Pariaza cu frica! – porunca a saptea a pariorului

Salutare, prieteni pariori! Astazi vom vorbi in principal despre FRICA, despre frica de a nu ne pierde banii, sanatatea, linistea, casa, iubita, nevasta, copiii.  Despre frica...   

Aceasta frica, inteleasa asa cum trebuie, ne poate face mai disciplinati, mai responsabili, mai rigurosi, atunci cand jucam la pariuri sportive

Mie nu mi-a fost frica la inceput, am avut tupeul specific inceputului, am fost luat de val si m-am lasat dus in voia mirajului de a face bani din ceea ce consideram eu ca stiu, ca nimeni altul: cunostintele despre sport, la inceput despre fotbal si apoi despre tenis.

Avantajul era clar: puteam pune pe bilet mult mai putine meciuri decat la Pronosport, era un „premiu” mult mai usor de dobandit. Vai, dar cat de greu a fost sa imi creez o strategie de joc, sa fiu atent si disciplinat, ani de zile mi-au trebuit pentru a reusi asta!

Nu zic ca este usor, dar noi suntem aici sa va oferim toate resursele de care dispunem pentru a face din pariurile sportive o activitate profitabila . 

Din dorinta de a veni in sprijinul vostru, al pariorilor, au aparut si aceste „porunci” pe care vi le propun aici. 

Chiar prima  dintre ele spune sa nu donam pur si simplu bani caselor de pariuri. Nu, opriti-va, chiar nu „trebuie sa jucati neaparat azi 2-3 lei”, mai ales daca evenimentele sportive din oferta caselor de pariuri sunt dintre cele despre care nu aveti habar. 

Haideti sa jucam organizat, pe baza unui plan, a unei strategii, si a unor fonduri special dedicate „pentru distractie”,  dar care sa nu depaseasca 10% din veniturile lunare.

1. Sa ramanem disciplinati, rigurosi, responsabili

Hei, voi cei temerari, cei viteji, nu ma acuzati, nu dati cu pietre. 

Acesta este profilul meu de risc, moderat-conservator, probabil ca ceea ce spun aici este valabil doar pentru cei ce au un astfel de profil de risc. Desi eu sunt sigur ca este general valabil...  

Va propun un exercitiu de imaginatie simplu, inainte de a va arunca in valtoarea pariurilor cu capul inainte: ganditi-va cum va simtiti cand pierdeti, care e starea psihica pe care o simtiti atunci cand sumele destinate pariurile se duc pe apa Sambetei. 

Probabil ca ati experimentat sentimentele aste de mai multe ori, daca nu sunteti la inceputul activitatii parioristice.  

Daca nu va simtiti confortabil, trageti aer in piept, dati-va doua palme ( fara suparare), reveniti cu picioarele pe pamant si nu mai repetati greselile trecutului.  

Daca va „strange” portofelul si ramaneti fara luna la sfarsit de bani e timpul sa va faceti un management serios al banilor de la care sa nu va abateti nici daca se darama lumea.

Nu, nu putem nega, fenomenul pariurilor sportive există, ia tot mai multa amploare.

Incercati, incepand din acest moment sa il gestionati cum se cuvine, pentru a nu va face sclavii lui, ci pentru a-l conduce cu inteligenta in favoarea voastra.

Pariurile sportive sunt privite inca de multa lume, mai ales de catre cei ce nu stiu despre ce e vorba,  ca o dependenta condamnabila.

De unde vine aceasta greseala de perceptie?

Au fost ani foarte multi in care casele de pariuri au prosperat "ajutate" de cei ce rupeau banutii de la gura copiilor (nu bani multi, dar zilnic) si îi iroseau pur și simplu pe bilete cu multe evenimente, cu acele eventuale castiguri pe care le stim cu totii, de ordinul sutelor de mii de lei.

Acele castiguri ramaneau intotdeauna doar „eventuale”, fiindca stim cat e de atat de greu sa iti  „iasa” 20 de meciuri pe un bilet…

Mai sunt si acum, din pacate, astfel de oameni ce-si ruineaza incet-incet viata lor si a familiilor lor jucand haotic, orbeste, fara cap, in asteptarea “loviturii” care sa ii faca bogati.

