Cipru – Muntenegru: pont din Liga Națiunilor

Expertul Legalbet, Erik, vă recomandă un meci din Liga Națiunilor, la o cotă de 2,10.

Meciul Cipru - Muntenegru este programat sâmbătă, 5 septembrie, la ora 19:00, pe Neo GSP Stadium din Nicosia, în cadrul Ligii valorice C, Grupa 1 a Nations League.

Cipru: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Cipru și Muntenegru sunt echipele care își vor disputa supremația Grupei 1, celelalte două componente fiind echipele Azerbaidjanului și Luxemburgului, mai slab cotate. Ele s-au întâlnit doar de trei ori în istorie, de fiecare dată înregistrându-se un rezultat de egalitate: 0-0, 1-1 și 2-2.

Spre deosebire de anii când era sparing-partener pentru echipele cu nume, Cipru are acum ambiții mai mari, dovadă că l-a angajat ca selecționer pe unul dintre foștii internaționali belgieni de renume, Johan Walem, fost antrenor la Kortrijk. În ultimii ani au început să vină și victoriile mari, cum ar fi dubla cu Bosnia câștigată (2-1 la Zenica, 3-2 la Nicosia) sau victoria cu Slovenia (2-1) din Liga Națiunilor.

În preliminariile EURO 2020, Cipru nu a avut nicio șansă să spere la calificare, într-o grupă cu Belgia și Rusia. A terminat însă pe locul 4, înaintea Kazahstanului și San Marino. Golgheterul echipei a fost Pieros Sotiriou (27 de ani), atacantul lui Astana. Din lotul ciprioților se mai remarcă fundașul lui Standard Liege Konstantinos Laifis, dar și tinerii Michalis Ioannou (20 de ani), de la Roda Kerkrade și Grigoris Kastanos (21 de ani), de la tineretul lui Juventus Torino.

Muntenegru: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Muntenegrenii sunt fostele noastre cunoștințe din Liga Națiunilor, cu care am remizat la București, 0-0, dar pe care i-am bătut cu 1-0 la Podgorița, ocazie cu care ne-am securizat locul 2 în grupă, după Serbia. Statul ex-iugoslav are cea mai tânără echipă națională din Europa, aceasta fiind înființată abia în 2007, la un an după declararea independenței de stat a Muntenegrului.

În ciuda istoriei sale scurte, naționala Muntenegrului a avut parte de un incident major. În 2019, selecționerul sârb Ljubisa Tumbakovic împreună cu doi jucători de naționalitate sârbă au refuzat să participe la meciul cu Kosovo, cunoscându-se puternicele animozități de natură politică dintre cele două state. Partida din preliminariile EURO s-a terminat 1-1, după aceasta fiind instalat pe banca tehnică fostul internațional bosniac Faruk Hadzibegic.

Muntenegru a terminat grupa sa de calificare pe ultimul loc, stârnind un scandal imens în țară, deoarece valoarea lotului este net superioară celor din Kosovo sau Bulgaria, numai Stefan Savic (Atletico Madrid), Adam Marusic (Lazio) și Stevan Jovetic (AS Monaco) valorând împreună, conform Transfermarkt, peste 40 de milioane de euro.

Cipru – Muntenegru: Predicții sportive şi pronostic

În ciuda faptului că cele două au remizat în ultima întâlnire directă, un amical terminat 0-0 în 2018, Cipru și Muntenegru sunt formații care nu ratează ocazia de a marca împotriva adversarilor de același calibru. Scoția, Kazakhstan, Bulgaria, Slovenia sau Grecia sunt adversari care au luat gol pe Insula Afroditei. Selecția Ambele echipe marchează are cota cea mai mare la Betfair, 2,10.

 

Jurnalist sportiv din 1995, membru al Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS)

De la inceput
Pariuri:
0 / 0 / 0
Calcul:
+0 RON
ROI:
0.0 %
Pariuri:
30 / 1 / 40
Calcul:
-1 025 RON
ROI:
-14.4 %
Erik

Jurnalist sportiv din 1995, membru al Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS)

De la inceput
Pariuri: 71
30 / 1 / 40
Calcul
ROI: -14.4 %
Votare
Va fi acest pariu castigator? Voteaza si castiga premii in valoare de 800 RON lunar.
Ambele echipe marchează