Biletul zilei tenis cota 4 — 9 septembrie 2022

La noapte vor avea loc ambele semifinale masculine de la US Open, cu 4 jucatori din “noua generatie”. Este vorba de Carlos Alcaraz, Francis Tiafoe, Casper Ruud si nu chiar atat de tanarul Karen Khachanov. Niciunul nu a cucerit pana acum vreun turneu de Grand Slam. In vederea acestor semifinale care promit spectacol am ales ponturi care, plasate pe biletul zilei, alcatuiesc o cota ceva mai mare de 4.00.

Pont Alcaraz - Tiafoe

Alcaraz va urca pe primul loc in clasamentul ATP daca va castiga partida din semifinale. Daca in primul tur beneficia de un abandon al adversarului in al treilea set, iar in urmatoarele doua runde se impunea in 3 seturi, in optimi si sferturi spaniollul disputa maximum de seturi. In optimea cu Marin Cilic niciun set nu intra in prelungiri, Alcaraz fiind cel care conducea cu 2-1 la seturi. Nu la fel se desfasura si sfertul de finala cu italianul Sinner, unde aveam parte de 3 seturi cu prelungiri, dintre care doua incheiate la tie-break, Sinner fiind cel care conducea cu 2-1 la seturi.

Partida din optimi dura 3 ore si 56 minute, Alcaraz reusind doar 28 lovituri castigatoare, comitand 41 erori nefortate. In schimb, meciul maraton cu Sinner dura 5 ore si 18 minute, raportul schimbandu-se semnificativ, ibericul executand 58 lovituri castigatoare, comitand 38 erori nefortate. Atunci Sinner avea 5-4 in setul 4 si servea pentru un loc in semifinale, procurandu-si chiar si o minge de meci, insa Alcaraz reusea sa faca doua breakuri si sa trimita meciul in decisiv. 

De partea cealalta, Tiafoe ocupa locul 19 intr-un clasament live. Pierdea un singur set pana in semifinale. Se intampla in optimi, impotriva marelui Rafael Nadal. In rest, nu pierdea set in fata unor adversari ca Schwartzman sau Rublev, aflati in top 20. Cu Nadal americanul reusea 49 lovituri castigatoare, comitand 28 greseli nefortate. Impotriva lui Rublev executa 46 lovituri castigatoare, comitand 38 greseli nefortate.

Daca ar fi sa luam in calcul timpul petrecut in teren, Tiafoe este in avantaj clar in fata adversarului sau, care are insa doar 19 ani. Tiafoe si Alcaraz se intalneau de doua ori pana acum, insa niciodata pe hard. Americanul se impunea de fiecare data in minimum de seturi.

Pronostic: Tiafoe castiga

Khachanov - Ruud

Singurul semifinalist de pe tabloul de simplu care are mai mult de 25 ani este Karen Khachanov. Acesta pornea cap de serie numarul 27, surprinzand multa lume prin parcursul sau. Incepea turneul cu set pierdut la americanul Denis Kudla (96), revenind apoi si impunandu-se in 4 seturi. Urma brazilianul Thiago Monteiro (67), pe care il invingea tot in 4 seturi. In al treilea tur beneficia de abandonul britanicului Draper, abandon venit la 1-1 la seturi si 6-5 pentru Khachanov in setul 3. Asta, dupa ce Draper condusese cu 5-2.

In optimi Khachanov il elimina pe ibericul Pablo Carreno-Busta, cap de serie numarul 12, in 5 seturi, in decisiv impunandu-se cu 6-3. Rusul executa atunci 43 lovituri castigatoare, comitand 32 erori nefortate. Urma partida din sferturi cu australianul Nick Kyrgios, favorit 23. Khachanov se impunea si aici in 5 seturi, scor 6-4 in decisiv. Executa 63 lovituri castigatoare, comitand 31 erori nefortate. In cele doua partide din optimi si sferturi rusul petrecea pe teren mai bine de 7 ore.

De cealalta parte, Ruud va deveni lider mondial daca va ajunge in finala, iar Alcaraz se va impiedica in semifinale. In sferturi norvegianul trecea de italianul Berrettini, cap de serie numarul 13, in minimum de seturi. Asta, dupa ce in optimi invingea un lucky-looser. Este vorba de francezul Moutet, clasat in afara top 100. 

In al treilea tur avea cel mai dificil meci, impunandu-se in maximum de seturi in fata americanului Tommy Paul, cap de serie 29. Primele trei seturi se incheiau la tie-break, Paul se impunea in al patrulea cu 7-5, pentru ca in decisiv Ruud sa se impuna cu un net 6-0. In acea partida norvegianul executa 37 lovituri castigatoare, comitand 50 erori nefortate. In meciul din optimi executa 43 lovituri castigatoare, comitand 39 erori nefortate, iar in cel din sferturi avea 20 lovituri castigatoare si 23 erori nefortate.

Ruud si Khachanov se intalneau o singura data pana acum, insa nu pe hard, ci pe zgura. Se intampla in 2020, cand norvegianul se impunea cu 2-1 la seturi. Acum nu cred ca rusul va evolua la potential maxim aici si ca presiunea isi va spune cuvantul in cazul lui.

Pronostic: Khachanov castiga sub 20.5 gameuri

Are o experienta de peste 10 ani la pariuri sportive si este specializat in ligile de top Europene.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
5 / 0 / 10
Calcul:
+24 RON
ROI:
1.6 %
Pariuri:
34 / 1 / 67
Calcul:
-424 RON
ROI:
-4.2 %
Radu

Are o experienta de peste 10 ani la pariuri sportive si este specializat in ligile de top Europene.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 15
5 / 0 / 10
Calcul:
ROI: 0.0 %
Pariuri: 102
34 / 1 / 67
Calcul
ROI: -4.2 %
Votare
Va fi acest pariu castigator?
Alcaraz - Tiafoe: Tiafoe castiga| Khachanov - Ruud: Khachanov sub 20.5

Alte ponturi de la acest autor

Mai multe ponturi
Aboneaza-te la ponturile de la cei mai buni tipsteri

Primesti zilnic o selectie de ponturi si pronosticuri de actualitate doar de la expertii si tipsterii Legalbet cu cele mai bune rezultate. Fara spam, doar pariuri!

Da, vreau sa primesc email-uri la adresa de email specificata si accept termenii Politicii de Confidentialitate

Ascunde