Hubert Hurkacz vs Tommy Paul, Iga Swiatek vs Cori Gauff
Incheiat

Biletul zilei Cotă 3 — 16.05.2024

Acțiune

Expertul Legalbet Cristian Mihală vă propune un bilet de cotă 3 care include două partide de la turneul de tenis de la Roma.

Hubert Hurkacz - Tommy Paul, ponturi la pariuri Roma

Hubert Hurkacz a bifat, odată cu obținerea biletelor pentru sferturile de la Roma, o performanță impresionantă, reușind să ajungă măcar în această fază la toate turneele din categoria ATP 1000.

Polonezul are 8 titluri în carieră, dar până anul acesta era considerat un jucător exclusiv de hard, unde își poate pune în valoare cel mai bine arma sa numărul unu: serviciul. Cel mai bun jucător la acest capitol din circuit, Hubi s-a adaptat ușor-ușor și pe zgură, astfel că în urmă cu o lună reușea primul său titlu pe suprafața roșie, la Estoril. 

Ulterior, a reușit victorii la tenismeni de top 15 ATP, atât la Monte Carlo, cât și la Madrid, astfel că la Foro Italico a sosit plin de încredere. Ca atare, succesul său cu marele Rafa Nadal, în turul secund de la Roma nu a surprins pe mulți, doar scorul uimind (6-1, 6-3 - "Matadorul" a suferit cea mai grea înfrângere din carieră într-un turneu mare pe zgură).

În turul 3 și optimi, compatriotul Igăi Swiatek a trecut de doi argentinieni care se descurcă perfect pe zgură, T.M.Etchevery și Sebastian Baez, împotriva acestuia din urmă (locul 19 ATP), revenind de la 0-1 la seturi.

De partea cealaltă, Tommy Paul vine în această dispută la rândul său plin de încredere, după ce l-a eliminat în optimi pe campionul de anul trecut, Daniil Medvedev. Americanul i-a cedat doar 5 gameuri numărului 4 mondial (6-1, 6-4), de altfel el nepierzând set până în acest moment la Foro Italico.

Semifinalist anul trecut la Australian Open, yankeul nu a mai impresionat la fel de mult în 2024, bifând doar un penultim act la Indian Wells. Cu toate acestea, el pare să își fi ridicat din nou foarte mult nivelul, după o perioadă de căutări și, deși nu trecuse vreodată de turul 3 la un turneu mare pe zgură (Roland Garros, Roma, Madrid și Monte Carlo), acum pare că joacă un tenis care să incomodeze orice adversar.

Cei doi jucători au fost față în față de două ori de-a lungul timpului, ultima oară yankeul impunându-se, în această primăvară, la Indian Wells, la capătul unui meci maraton. În ultima partidă de la Roma, cu Baez, Hurkacz a servit 17 ași și a câștigat 84% din minginile jucate cu propriul serviciu, astfel că e aproape imposibil ca cineva să îi facă break în aceste condiții. Dacă va servi la fel ca marți, există toate premisele să asistăm la un nou meci pe muchie de cuțit, care să își găsească finalitatea în prelungirile seturilor. Ca atare, mizăm că vor fi peste 23,5 gamueri în meci, într-o partidă în care e greu să indicăm un favorit clar. 

  • ·         Predicție: Peste 23,5 gameuri (cotă 1,9 la MrBit).

Iga Swiatek - Cori Gauff, ponturi la pariuri Roma

Semifinală cu iz de finală de Grand Slam la Roma, acolo unde Swiatek și Gauff reeditează ultimul act de la Roland Garros 2022, când poloneza s-a impus fără emoții pentru al doilea său titlu la Paris (din cele 3 avute în palmares - 2020, 2022, 2023).

Iga e fără set pierdut la Foro Italico în acest sezon, dar adversarele din primele tururi nu i-au ridicat probleme. Abia în runda a 3-a numărul unu mondial a avut o oponentă pe măsura CV-ului său, Angelique Kerber, dar Swiatek a reușit un 7-5, 6-3, deși în primul set a dat câteva semne de slăbiciune.

Orice dubiu legat de forma sa fizică a fost înlăturat în optimi, când i-a administrat un categoric 6-1, 6-3 lui Madison Keys, într-o reeditare a semifinalei de la Madrid, turneu pe care poloneza l-a câștigat dramatic, după o finală în care a salvat 3 mingi de meci, cu Sabalenka.

În ceea ce o privește pe Gauff, aceasta a avut un sezon de zgură mai degrabă modest pentru ambițiile sale, bifând un sfert la Stuttgart și o optime la Madrid.

Cu toate acestea, la Foro Italico a crescut de la meci la meci și, deși a pierdut câte un set cu Jaqueline Cristian și Paula Badosa, a jucat foarte bine în momentele cheie. Marele test pentru ea a fost sfertul cu Qinwen Zheng, dar sportiva care are șanse să treacă pe locul 2 WTA după Roma s-a impus în fața finalistei de la Australian Open în minimum de seturi, 7-6, 6-1. 

Gauff pleacă clar cu șansa a doua în duelul contra "reginei zgurii", mai ales că Swiatek are o serie de 10 victorii la rând pe această suprafață. Scorul la directe e unul zdrobitor în favoarea polonezei, 9-1, dar credem că de această dată sportiva din SUA va avea șansa ei. Să ajungă în finală va fi foarte complicat, dar suntem de părere că Gauff are suficiente arme să o scoată pe Swiatek din zona de confort și să îi ofere o opoziție puternică. Cori greșește foarte puțin, astfel că, dacă numărul unu mondial nu va juca la potențial maxim, poate rămâne aproape în ambele seturi sau, de ce nu, poate chiar să împingă meciul în decisiv. 

  • ·         Predicție: Cori Gauff + 6,5 gameuri (cotă 1,45 la MrBit).

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic ponturi de la cele mai importante meciuri, dar și informații proaspete, în centrul de pariere, care să te ajute să faci cele mai bune alegere la pariuri.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

Ponturi
Biletul zilei Cotă 3 — 16.05.2024
Cf
Cote
2.76
Ponturi pentru Tenis Ponturi pentru WTA
Va fi acest pariu castigator?
Biletul zilei Cotă 3 — 16.05.2024
0%
0 voturi
Da
0%
0 voturi
Nu
Total voturi: 0

Bonusuri

Alte ponturi de la acest autor

Mai multe ponturi
Copy the token