Pariul zilei din tenisul minunat - Rafa Nadal vs Nole Djokovic

Rafa va ofera pariul zilei din tenisul minunat - Rafa Nadal vs Nole Djokovic, finala de la Australian Open Tenis 2019

Pariul zilei din tenisul minunat - Rafa Nadal vs Nole Djokovic

Marele meci Rafa Nadal vs Nole Djokovic este finala Australian Open Tenis 2019, o partida ce va suscita un interes imens in randul iubitorilor tenisului.

Este un clasic al tenisului, un duel al carui prim act a avut loc in mai 2006, da, acum aproape 13 ani.

Iar acum vom asista la cel de-al 53-lea meci dintre cei doi uriasi ai tenisului.

Va ofer o predictie pentru aceasta confruntare, asezonata cu o cota de la casa de pariuri Betano.


Vezi aici intreaga oferta parioristica pentru acest meci


Rafa Nadal, 32 de ani, locul 2 ATP, a ajuns in aceasta finala fara sa cedeze vreun set, iar meciul cu Tsitsipas din semifinale a fost magnific.

Nole Djokovic, liderul ATP, a castigat de sase ori Australian Open si a aratat, in meciul din semifinala, o forma sportiva extraordinara.

E clar, ne asteapta un meci epic aici. Ce ne-am putea dori mai mult decat ca finala unui turneu de Grand Slam sa se dispute intre primii doi jucatori ai lumii ?

M-am gandit sa va ofer o imagine a principalelor lovituri din tenis pentru cei doi protagonisti.

Rafa Nadal vs Nole Djokovic : lovitura de serviciu

Rafa Nadal a servit  39 de asi in cele sase meciuri, o medie de peste sase asi, care nu prea e tipica pentru profilul sau la serviciu, bazat pe efecte , nu pe forta.

Dar Rafa a lucrat mult la serviciu in ultima vreme cu antrenorii Moya si Roig, mingea sa capata viteza la impactul cu pamantul, nu mai sare asa mult, e mai greu de returnat.

Procentul de transformare in puncte castigatoare pentru mingile puse in joc cu primul serviciu a fost de peste 80% in ultimele cinci meciuri. 

De altfel, in aceste meciuri, Rafa nu a pierdut pe propriul serviciu.

Singurul meci in care a castigat mai putin de  80% din mingile jucate cu primul serviciu a fost cel de debut, cu australianul Ducworth, meci in care a pierdut singurele sale doua ghemuri pe propriul serviciu in acest turneu.  


Nole Djokovic a servit 37 de asi in total si si-a pierdut de opt ori serviciul in cele sase meciuri jucate la Melbourne. Ultimele doua meciuri au insemnat insa cresterea nivelului de joc, iar sarbul nu le-a oferit lui Nishikori si lui Pouille nicio minge de break.

Procentul punctelor obtinute din primul serviciu a fost cuprins intre 73% si 85%, cifre ce sunt cel putin decente.Rafa Nadal vs Nole Djokovic: lovitura de forehand

Pentru Rafa, forehandul in cross este lovitura preferata, ea ii ofera cele mai multe puncte direct castigatoare.

 Mai sunt si acele lovituri de forehand “banana” lovite din pozitii aflate mult in afara terenului, in lateral, cand efectele de tot felul din loviturile lui Rafa, mai ales “spinul” fac ca acele lovituri sa “ intre” cumva in teren.

Nole Djokovic are si el o lovitura marca inregistrata, acel forehand “lassou” in diagonala, care scoate cumva mingea foarte mult in lateral.

 Acele lovituri se vor duce catre revereul lui Rafa si nu ii vor pica deloc bine acestuia.

Pentru cei doi, lovitura de forehand este cea aducatoare de puncte, ramane de vazut cine va reusi sa si-o puna mai bine in valoare.

Rafa Nadal vs Nole Djokovic: lovitura de rever

Reverul in lung de linie al lui Nole , lovitura favorita a sarbului, va viza reverul lui Rafa, ce se presupune ca e lovitura mai slaba a spaniolului. 

