Muntenegru — Norvegia: ponturi preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Expertul Legalbet – Cristian Mihală - vă oferă predicția sa pentru partida Muntenegru - Norvegia din etapa a 3-a din preliminariile pentru CM 2022.

După doar două runde scurse din preliminariile pentru Mondialul din Qatar, Norvegia se vede într-o situație grea. O eventuală înfrângere în Muntenegru îi scade dramatic șansele la calificarea la turneul final, după ce a fost învinsă categoric de Turcia, acasă, 0-3. Haaland&Co ar rămâne la 6 puncte de Muntenegru, într-o grupă din care mai fac parte Olanda și Turcia. 

Muntenegru: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Clasată pe locul 63 în lume în clasamentul FIFA, Muntenegru nu părea să aibă vreo pretenție la unul din primele două locuri din grupă, la startul preliminariilor. În ultimele 3 partide din UEFA Nations League, gazdele de marți învinseseră o singură dată, bifând un egal în Azerbaijan și o înfrângere acasă cu Luxemburg. În plus, echipa antrenată de Radulovic făcuse egal cu  Kazakhstan, pe teren propriu, într-un amical.

Ca atare, Muntenegru părea să se lupte pentru locul 5 cu Letonia, în contextul în care Gibraltarul nu poate să evite ultimul loc în grupă. Doar că Jovetic&Co au pornit cu două victorii în actuala campanie de calificare și au un moral excelent. 

Echipa care își joacă partidele de pe teren propriu la Podgorica s-a întâlnit cu Norvegia de două ori de când s-a separat de Serbia, de fiecare dată echipa gazdă impunându-se. Și tot de fiecare dată s-au înregistrat mai mult de trei goluri în meci, lucru relevant în contextul în care Muntenegru nu a reușit să își păstreze poarta intactă în ultimele 3 partide jucate acasă, când a plecat din postura de outsider (medie de 3 goluri primite pe meci în acest interval). Ca un fapt interesant, în acele trei confruntări s-a marcat de fiecare dată în startul meciului, ceea ce a determinat echipele să se deschidă și să ofere un spectacol agreabil.  

Muntenegru visează la o primă calificare la Mondial, dar misiunea pare imposibilă. Totuși, speranțele lor se leagă de Stefan Jovetic, marea vedetă din lot, care a marcat de 5 ori pentru națională în ultimul an. Atacantul a fost odihinit în partida cu Gibraltar, considerată o formalitate, astfel că va fi la potențial fizic ridicat în perspectiva duelului de marți seară.

Din fericire pentru stafful tehnic al gazdelor, toți jucătorii sunt apți, astfel că va putea fi aliniat un prim "11" apropiat de cel ideal.

  • Absenți la gazde în Muntenegru - Norvegia: Nimeni. 

Norvegia: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Norvegia beneficiază de o generație de excepție, mulți specialiști considerând chiar că există multe similarități între jucătorii de acum și cei care în 1994 și 1998 reușeau două prezențe la turneul final al Campionatului Mondial. Și, dacă ne uităm peste lot, nu avem motive să nu le dăm credit nordicilor, care de la mijloc în sus sunt impresionanți: Odegaard (Arsenal), Haaland (Dortmund), Sorloth (Leipzig) și Joshua King (Everton).

Doar că startul preliminariilor a fost mult sub așteptări, eșecul la scor, pe teren propriu, cu Turcia, având ecouri în toată media. Presa l-a criticat chiar și pe Haaland, acuzându-l că e mai interesat de ce face la club și de un posibil viitor transfer. În consecință, atmosfera e departe de a fi una ideală, în contextul în care e nevoie de un rezultat pozitiv, pentru a nu intra în criză de timp înainte de duelurile cu Olanda, pe hârtie marea favorită a grupei.

Norvegia s-a descurcat foarte bine în deplasare în ultimii doi ani, când a plecat din postura de favorită, așa cum se va întâmpla marți seară. A reușit, din 2019 până în prezent, 4 victorii și un egal pe teren străin, când a pornit cu prima șansă. Totuși, echipa se urnește greu, în partidele mai sus amintite reușind să puncteze doar de două ori până la pauză, în fața unor adversari modești (Gibraltar și Irlanda de Nord). 

Secretul revirimentului pentru echipa antrenată de Stale Solbakken stă în capacitatea de a crea faze a lui Odegaard și în finalizarea lui Haaland. Totuși, trebuie spus că Sorloth are cifre comparabile cu vârful lui Dortmund la națională în ultimul an, fiecare dintre cei doi atacanți marcând în trei partide diferite. 

Dacă Muntenegru nu are probleme de lot, stafful tehnic al oaspeților se confruntă cu o luptă contra-cronometru pentru recuperarea lui Sander Berge și Rune Jarstein. Asta în condițiile în care Mathias Normann, Jorgen Strand Larsen și Kristian Thorstvedt sunt cu siguranță out pentru confruntarea de marți.

  • Absenți la oaspeți în Muntenegru - Norvegia: Mathias Normann, Jorgen Strand Larsen și Kristian Thorstvedt. Incerți: Sander Berge și Rune Jarstein. 

Muntenegru - Norvegia: Cote la pariuri și pronostic

Ambele formații dispun de oameni capabili să facă diferența de la mijloc în sus, dar sunt deficitare la capitolul defensivă. Au fost peste 2,5 goluri în fiecare din ultimele 3 partide jucate de Muntenegru în preliminariile CM, de fiecare dată formația lui Jovetic punctând de măcar două ori. Norvegia stă excelent la finalizare și va dori să facă uitată impresia teribilă din partida cu Turcia, pierdută cu 3-0.

Anticipăm un meci deschis, în care să se joace pe contre, astfel că nu ar trebui să fie probleme să se marcheze măcar 3 goluri în meci. 

Predicție: Peste 2,5 goluri în meci, la o cotă de 2, la Betano.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.         

 

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
12 / 0 / 12
Calcul:
-367 RON
ROI:
-15.3 %
Pariuri:
71 / 1 / 51
Calcul:
-309 RON
ROI:
-2.5 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 24
12 / 0 / 12
Calcul:
ROI: -0.2 %
Pariuri: 123
71 / 1 / 51
Calcul
ROI: -2.5 %
Votare
Va fi acest pariu castigator? Voteaza si castiga premii in valoare de 800 RON lunar.
Peste 2,5 goluri în meci