Biletul Zilei, cota 4 — 22.04.2022

Turneele de la Istanbul (WTA) și Aguascalientes (Challenger, Mexic, ATP) au ajuns în faza sferturilor de finală, iar expertul nostru, Cristian Mihală, vă prezintă un bilet cu o cotă de 4 care să includă două dintre partidele de vineri.

Grabher - Cîrstea, WTA Istanbul

Sorana Cîrstea a mers la turneul din Turcia cu un singur obiectiv: să câştige competiţia şi să îşi apere punctele aferente victoriei finale din 2021.

După ce a pierdut în faţa lui Halep, fără drept de apel, la Indian Wells şi a părăsit competiţia de la Miami din turul doi (înfrângere la Zhang, în minimum de seturi), Sori a revenit în Europa şi s-a pregătit pentru sezonul de zgură.

Competiţia de la Istanbul e prima la care participă după turneele pe hard, iar adaptarea nu s-a produs încă pe deplin. După un prim tur în care a avut o misiune uşoară împotriva rusoaicei Rashimova, sportiva noastră a avut un maraton de două ore şi jumătate, în optimi, contra Arantxei Rus (locul 74 WTA). Cîrstea s-a impus cu 3-6, 6-1, 7-5, la capătul unei partide în care a avut oscilaţii în joc. Diferenţa s-a făcut în punctele importante, Sorana tratând mult mai bine momentele cheie ale meciului. A salvat 7 din cele 11 mingi de break avute de adversară, care nu a reuşit să fie la fel de productivă când Sori a avut mingi de break (4/10).

Adversara din sferturi, Julia Grabher, este pe hârtie o oponentă mult mai uşoară, dacă ne raportăm la poziţia ocupată de austriacă în clasamentul WTA (194). Totuşi, sportiva de 25 de ani excelează pe zgură, dovadă în acest sens că, din cele 21 de finale jucate în ITF (9 câştigate), nu mai puţin de 19 au avut loc pe suprafaţa roşie.

Văzută varianta feminină a lui Muster la începutul carierei, Grabher nu a confirmat încrederea acordată de specialişti, dar acum traversează o perioadă de graţie. Şi-a început meciurile pe zgură de o lună şi jumătate, odată cu turneul de la Oeiras (Portugalia), pentru ca apoi să impresioneze în cadrul Billie Jean King Cup, unde a trecut cu 6-3, 6-3 de Tamara Zidansek (locul 27 WTA).

La Istanbul a fost nevoită să joace calificări, de care a trecut fără probleme. În optimi, Grabher a produs surpriza, trecând de elveţianca Teichmann (locul 37 WTA), scor 6-4, 6-4. Fără set pierdut în cele 4 meciuri jucate în Turcia, austriaca pleacă având a doua şansă în duelul cu Sorana Cîrstea, dar noi vedem meciul mult mai echilibrat decât indică, la primă vedere, cotele (1,26 pentru un succes al româncei).

Evident, dacă Sorana va evolua la nivel maxim, nu va avea probleme să se impună, dar Cîrstea ne-a obişnuit cu o inconstanţă foarte mare chiar şi pe parcursul unui meci. Plină de încredere, Grabher poate să fie o adversară complicată pentru reprezentanta noastră şi anticipăm că austriaca nu va pierde la mai mult de 4,5 gameuri diferenţă.

Predicţie: Julia Grabher + 4,5 (handicap gameuri) - cotă 2,16, la 888sport.ro.

Menendez-Maceiras - Filip Jianu (Challenger, Aguascalientes)

Adrian Menendez-Maceiras a cochetat cu ideea retragerii, însă a decis să mai evolueze şi anul acesta. La 36 de ani, spaniolul este un specialist pe zgură şi, deşi acum ocupă doar poziţia 453 ATP, poate să lupte de la egal la egal cu orice sportiv din afara top 200.

La Aguascaliente a fost nevoit să joace din calificări şi pare că şi-a găsit cadenţa. După ce a trecut în minimum de seturi de adversari întâlniţi spre accederea pe tabloul principal, ibericul a reuşit două surprize. Mai întâi, în primul tur, a trecut de Andrej Martin, un slovac cu mare experienţă, situat pe locul 129 ATP, pentru ca apoi să îl elimine pe Bernard Tomic. E adevărat, australianul e extrem de inconstant, ieşit din formă şi nu se descurcă deloc bine pe zgură, dar cu siguranţă că aceste succese i-au dat un moral excelent spaniolului.

În ceea ce îl priveşte pe Filip Jianu, românul de 20 de ani situat pe locul 305 ATP, acesta face în sfârşit un turneu bun, după ce a pierdut în primul tur la fiecare din ultimele 4 turnee jucate.  La Challegerul din Mexic, Jianu a trecut de olandezul Van Rijthoven şi de columbianul Barrientos în minimum de seturi, dar va avea acum o misiune mult mai dificilă.

Anticipăm un meci foarte echilibrat între cei doi şi credem că Jianu, dacă va fi să câştige, nu va obţine o victorie facilă. Ca atare, ca şi în cazul turneului de la Istanbul, alegem să mergem pe adversarul românului, dar tot cu o marjă de gameuri la handicap (Menendez-Maceiras nu pierde cu Jianu la mai mult de 3 gameuri diferenţă).

Predicţie: Menendez-Maceiras +3,5 (handicap gameuri) - cotă 1,87, la 888sport.ro. 

Ca atare, biletul propus, cu o cotă totală de 4 este cel de mai jos:

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
6 / 0 / 13
Calcul:
-848 RON
ROI:
-44.6 %
Pariuri:
185 / 1 / 137
Calcul:
-803 RON
ROI:
-2.5 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 19
6 / 0 / 13
Calcul:
ROI: -0.4 %
Pariuri: 324
185 / 1 / 137
Calcul
ROI: -2.5 %
Votare
Va fi acest pariu castigator?
Biletul Zilei, cota 4 — 22.04.2022

Alte ponturi de la acest autor

Mai multe ponturi
Comentarii