Manchester United aproape de țintele financiare

Pe 9 februarie clubul Manchester United și-a prezentat rezultatele ultimului trimestru din 2016 în fața investitorilor și a acționarilor. Acțiunile clubului britanic sunt listate atât la NYSE cât și pe bursa de la Frankfurt. Ele cotează în jurul valorii de 15,65$/actiune. Familia Glazer deține controlul clubului de pe Old Traford.

Conform comunicatului datoriile nete ale clubului au atins cifra de 409 milioane lire, cu 27%  mai mari decât în trimestrul anterior, în special datorită întăririi dolarului în fața lirei. Un provizion de 4,8 milioane de euro a fost anulat prin revenirea lui Schweinstaiger în formația managerului Jose Mourinho. Aflați momentan pe 6 in Premier League, diavolii de străduiesc să prindă locul 4 ceea ce înseamnă Liga Campionilor, ceea ce înseamnă venituri mai mari pentru business-ul fratilor Glazer.

Raportat la trimestrul anterior veniturile clubului au crescut cu 18% la circa 158 milioane lire. Motorul creșterii au fost încasările din drepturile TV, acestea crescând cu 41% că urmare a noilor negocieri dintre Premier League și televiziuni.
Ultimele calcule ale indicatorilor de profitabilitate indică un EPS (earning per share, profit per actiune) de 0,25$/acțiune iar anunțul rezultatelor adus cu sine o cestere de cca 3,5% a prețului acțiunilor (15,12-15,65).