Athletic Bilbao – Huesca: ponturi La Liga

Expertul Legalbet Cristian Mihală vă oferă predicția sa pentru partida Athletic Bilbao - Huesca din etapa a 14-a din La Liga.

Bilbao vine după o perioadă dificilă, care a făcut-o să alunece până pe locul 13 în clasament. Din fericire, bascii pot ieși din perioada de criză, partida cu Huesca părând ideală pentru ca băieții lui Gaizka Garitano să își refacă moralul.

Bilbao: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Gazdele de vineri vin după un 1-3 pe Bernabeu, partidă care a consemnat a 4-a partidă la rând fără victorie în La Liga. 

San Mames era în trecut o fortăreață, dar în acest sezon Bilbao a pierdut deja două meciuri pe teren propriu. Interesant e că bascii sunt una dintre cele doar 3 formații care nu au făcut încă vreun egal pe teren propriu în această stagiune. În ciuda celor două eșecuri, Bilbao a primit doar 4 goluri pe propria arenă, doar Villarreal, Sociedad și, evident, Atletico Madrid fiind mai puternice acasă din punct de vedere defensiv.

Marea problemă a echipei lui Gaizka Garitano e reprezentată de ofensivă. În special în primele 45 de minute ale partidelor de acasă, Bilbao are o rată de eficiență foarte mică: doar 0,62 goluri marcate în prima repriză. În schimb, în a doua repriză lucrurile stau mult mai bine, cu o medie de 1,85 reușite/meci.

De menționat că în 60% din partidele jucate acasă de Bilbao niciuna dintre echipe nu a reușit să marcheze în prima repriză. Mai mult, într-o singură partidă bascii au primit gol în ambele reprize de la același adversar.

  • Absenți la gazde în Athletic Bilbao - Huesca: Garcia, Nolaskoain.

Huesca: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

Huesca e văzută de mulți specialiști drept o condamnată la retrogradare. Etapa trecută, cu Alaves, scor 1-0, nou-promovata a bifat prima victorie a sezonului (după 12 partide, în care obținuse nu mai puțin de 8 remize!). 

Oaspeții de vineri vor căuta să obțină două victorii la rând în La Liga pentru prima oară din februarie 2019, cu mențiunea că în sezonul trecut trupa lui Michel a evoluat în liga secundă. 

Extrem de important pentru Huesca în perspectiva unui rezultat pozitiv va fi să marcheze prima. În ultimul an și jumătate, nu a pierdut vreun meci în La Liga atunci când a deschis scorul. Totuși, șansele pe San Mames sunt limitate, din cauza valorii adversarului, dar și ca urmare a background-ului avut de oaspeți: în ultimele 14 deplasări în Țara Bascilor, Huesca nu s-a impus vreodată. Chiar și așa, a obținut 9 remize pe terenul lui Bilbao, lucru care arată un singur lucru: nou-promovata cu siguranță nu va fi "carne de tun" vineri. 

Tactica trupei lui Michel va fi extrem de simplă și a fost deja brevetată în disputele de "afară", în acest sezon: o apărare extrem de organizată și disciplinată, care să închidă toate culoarele adversarilor spre propria poartă. Huesca interpretează excelent această partitură, dovadă că adversarii care au evoluat până acum pe teren propriu nu au reușit să îi înscrie încă, în prima jumătate de oră a meciurilor.

  • Absenți la oaspeți în Athletic Bilbao - Huesca: Ramirez, Valera.

Athletic Bilbao - Huesca: Cote la pariuri și pronostic

Ambele echipe înscriu destul de puțin, astfel că un over 2,5 goluri în partida de vineri e un pariu riscant. 

Noi vom miza pe diferența de valoare dintre cele două combatante și vă vom îndruma spre o victorie a gazdelor, mai ales că în ultimele trei partide directe bascii s-au impus de fiecare dată (de două ori cu 4-0).

Trebuie spus că meciul se anunță mai strâns decât ne-am fi așteptat la startul sezonului, astfel că victoria anticipată a gazdelor nu ne așteptăm să vină foarte confortabil. Mai ales că Huesca intră bine în meciuri, reușind să țină de rezultat, în general. Dar, în reprizele secunde jucate de oaspeți în acest sezon, apărarea a cedat de multe ori (2 goluri/meci marcate în partidele lui Huesca în repriza a doua), lucru care ne așteptăm să se întâmple și vineri.

Predicție: Victorie Bilbao, la o cotă de 2,14 la Unibet.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

 

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
10 / 0 / 10
Calcul:
-343 RON
ROI:
-17.1 %
Pariuri:
53 / 1 / 38
Calcul:
-261 RON
ROI:
-2.8 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 20
10 / 0 / 10
Calcul:
ROI: -0.2 %
Pariuri: 93
53 / 1 / 38
Calcul
ROI: -2.8 %
Votare
Va fi acest pariu castigator? Voteaza si castiga premii in valoare de 800 RON lunar.
Victorie Bilbao