România vs Irlanda de Nord: cote la pariuri şi statistici

Pandemia COVID-19 nu a trecut, EURO 2020 a fost amânat pentru un an, însă fotbalul merge înainte. Liga Naţiunilor este o competiţiei nouă, care nu este foarte atractivă, însă echipele naţionale au doar de câştigat, dacă tratează meciurile cu seriozitate. Reprezentativa României va juca vineri, 4 septembrie 2020, în Grupa a 1-a a Seriei B, cu selecţionata Irlandei de Nord, pe stadionul "Arena Națională" din Bucureşti, de la ora 21:45.

România este neînvinsă în Liga Naţiunilor

În ediţia precedentă din Liga Naţiunilor echipa naţională a României a jucat în Grupa a 4-a a Seriei C, unde s-a clasat pe poziţia a 2-a, deşi nu a pierdut niciun meci. Ai noştri au avut 3 victorii, 3 rezultate de egalitate şi 12 puncte, însă au terminat sub Serbia, care a avut 14 puncte. Pe locurile 3 şi 4 s-au clasat Muntenegru 7 puncte şi Lituania 0 puncte. Au urmat meciurile din preliminariile EURO 2020, unde "tricolorii" au dezamăgit, clasându-se pe locul 4 în Grupa F, cu 14 puncte, după Spania 26 puncte, Suedia 21 puncte, Norvegia 17 puncte. Ai noştri au fost doar peste Malta 3 puncte şi Insulele Feroe şi în mod normal ar fi ratat calificarea la turneul final, însă au mai primit o şansă datorită parcursului bun din Liga Naţiunilor, urmând a juca la baraj cu Islanda şi în cazul unui succes, cu Ungaria sau Bulgaria.

5 debutanţi în lotul României

Selecţionerul Mirel Rădoi a convocat 23 de jucători pentru meciurile cu Irlanda de Nord şi Austria. În lot sunt 5 debutanţi - David Lazar, Alexandru Crețu, Andrei Burcă, Sergiu Buș şi Gabriel Iancu. Nu au fost selecţionaţi Răzvan Marin, Constantin Budescu, Alexandru Mitriță, Paul Anton, Mihai Bordeianu, Alexandru Chipciu, Gheorghe Grozav sau Claudiu Keșerü, în schimb sunt pe listă Sergiu Hanca, Florin Ștefan, Dan Nistor sau Denis Alibec. Florin Andone, atacantul lui Brighton & Hove Albion, este accidentat.

Lotul României pentru meciul cu Irlanda de Nord

Portari: David Lazar, Florin Niță, Ciprian Tătărușanu;

Fundaşi: Nicușor Bancu, Andrei Burcă, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Sergiu Hanca, Ionuț Nedelcearu, Florin Ștefan, Alin Toșca;

Mijlocaşi: Alexandru Cicâldău, Alexandru Crețu, Ciprian Deac, Ianis Hagi, Alexandru Maxim, Dan Nistor, Nicolae Stanciu;

Atacanţi: Denis Alibec, Sergiu Buș, Florinel Coman, Gabriel Iancu, George Pușcaș;

Selecţioner: Mirel Rădoi (22 martie 1981)

Irlanda de Nord are doar înfrângeri în Liga Naţiunilor

Irlanda de Nord a avut un parcurs execrabil în Grupa a 3-a a Seriei B, unde a jucat 4 meciuri şi le-a pierdut pe toate. Rezultatele "Green and White Army" au fost 1-2 şi 0-2 cu Bosnia-Herţegovina şi 0-1 şi 1-2 cu Austria. Nord-irlandezii s-au clasat pe ultimul loc cu 0 puncte, după Bosnia-Herţegovina 10 puncte şi Austria 7 puncte. "Norn Iron" a avut un parcurs mai bun în din preliminariile EURO 2020, unde cu 13 puncte a terminat pe locul 3, după Germania 21 puncte şi Olanda 19 puncte, dar înaintea Belarusului 4 puncte şi a Estoniei 1 punct. Echipa antrenată de Ian Baraclough mai are o şansă de a ajunge la EURO 2020, la baraj, însă va trebui să treacă de Bosnia-Herţegovina şi apoi de Slovacia sau Irlanda. Irlanda de Nord îşi doreşte un meci decisiv cu Irlanda, însă rămâne de văzut dacă va trece de Bosnia-Herţegovina.

Selecţionerul Ian Baraclough a chemat în premieră 3 jucători, Daniel Ballard de la Arsenal Londra, Joel Cooper de la Oxford United şi Matthew Kennedy de la FC Aberdeen. Nu lipsesc Kyle Lafferty, care a marcat 20 de goluri pentru echipa naţională, veteranul Steven Davis care a înscris 12 goluri şi care are 117 selecţii. Tom Flanagan de la AFC Sunderland nu au fost convocat, în timp ce Callum Morris de la Ross County şi Paul Smyth de la Wycombe Wanderers sunt accidentaţi.

Lotul Irlandei de Nord pentru meciul cu România

Portari: Trevor Carson, Michael McGovern, Bailey Peacock-Farrell;

Fundaşi: Daniel Ballard, Craig Cathcart, Stuart Dallas, Jonny Evans, Jamal Lewis, Conor McLaughlin, Michael Smith;

Mijlocaşi: Joel Cooper, Steven Davis, Corry Evans, Shane Ferguson, Jordan Jones, Matthew Kennedy, Niall McGinn, Paddy McNair, George Saville, Jordan Thompson, Gavin Whyte;

Atacanţi: Liam Boyce, Kyle Lafferty, Shayne Lavery, Josh Magennis, Conor Washington;

Selecţioner: Ian Baraclough (4 decembrie 1970)

România vs Irlanda de Nord - statistici

  • Reprezentativa României nu a pierdut niciun meci în Liga Naţiunilor
  • "Tricolorii" au încasat 8 goluri în ultimele 3 meciuri din preliminariile EURO 2020
  • Românii au pierdut acasă doar cu Olanda, Spania şi Suedia în ultimele 17 meciuri
  • Cele mai multe selecţii la gazde le au Ciprian Tătărușanu (67), Vlad Chiricheș (57) şi Alex Maxim (39)
  • Cele mai multe goluri la gazde le au Nicolae Stanciu (10), George Pușcaș (6) şi Alexandru Maxim (5)
  • Selecţionata Irlandei de Nord nu a obţinut niciun punct în Liga Naţiunilor
  • "Green and White Army" au o singură victorie în ultimele 5 meciuri
  • Nord-irlandezii au încasat 11 goluri în ultimele 3 partide jucate în deplasare
  • Cele mai multe selecţii la oaspeţi le au Steven Davis (117), Jonny Evans (84) şi Kyle Lafferty (75)
  • Cele mai multe goluri la oaspeţi le au Kyle Lafferty (20), Steven Davis (12) şi Josh Magennis (7)

România vs Irlanda de Nord - ponturi pariuri

"Tricolorii" au jucat până acum de 6 ori cu "Green and White Army", 4 meciuri fiind oficiale şi 2 amicale. Ai noştri s-au impus doar de 2 ori în faţa nord-irlandezilor, care ne-au scos în 1985 la participarea mondialului mexican din 1986. Va fi meciul de debut a lui Mirel Rădoi la echipa naţională şi cu siguranţă va dori să înceapă cu o victorie. Adversara nu este de temut, astfel că vă recomand să pariaţi că românii vor câştiga orice repriză. Ei nu vor avea sprijinul suporterilor, însă mă aştept ca selecţionerul să-i motiveze încă de la început şi să joace ofensiv.