Celta Vigo – Alaves: ponturi La Liga

Expertul Legalbet Cristian Mihală vă oferă predicția sa pentru partida Celta Vigo - Alaves din etapa a 14-a din La Liga.

Celta Vigo este într-o revenire de formă impresionantă, în timp ce rezultatele din ultimul timp ale adversarei de duminică, Alaves, au adus-o pe aceasta în zona retrogradării.

Celta Vigo: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Venirea lui Eduardo Coudet pe banca lui Celta Vigo a avut efectul scontat, echipa fiind într-un reviriment clar, cu 3 victorii și un egal de când noul antrenor a fost instalat.

În ultimele trei partide, Celta Vigo a adus aminte de formația din sezoanele trecute, reușind victorii categorice. De fiecare dată, formația de pe Estadio de Balaidos s-a impus la handicap (inclusiv în difcila deplasare de pe San Mames, cu Bilbao).

Gazdele de duminică evoluează impresionant în primele 80 de minute ale partidelor. Dacă meciurile de fotbal ar dura doar atât, Celta cu siguranță că ar lupta pentru un loc de cupă europeană, în condițiile în care peste 20% din golurile primite în acest sezon au venit în ultimele 10 minute. 

Pe teren propriu, Celta a avut evoluții oscilante în actuala stagiune, înregistrând trei victorii și trei înfrângeri. În patru din aceste șase partide spectacolul a fost garantat, înscriindu-se peste 3 goluri/meci. Trupa lui Eduardo Coudet nu a înregistrat încă vreo remiză pe teren propriu, cum un fapt interesant e că rezultatul de la pauză (1,X sau 2) a rămas în picioare la finalul partidelor de pe Balaidos o singură dată. Acest detaliu indică clar un lucru: în partea a doua din partidele Celtei Vigo se marchează mult. 

Câteva absențe de marcă vor crea mari probleme pentru alinierea primului "11" standard în disputa din weekend, Alvarez, Mina, Mor și Vazquez fiind accidentați. Junca are probleme la umăr, dar stafful medical mizează că acesta va fi recuperat în timp util.

Multe vor depinde în confruntarea cu Alaves de Iago Aspas, care se află într-o formă excelentă. Acesta a fost implicat - cu două goluri și două assisturi - în 4 din ultimele 6 reușite ale lui Celta.

  • Absenți la gazde în Celta Vigo - Alaves: Alvarez, Mina, Mor, Vazquez. Incert: Junca.

Alaves: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Din ultimele 12 partide directe jucate în deplasare de Deportivo Alaves în La Liga, bascii s-au impus într-un singur meci (3 egaluri și 8 înfrângeri). În singura partidă câștigată, oaspeții de duminică au bifat și singura partidă fără gol primit pe terenul lui Celta Vigo. De notat, însă, că cele două formații s-au întâlnit de câteva ori și în liga secundă în istoria recentă, iar acolo Alaves s-a descurcat mult mai bine. 

În actuala stagiune, Alaves a disputat 6 partide departe de casă și a obținut două victorii, una dintre ele reprezentând un adevărat șoc: 2-1 pe Bernabeu, cu Real Madrid. Într-o singură confruntare, oaspeții din weekend nu au primit gol în deplasare - în succesul cu Valladolid (în 4 din cele 6 meciuri jucate "afară", ambele echipe au marcat).

Cu toate că a alunecat până pe locul 15 în clasament, după ce a obținut un singur succes în ultimele 6 partide de campionat, Alaves are o defensivă destul de solidă. A primit doar 14 goluri în actuala stagiune, în contextul în care Raal Madrid a încasat 13 goluri, iar Barcelona 12. Din păcate pentru echipa lui Pablo Machin, ofensiva nu a fost la nivelul dorit, doar Lucas Perez ținând steagul sus. De altfel, atacantul a fost implicat în 3 din ultimele 5 reușite ale echipei. 

Pentru Alaves va fi extrem de important să înscrie prima pe Balaidos. În ultimele 6 partide din deplasare în care a marcat prima (inclusiv sezonul trecut), trupa bască nu doar că nu a pierdut, dar are o rată de victorii impresionantă: 5/6. În schimb, dacă primește gol prima, cu greu Alaves mai poate spera la ceva din disputele din deplasare, pierzând aproape pe linie sau obținând, în cel mai fericit caz, un egal. Acest lucru e strâns legat și de filosofia de fotbal a tehnicianului Pablo Machin, un Simeone la o scară redusă, care are la dispoziție fotbaliști mult mai puțin înzestrați decât antrenorul lui Atletico Madrid. 

Stafful tehnic nu are mari probleme de lot înainte de confruntarea de duminică. Doar Pons și Garcia absentează, însă al doilea nu a fost în acest sezon o variantă pentru primul "11". Absența lui Pons este una importantă, însă acesta lipsește de foarte mult timp, astfel că strategia a fost astfel adaptată încât accidentarea închizătorului să nu deregleze total mecanismul defensiv.

  • Absenți la oaspeți în Celta Vigo - Alaves: Pons, Garcia.

Celta Vigo - Alaves: Cote la pariuri și pronostic

La ultima venire pe Balaidos, Alaves nu doar că nu a obținut nimic, dar a fost învinsă cu un scor de tenis: 6-0 (4-0 la pauză). 

Oaspeții sunt mult mai atenți în apărare față de sezonul trecut, într-un singur meci din actuala stagiune primind mai mult de două goluri (în înfrângerea de la Villarreal, scor 1-3).

Ca atare, deși Celta Vigo e cu siguranță favorită duminică, nu ar trebui să ne așteptăm la o victorie fără emoții. Totuși, forma bună a celor supranumiți "Los Celestes" ar trebui să fie suficientă pentru un succes, chiar dacă întâlnește o defensivă solidă.

Predicție: Victorie Celta Vigo, la o cotă de 1,78, la Maxbet.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

 

Bonus700 RON
Pariaza
1.78
Logoul casei de pariuri Maxbet - legalbet.ro

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
7 / 1 / 5
Calcul:
-73 RON
ROI:
-5.6 %
Pariuri:
36 / 1 / 25
Calcul:
-95 RON
ROI:
+1.0 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 13
7 / 1 / 5
Calcul:
ROI: -0.1 %
Pariuri: 63
36 / 1 / 25
Calcul
ROI: +1.0 %
Votare
Va fi acest pariu castigator? Voteaza si castiga premii in valoare de 800 RON lunar.
Victorie Celta Vigo
Indiciu: tasteaza '@' inainte de numele de utilizator pentru a gasi utilizatorul
Inchide