Atletico Madrid – Getafe: ponturi La Liga

Expertul Legalbet Cristian Mihală vă oferă predicția sa pentru partida Atletico Madrid - Getafe din etapa a 16-a din La Liga.

Formația lui Simeone are șansa să termine 2020 pe primul loc. Având două meciuri mai puțin disputate față de rivala din Madrid, Real, trupa rojiblanco e văzută de mulți favorită la titlu, chiar dacă nu am ajuns la jumătatea sezonului.

Atletico Madrid: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

După 7 ani, Atletico Madrid visează din nou la titlu, iar forma slabă a Barcelonei o face să aibă o singură rivală de calibru în lupta pentru primul loc la finalul stagiunii: Real Madrid. "Los colchoneros" au o rată de victorii de 77% în actuala stagiune, comparabilă cu cea din 2013-2014, când au cucerit ultima oară campionatul.

În ultimele 29 de partide din La Liga (și finalul stagiunii trecute a fost unul impresionant), Atleti a pierdut un singur meci (19 victorii, 9 egaluri). Mai mult, succesele repurtate au fost în general destul de clare, în 11 dintre victorii impunându-se la o marjă confortabilă, de cel puțin două goluri.

Cu cea mai bună defensivă din top 5 campionate din Europa (5 goluri primite în 13 partide din La Liga), formația lui Simeone e o formație completă, care știe să gestioneze orice dispută, independent de adversar. Pe teren propriu, statistica e și mai impresionantă: gruparea rojiblanco e neînvinsă în ultimele 41 de meciuri, în Spania, pe Wanda Metropolitano, în partidele cu adversari clasați sub locul 3 (32 de victorii, 9 egaluri). 

În ultimele două luni, în propriul fief Ateltico a fost cu adevărat dominantă, doar Villarreal reușind să plece cu un punct (0-0, tocmai la începutul lui octombrie). În rest, am asistat la 4 partide în care gazdele au marcat cel puțin 3 goluri, dar și la disputa câștigată la limită în fața Barcelonei, 1-0.

Simeone are un lot aproape complet în vederea ultimei dispute din an, după ce în ultimele luni infirmeria a fost destul de plină. Evident, speranțele ofensive se leagă de Joao Felix și Luis Suarez, dar la rampă ar putea ieși și Saul. Acesta e un specialist al finalurilor de an, marcând în 3 din ultimele 5 sezoane în ultima partidă a unui an calendaristic.

  • Absenți la gazde în Atletico Madrid - Getafe: Grbic, Herrera.

Getafe: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Getafe vine după un succes la Cadiz, dar forma din deplasare a fost una teribilă în actuala stagiune. Trupa lui Joseph Bordalas Jimenez nu a marcat în 8 din ultimele 10 deplasări, fiind fără victorie "afară" în acest sezon până la partida contra lui Cadiz.

Șansele să facă un meci mare miercuri sunt destul de mici, în contextul în care Getafe nu a mai marcat pe terenul lui Ateltico din 2010. De atunci au avut loc 10 partide pe terenul celor supranumiți "los colchoneros", iar oaspeții au pierdut pe linie.

Speranțele oaspeților vor fi legate de Cucho Hernandez, eroul deplasării de săptămâna trecută, când a marcat în prima repriză și a făcut diferența. De altfel, vârful lui Getafe și-a făcut un obicei din a marca în prima repriză a partidelor, 5 din ultimele 6 reușite ale sale venind înainte de minutul 45.

Dincolo de diferența evidentă de valoare dintre cele două combatante de miercuri, Getafe are un mare handicap la nivel de lot. Nu mai puțin de 3 jucători sunt suspendați pentru cumul de galbene, astfel că stafful tehnic va avea probleme mari să alcătuiască un prim "11" competitiv.

  • Absenți la oaspeți în Atletico Madrid - Getafe: Cabaco, Nyom, D.Suarez (suspendați). Incert: Mollejo.

Atletico Madrid - Getafe: Cote la pariuri și pronostic

Getafe e una din victimele preferate ale lui Ateltico Madrid, formația lui Simeone reușind să țină poarta intactă în 18 meciuri la rând (acasă sau deplasare). În ultimele 10 meciuri jucate pe Wanda Metropolitano, gazdele au condus încă de la pauză, impunându-se de fiecare dată la final. 

Totuși, nu ar trebui să ne așteptăm la un meci cu foarte multe goluri: Ateltico a avut 5 din ultimele 6 meciuri de acasă cu sub 2,5 goluri, în timp ce Getafe are un procentaj similar la ultimele 6 dispute jucate, indiferent de teren, în La Liga (5 meciuri cu sub 2,5 goluri din ultimele 6).

Anticipăm, așadar, o victorie a lui Ateltico Madrid, dar credem că meciul nu va fi un galop de sănătate pentru băieții lui Simeone.

Predicție: Victorie Ateltico Madrid, la o cotă de 1,48 la Superbet.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

 

Bonus500 RON
Pariaza
1.48
Logoul casei de pariuri Superbet - legalbet.ro

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
7 / 1 / 5
Calcul:
-73 RON
ROI:
-5.6 %
Pariuri:
36 / 1 / 25
Calcul:
-95 RON
ROI:
+1.0 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 13
7 / 1 / 5
Calcul:
ROI: -0.1 %
Pariuri: 63
36 / 1 / 25
Calcul
ROI: +1.0 %
Votare
Va fi acest pariu castigator? Voteaza si castiga premii in valoare de 800 RON lunar.
Victorie Atletico Madrid
Indiciu: tasteaza '@' inainte de numele de utilizator pentru a gasi utilizatorul
Inchide