Cred ca aici e un plus pentru Nole care va incerca sa puna presiune sis a joace adanc si puternic pe reverul lui Rafa.

Rafa nu are un rever slab, nu se poate spune nicicum asta. El joaca de multe ori reverul in cross, e lovitura mai sigura, care se duce catre forehandul lui Nole, iar acesta are resursele sa o atace. 

Mai mult, cand Rafa este pistonat de multe ori la rand pe rever, am vazut ca are procente destul de mari de nereusita. 

Lui Rafa nu ii place sa joace rever dupa rever, si sunt situatii cand se pozitioneaza, cu pasi mici,  pentru forehand si pe partea de rever, si lasa portiuni din teren libere, prada adversarului.

Asa l-a si batut  Nole pe Rafa de sapte ori la rand in anii 2015-2016, anii de glorie ai sarbului.

Ei bine, ipoteza expusa este pentru cazul in care Nole ar lua initiative in puncte.

 E foarte posibil, insa, ca Rafa sa faca acest lucru, a incercat si reusit sa joace agresiv de-a lungul turneului, e o alta noua fateta a jocului sau.

Poate sa atace el reverul lui Nole si poate veni alert catre fileu pentru a-si plasa voleul. Parca il si vad pe Nole in spagat, incercand sa returneze…

Cred ca cele doua situatii expuse vor alterna, cei doi sunt la niveluri e joc care le permit sa ia, pe rand, jocul pe cont propriu.

Sunt mai multe aspecte ale jocului de luat in calcul aici, nu doar loviturile in sine. Nu am uitat de pregatirea mentala, e un capitol vital al jocului de tenis.  

EXPERIENTA AMBILOR JUCATORI ESTE URIASA, la fel si puterea lor mentala. Voi considera ca eroii acestui meci sunt egali la acest capitol. 

Rafa Nadal vs Nole Djokovic: ponturi pariuri

E finala, marea finala Australian Open 2019, intre Nole si Rafa, va fi, desigur, un meci memorabil! 

In anul 2012, finala dintre ei, disputata aici, a durat aproape sase ore. Iar celor doi li s-au adus scaune la festivitatea de premiere, de-abia se mai puteau tine pe picioare!

Un astfel de meci plin de adrenalina, de tensiune, de incrancenare, dar si de o deosebita frumusete, astept si acum. Orgoliile sunt mari, desi cei doi corifei ai tenisului pretind ca sunt prieteni buni! 

Nole ar castiga al saptelea sau turneu la Melbourne, nimeni nu a mai reusit asta. Rafa ar castiga cel de-al 18-lea trofeu de Grand Slam si s-ar apropia de recordul de 20, detinut de catre Federer.

Miza sportiva e imensa, asadar!

Prieteni, dincolo de orice pariu, de orice cota, de orice parti-pris, va rog, in primul rand, sa savurati jocul in sine, va fi minunat.

Uitati-va la meci, fiti partasi la o pagina glorioasa din istoria acestui sport, bucurati-va de tenis!

Foto : ATP

 

Bonus1000 RON
Pariaza
1.75
Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro

Pariaza si ofera ponturi la pariuri inca de cand au aparut primele case de pariuri in Romania. Experienta sa vorbeste de la sine!

30 de zile De la inceput
Pariuri:
12 / 0 / 25
Calcul:
-823 RON
ROI:
-22.2 %
Pariuri:
498 / 34 / 508
Calcul:
-5 054 RON
ROI:
-4.9 %
Rafa

Pariaza si ofera ponturi la pariuri inca de cand au aparut primele case de pariuri in Romania. Experienta sa vorbeste de la sine!

30 de zile De la inceput
Pariuri: 38
12 / 0 / 25
Calcul:
ROI: -0.2 %
Pariuri: 1043
498 / 34 / 508
Calcul
ROI: -4.9 %
Votare
Va fi acest pariu castigator? Voteaza si castiga premii in valoare de 800 RON lunar.
Durata meciului - peste 190,5 minute
Indiciu: tasteaza '@' inainte de numele de utilizator pentru a gasi utilizatorul
Inchide