Khimki - Unicaja

Vineri, 2 februarie, incepand cu ora 19:00, Arena Mytishchi va gazdui partida dintre Khimki si Unicaja. Meciul va fi arbitrat de brigada formata din Sreten Radovic, Fernando Rocha si Michele Rossi.



Desi in sezonul precedent a avut rezultate destul de bune cu Khimki, Dusko Ivanovic a fost demis, iar in locul lui a fost adus fostul antrenor al celor de la Barcelona, Georgios Bartzokas. Lotul echipei a suferit modificari majore pentru acest sezon, iar rezultatele se vad. In VTB United League se afla doar pe locul 5 cu sapte victorii si 5 infrangeri. Fara doar si poate, va juca in play-off, dar in acest moment se concentreaza pe Euroliga, unde dupa 20 de partide ocupa locul 7 si are sanse foarte mari sa termine in top 8. In ultimul meci din Euroliga, s-a deplasat la Valencia. A fost un meci foarte echilibrat, in care Khimki a alergat dupa egalitate aproape tot meciul, iar intr-un final a pierdut la doar 2 puncte diferenta. Alexey Shved este cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 22 de puncte marcate pe meci si se vede exprienta acumulata in NBA.

Echipa probabila: Marko Todorovic, Malcolm Thomas, Tyler Honeycutt, Jeames Anderson, Alexey Shved.

Unicaja vine dupa un sezon excelent, in care s-a calasat pe locul 4 in Liga ACB si in mod surprinzator a cucerit trofeul EuroCup, pentru prima oara in istoria echipei. Dupa acest sezon fantastic, Joan Plaza a ramas pe banca echipei si continua sa faca lucruri extraordinare. Campionatul va fi extrem de greu de cucerit in acest sezon, dar avand in vedere lotul echipei, se poate clasa in top 4. In Euroliga situatia este destul de complicata. Momentan se afla doar pe locul 10 si are nevoie neaparat de o victorie, altfel se distanteaza de locurile de play-off. In ofensiva nu sunt probleme mari, dar in defensiva neaparat trebuie schimbat ceva. Majoritatea punctelor a obtinut pe teren propriu, iar in deplasare are probleme destul de mari si primeste in medie 85 de puncte.

Echipa probabila: Nemanja Nedovic, Carlos Suarez, Giorgi Shermadini, Jeffrey Brooks, James Augustine.

Pana acum cele doua echipe s-au intalnit doar o singura data intr-un meci oficial. Partida a avut loc in decembrie, anul trecut, iar atunci Unicaja s-a impus pe teren propriu cu 93-84. Ma astept la un meci echilibrat, in care gazdele sa marcheze cel putin 80 de puncte @ 1.6 la Betano.