Înfruntarea titanilor... EHF Champions League (m): Veszprem -Barcelona

EHF Champions League programează sâmbătă, 11 februarie, duleul greilor : Veszprem - Barcelona. Este una din șansele maghiarilor de a reduce diferența de 6 puncte care îi separă de adversarii lor. Să vedem sub ce auspicii de desfășoară partida.

Vom asista la duelul a doi antrenori spanioli. Xavier Sabate îl va înfrunta pe Xavier Pascual. Primul va fi înlocuit de la Veszprem la finalul sezonului cu Ljubomir Vranjes de la Flensburg, după cum a anunțat conducerea maghiarilor de curând. De văzut aici este și reacția psihologică a jucătorilor la această informație.

Barcelona este deja calificată în faza eliminatorie și asta ar putea demotiva formația catalană. Dacă totuși handbaliștii blau-grana vor să câștige grupa ei trebuie să se mobilizeze. Eu, unul cred că o vor face. Mai ales că victoria locului 2, PSG, acasă, în fața danezilor de la Sillkeborg, pare în afara oricărui dubiu.

Barcelona vine cu trei proaspeți campioni mondiali în echipă: Sorhaindo, Mem și N'Guessam. Veszprem are doi deținători de bronz: slovenii Blagotinsek și Marguc.

Bilanțul al-time al întâlnirilor directe este în favoarea catalanilor:

17 meciuri 12 victorii un egal și doar 4 victorii pentru Veszprem.

Un alt lucru deloc de neglijat este că Veszprem a jucat 3 meciuri în ultima săptămână (2 in Seha League și una în campionatul maghiar) iar vedeta Laszlo Naghy de pare că nu este la 100% din capacitatea sa, după o accidentare.

O ecuație cu o singură necunoscută: motivația oaspeților, deja calificați, de nu pierde primul loc în grupă, față în față cu motivația maghiarilor de a urca in clasament.

Veszprem -Barcelona X2. Cotă 2,10