul Legalbet Cristian Mihală vă oferă predicția sa pentru partida Jiri Vesely - Davidovich Fokina, din turul al doilea de la Wimbledon.

Meci extrem de interesant pe tabloul masculin acolo unde Davidovich Fokina, marele performer din turul întâi (a trecut de Hubert Hurkacz), îl va întâlni pe cehul Vesely.

Jiri Vesely: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Cehul de 28 de ani s-a calificat în manşa secundă la Wimbledon după ce a trecut în minimum de seturi de un zgurist, Federico Coria, scor 6-3, 6-2, 7-6(3). A fost o partidă în care serviciul lui Vesely a funcţionat la nivel maxim, acesta servind nu mai puţin de 22 de aşi.

Jiri pare că a atins o formă foarte bună în iunie, după ce s-a chinuit realmente pe zgură, în primăvară: a foste eliminat în primul tur în 3 turnee la rând: Estoril, Madrid şi Roland Garros. Pe iarbă, a debutat la Nottingham, unde a cedat la Peninston, tot în manşa inaugurală, dar britanicul se află într-o formă excelentă. În plus, în acea partidă, cehul a jucat foarte bine, în contextul în care vorbim de o dispută care a avut nevoie de 3 tie-breakuri pentru a decide învingătorul.

Înainte de Wimbledon, Vesely a mers la Ilkley, unde a reuşit un sfert de finală, fiind eliminat la capătul altui meci foarte echilibrat de Jack Sock, 6-7, 6-3, 6-7.

Rezultatele uriaşului de 198 cm pe suprafaţa verde nu sunt întâmplătoare, serviciul fiind arma lui de bază. Aceasta l-a ajutat în două rânduri să ajungă în săptămâna a doua la Wimbledon (optimi în 2016 şi 2018). După ce în februarie uimea pe toţi la Dubai - când trecea de Cilic, Bautista Agut, Djokovic şi Shapovalov -, pentru a pierde în cele din urmă finala la Andrey Rublev, Vesely pare să fi atins un nou vârf de formă.

Davidovich Fokina: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Davidovich Fokina vine probabil după unul dintre meciurile carierei. Spaniolul a plecat din postura de outsider cu Hubert Hurkacz, în primul tur la Wimbledon, dar desfăşurarea meciului cu siguranţă că recomandă această confruntare drept o "epopee" a ediţiei din 2022 de la All Enlgand Club. Concret, ibericul a jucat fabulos preţ de două seturi şi jumătate, după două ore de meci tabela arătând un incredibil 7-6(4), 6-4, 5-3 şi 40-0 în favoarea lui Davidovich Fokina. Doar că polonezul, număr 10 ATP, şi-a amintit că a făcut semifinală la Wimbledon în 2021 şi a găsit resurse nebănuite să revină, e adevărat, în contextul în care adversarul a greşit enorm. Fokina a cedat mental, după ce partida a fost întreruptă de ploaie, iar Hurkacz a împins disputa în decisiv, unde în două rânduri a avut break în faţă. Deşi nimeni nu ar mai fi pariat pe spaniol, acesta a găsit puterea să se agaţe de orice punct, trimiţând partida în super-tie-break, unde a fost jucătorul mai lucid: 7-6(4), 6-4, 5-7, 2-6, 7-6(8).

O astfel de confruntare, deşi istovitoare, îţi poate oferi o încredere uluitoare, astfel că e de văzut cum va evolua spaniolul mai departe, mai ales că acum beneficiază de un culoar extrem de favorabil. Sunt mici semne de întrebare privind recuperarea lui Davidovich Fokina, mai ales că săptămâna trecută a fost nevoit să abandoneze, din cauza unor probleme medicale, la Eastbourne, în duelul cu Pedro Martinez.

Fost campion de Wimbledon la juniori, Davidovich Fokina este pentru a 5-a oară în turul secund la un Grand Slam (are ca performanţă maximă un sfert de finală, la Roland Garros 2021). În ianuarie, la Australian Open, pierdea în faţa lui Felix Auger Aliassime, în această fază, dar acum pare că are suficiente atu-uri să meargă mai departe.

Multe vor depinde de starea mentală a ibericului, care are oscilaţii enorme pe parcursul unui meci. În măsura în care ar avea serenitatea pe care a afişat-o în primele două seturi cu Hurkacz, Davidovich Fokina e capabil să se bată de la egal la egal cu aproape orice jucător din circuit. Cu un backhand fantastic, dar şi cu multe duble greşeli, Fokina este ca o cutie de bomboane pe care nu le-ai mai gustat vreodată: nu ştii niciodată la ce să te aştepţi când o deschizi.

Vesely - Davidovich Fokina: Cote la pariuri și pronostic

În teorie, Davidovich Fokina pleacă favorit, mai ales că ar trebui să aibă un psihic de fier după ce a găsit resurse nebănuite să îl învingă pe Hurkacz. Din punct de vedere al calităţii tenisului prestat, ibericul este peste Vesely, doar că acesta are căderi de multe ori inexpicabile în joc.

Ca atare, vom miza pe o partidă care să nu se încheie în 3 seturi şi, având în vedere cât de puternic e serviciul lui Vesely, credem că e foarte probabil ca acesta să ia măcar o manşă.

Predicție: Peste 3,5 seturi.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
11 / 0 / 10
Calcul:
-23 RON
ROI:
-1.1 %
Pariuri:
215 / 2 / 168
Calcul:
-1 318 RON
ROI:
-3.4 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 21
11 / 0 / 10
Calcul:
ROI: 0.0 %
Pariuri: 386
215 / 2 / 168
Calcul
ROI: -3.4 %
Votare
Va fi acest pariu castigator?
Peste 3,5 seturi

Alte ponturi de la acest autor

Mai multe ponturi
Comentarii