Totul despre meciurile pauză / final

La majoritatea caselor de pariuri există zeci de oferte pentru ca jucătorii care pariază să poată avea cât mai multe combinaţii. Majoritatea pariorilor au un stil anume pe care pariază, de la clasicul 1 X sau 2, la total goluri sub/peste, ambele echipe înscriu DA sau NU, şansa dublă, total goluri, scor corect, marcatori, rezultat pauză, goluri echipa gazdă, goluri echipa oaspete, va fi penalty sau nu, etc.

Mai este şi combinația pauză / final, care a prins foarte mult în rândul pariorilor în ultimii ani, mai ales pentru cei atraşi de cotele mari.

Ce sunt opttiunile pauză / final?

Pentru a paria optiunea pauză / final, trebuie să prinzi rezultatul unei partide de fotbal atât la pauză cât și la final. Pariorii au la dispoziţie 9 variante posibile, mai exact 1/1, 1/X, 1/2, X/1, X/X, X/2, 2/1, 2/X şi 2/2.

Cele mai mari cote sunt atunci când o echipă care este condusă la pauză, reuşeşte în repriza a doua să egaleze şi să preia conducerea pe tabela de marcaj.

De exemplu, un pariu FC Barcelona - Real Madrid are cota 16.50 la Betano pentru 2/1, adică Realul conduce la pauză, dar Barça câştigă meciul şi cota 24.00 pentru 1/2, adică Barça conduce la pauză, dar Realul câştigă partida. De obicei pariorii care vor să prindă o cotă mare joacă 1/2 sau 2/1, însă rar se întâmplă să şi prindă rezultatul...

Moda meciurilor pauză / final a apărut pe Facebook

Aceste meciuri pauză / final au devenit la modă datorită "şmecherilor" de pe reţeaua de socializare Facebook. În ultimii ani au apărut tot felul de grupuri pe Facebook, ca ciupercile după ploaie, care se laudă numai cu ponturi sigure, toate fiind menite să fraierească pariorii neinformaţi şi să-i facă pe aceştia să plătească diverse sume de bani.

Fireşte că niciodată nu iese pronosticul cumpărat online, însă aceşt escoci au inclus în oferta lor meciurile pauză / final, având ca argument că "au informaţii sigure din interiorul echipelor". Ţeparii de pe Facebook nu puteau veni cu oferte clasice şi cote mici, aşa că au  preferat să meargă pe meciurile pauză / final, pentru că erau mulţi fraieri "care puneau botul", fiind atraşi de cotele foarte mari şi de argumentul că "am plătit pentru ele, sunt sigure!".

Sunt aranjate optiunile pauză / final?

Ca să prinzi un meci 1/2 sau 2/1 trebuie să ai foarte multă şansă. Mulţi pariori afirmă la sfârşitul unui meci 1/2 sau 2/1 că a fost aranjat, însă nu există niciodată nicio dovadă.

Din fericire, în campionatele Europei blaturile sunt puţine, însă sunt şi ţări unde se mai practică astfel de practici, în special în ligile inferioare. Există o mafie a pariurilor, însă aceasta nu poate pătrunde competitii puternice precum Liga Campionilor, Serie A, Premier League sau La Liga unde dacă iese un astfel de rezultat, este doar o întâmplare. 

Dacă ies rezultate de 1/2 sau 2/1 prin campionatele Albaniei, Serbiei, Moldovei, Georgiei, Belarusului, Armeniei, etc, atunci nu prea sunt credibile... De obicei mulţi pariori joacă 1/2 sau 2/1 "la ghici", fără a avea la bază un argument logic.

Aceştia se bazează pe statistică, intuind că dacă au 3-4-5 astfel de rezultate într-un sezon, vor fi şi altele sau dacă o echipa a ajutat-o pe alta să prindă un loc de cupe europene sau să se salveze de la retrogradare, ar lăsa-o mai moale ca să se revanşeze şi atunci ar merge de pariat un 1/2 sau 2/1.

Când putem juca optiunile pauză / final?

Până la urmă, vrem - nu vrem, vedem mereu atunci când pariem ceva optiunile pauză / final.

Cel mai indicat pariu este cel de 1/1, atunci când o echipă de top joacă acasă şi are nevoie de victorie. De obicei echipe precum FC Barcelona, Real Madrid, Juventus Torino, Manchester City, Paris SG, Bayern München, etc nu stau la discuţii atunci când întâlnesc echipe mici, care ştiu că nu au nicio şansă să obţină fie şi un egal şi vin să limiteze proporţiile scorului.

La astfel de meciuri se poate paria de multe ori şi 2/2. La unele partide mai echilibrate merge de pariat şi X/1 sau X/2, în schimb un pariu de genul X/X este la "fie ce o fi", fiind indicat de mizat doar la derby-uri sau meciuri foarte echilibrate, care au o miză mare.

Revenind la optiunile 1/2 sau 2/1, nu este indicat de pariat in acest mod , însă cine vrea să o facă, ar fi bine să parieze sume mici, pentru că sunt şanse să aibă şi 100 de astfel de meciuri la rand, iar biletele să fie necâştigătoare.

Se mai poate paria live, în cazul în care o echipă are 1/2 sau 2/1 şi are eliminat un jucător sau accidentaţi în primele 45 de minute unul sau doi jucători importanţi, dar şi aşa tot e greu de întors un rezultat.

Variante de a paria pe optiunea pauză / final

Există pariori care mizează doar pe rezultatul primei reprize, apoi, după ce au urmărit primele 45 de minute şi au o idee despre ce s-a întâmplat pe teren şi în funcţie de rezultatul de la pauză, să parieze live în repriza a doua.

Alţii sunt atraşi de super cotele 1/2 sau 2/1 şi pariază la întâmplare. Unii jucători urmăresc statistica golurilor marcate acasă sau în deplasare, în prima repriză şi a doua repriză şi pariază inspirându-se din acest aspect.

Alţii urmăresc echipele trimise pe teren şi pariază în funcţie de sistemul de joc al antrenorilor, gen 1/1 într-un meci 1-4-3-3 vs - 1-5-4-1, pentru că este clar că echipa mai ofensivă va ataca şi va avea ocazii mai multe de a înscrie. Dacă o echipă are 2-3 titulari accidentaţi şi 2-3 titulari suspendaţi, normal că merită de paria un un pronostic pauză / final împotriva ei, însă mereu pariorii trebuie să fie informaţi şi să nu plaseze pariurile întâmplător.

Legalbet.ro vă recomandă să pariaţi optiunile pauză / final cu mare atentie, mizand cu prudenta, daor sume foarte mici, pe care va puteti permite sa le pierdeti. Casele de pariuri pe care vile recomandam pentru astfel de pariuri sunt  la Betano, Unibet Fortuna, Maxbet , care au cele mai atractive cote pentru acest tip de pariu.