Top 5 case online ce ofera ajutor in lupta cu dependenta de pariuri

O sectiune pe care nu o prea bagam in seama cand intram la o casa de pariuri este cea a jocului responsabil.
 

58fc4c896d6ba_1492929673.jpg

Multi dintre noi nu avem nevoie sa ne temperam cand vine vorba despre pariuri, insa, din pacate, cunoastem si cazuri in care pariurile au pus stapanire pe viata unor persoane, iar cand asta se intampla, cu greu mai poti reveni ‘’la normal’’. Din fericire, Romania sta bine la acest capitol, in sensul ca exista tari unde acest fenomen al dependentei de pariuri, fie ca vorbim de sport, cazino sau chiar poker, a luat amploare. Avand in vedere  aceasta dependenta foarte periculoasa, care poate duce chiar si la suicid, toate casele de pariuri importante au rezervat o sectiune pentru tratarea acestui subiect, una care in general se afla in partea de jos a site-ului.
 

1. Unibet


Vom incepe cu cea mai apreciata casa din Romania nu pentru acest motiv, ci pentru ca aici te poti documenta cel mai bine cu privire la dependenta de pariuri, Unibet oferind solutii eficiente. Sectiunea ‘’Joc responsabil’’ se gaseste in partea de jos a site-ului, aici oferindu-ni-se o testare a profilului de jucator, testare formata din 9 intrebari care pot determina nivelul de dependenta. De asemenea, putem sa ne setam o limita la depunere pe o perioada de 24 ore, 7 zile sau 30 zile sau putem chiar sa ne autoexcludem de la Unibet pe o perioada de 24 ore, 7 zile, o luna, 3 luni, 6 luni sau chiar definitiv. Totusi, daca simti ca ai luat o decizie pripita, iti poti redeschide contul trimitand un mail.
 
Limitarea sau autoexcluderea nu rezolva mare lucru, deoarece exista destule case pariuri online la care iti poti investi banii. Pentru a impiedica asta, Unibet pune la dispozitie doua platforme care au rolul de a bloca automat de pe calculatorul vostru alte site-uri de jocuri de noroc online. Este vorba despre BetFilter si Optenet-pc-web-filter. De asemenea, va sunt prezentate 6 locuri in care puteti gasi suport online pentru problema dumneavoastra. Totodata, daca suspectati ca un minor utilizeaza site-urile de pariuri online, puteti utiliza unul din urmatoarele 3 filtre de Internet: CyperPatrol, Contentwatch si Netnanny.
 

2. Maxbet


Sectiunea ‘’Joc responsabil’’ se afla in partea de jos si la casa de pariuri Maxbet, pagina deschizandu-se cu un set de recomandari privind responsabilitatea in jocuri de noroc. Apoi gasim un decalog al intrebarilor care ne pot ajuta sa aflam daca suntem cu adevarat dependenti, dar cel mai important este ca Maxbet pune la dispozitie 3 solutii prin care se poate monitoriza sau restrictiona accesul pe unele site-uri de Internet. Vorbim de www.netnanny.com , www.sigur.info si www.oradenet.salvaticopiii.ro .
 
De asemenea, la Maxbet va puteti seta o limita de depunere pentru o zi, o saptamana sau 30 zile, o excludere temporara de 7 zile sau chiar de 6 luni, decizia fiind ireversibila. Pentru ajutor, consiliere si sfaturi legate de jocul responsabil, Maxbet recomanda site-ul www.jocresponsabil.ro .
 

3. Sportingbet


O alta casa de pariuri care vine in ajutorul pariorilor sau a persoanelor din jurul lor cand vine vorba de dependenta la pariuri este  Sportingbet. Spre deosebire de precedentele doua case, aici sectiunea se afla in partea stanga sus si se numeste Ajutor. Este adevarat, vorbim de o sectiune mai ampla, una dintre sub-sectiuni numindu-se insa ‘’Joc responsabil’’. Aici sunt oferite cateva sfaturi, referitoare inclusiv la protectia minorilor. In plus, ni se ofera doua linkuri privind restrictionarea minorilor la anumite site-uri: www.saferinternet.org si www.netnanny.com . Prin intermediul Sportingbet putem cere si ajutor de specialitate privind dependenta de pariuri, folosind 3 linkurI, toate cele 3 fiind romanesti.
 

4. Winmasters


In lupta pentru combaterea dependentei de pariuri s-a inscris si Winmasters. Si aici ne sunt puse la dispozitie filtre pentru controlul parental: CyperPatrol, Contentwatch, Netnanny si Netmom. Totodata, Winmasters ofera solutii si pentru dependentii de pariuri. Aveti la dispozitie 4 site-uri: www.dependenta.ro , www.gamblingtherapy.org , www.gamcare.org.uk si www.gambleranonymous.org . Fiecare dintre aceste linkuri contine numere de telefon pentru ajutor si adrese de e-mail. Totodata, puteti stabili limite, dar cel mai interesant este ca va puteti auto-exclude definitiv de pe site, putandu-va revoca decizia in minim 6 luni de la luarea ei.
 

5. Betano


De limite financiare dispune si site-ul Betano, limite care pot fi vizualizate accesand panoul de setari, aflat in meniul de Profil, la ‘’Contul meu’’ -> Protectia jucatorului. Limitele pot fi zilnice, saptamanale, lunare si anuale. De asemenea, va puteti autoexclude temporar sau definitiv de la Betano, accesand Departamentul de Suport pentru Clienti. Pentru a discuta cu o persoana abilitata despre dependenta jocurilor de noroc, accesati linkurile: www.gamcare.org.uk , www.gamblingtherapy.org si www.gamblersanonymous.org.uk . Pentru protectia minorilor sunt recomandate sistemele de filtrare www.netnanny.com si www.cyberpatrol.com .