In aceste conditii, se arunca stigmatul asupra tuturor jucatorilor la pariuri sportive...Cei ce joaca la pariuri sunt priviti, ca niște oameni slabi, labili, ce aleargă după o himera: imbogatirea peste noapte, cu investiții minime.

Nu contest, am spus, exista inca  altfel de oameni. Am intalnit eu insumi oameni ramasi fara bani, casa, familie, din cauza pariurilor sportive. 

De aceea va spun si va repet cu obstinatie sa fiti foarte atenti cat si cum jucati la pariuri sportive.


2. Educatia in domeniul pariurilor sportive este vitala

 Faceti-va timp sa cititi despre managementul banilor si despre strategii de pariere, despre avantajele si dezavantajele pariurilor online si offline.  

Lasati deoparte, macar cateva ore, ponturile luate de-a gata, nu le mai vanati fara sa le treceti prin filtrul gandirii voastre.

Am spus-o, mie nu imi place sa pierd (cui ii place?). De aceea, m-am informat, am citit, am studiat, pentru ca mi-a fost frică să nu intru pe panta deseori fără salvare a datoriilor ireversibile.

Totodata, am privit intotdeauna pariurile sportive ca pe pasiune, izvorata din dragostea mea imensa pentru sport, pentru tenis in special, nu ca pe o sursa de imbogatire rapida.

Vorbeam despre frica la inceput. Nu e neaparat gresit, dar cred ca prudenta este un cuvant mai potrivit.

Joc moderat, cu zgarcenie chiar, avand permanent ca obiectiv de a dubla suma pariata (au durat insa ani pana  sa ajung la aceasta rutina), oricare ar fi ea.

Orice plus, profit, oricat de mic, imi produce bucurie. Pentru ca e rodul muncii mele, confirma faptul ca nu pierd timpul dedicat pariurilor sportive...

Iar asta asta tine foarte mult de educatie.

Am fost educat să pun familia și prosperitatea ei pe primul plan.

Asadar, pasiunea pariurilor sportive trebuie pusa intre niste limite financiare fixe, care sa nu afecteze nicicum traiul zilnic al familiilor voastre.

Ci sa il imbunatateasca, la inceput mai rar, apoi din ce in ce mai des.

3. Folositi cu cap cunostintele sportive pe care le aveti!

Am mai scris despre acest lucru aici.  Revin acum cu un lucru important, pe care nu l-am spus. 

Lasati trufia deoparte; daca „stiti totul” si va considerati specialisti in campionatul Italiei nu inseamana, ca automat sunteti „guru” si in Premier League si in La Liga. 

Si in toate celelalte campionate de fotbal. 

Nu fiti orgoliosi, asteptati cu rabdare disputarea evenimentelor despre care aveti informatii, pe care le urmariti etapa dupa etapa, meci dupa meci. Nu trebuie sa pariati in fiecare zi, evitati sa faceti greseala asta!

Cititi, experimentati, practicati sportul pe care pariati si incercand sa ii aflati toate dedesubturile, toate subtilitatile. Exista, in zilele noastre, numeroase surse de informare, folositi-le, dar selectiv, alegand cu grija informatiile ce dau plus - valoare activitatii voastre.

Folositi centrul nostru de pariere,  ce va ofera informatii exhaustive despre evenimentele pe care doriti sa jucati!

Da, fiti scormonitori, curiosi, descoperiti voi insiva, studiind oferta caselor de pariuri, noi strategii de pariere, potrivite cu stilul vostru de pariere. 

Fiti inovativi, dar nu cu orice pret! Daca ati gasit ceea ce vi se potriveste, ceea ce aduce profit, marsati pe strategia respectiva, nu o mai abandonati. 

E foarte posibil sa fi dat peste gâsca cu oua de aur!

Toate aceste lucruri, adaugate langa pasiunea pura, dau sarea si piperul ideii de pariuri sportive.

Daca pasiunea, motorul de pornire a pariurilor sportive ramane vie, o puteti cizela in timp, cu roadele experientei ce se aduna zi dupa zi.

Doar asa veti putea trece de la stadiul de cotizant la casele de pariuri la cel de a avea profit cel putin opt luni din cele 12 ale unui an.

Ceea ce am scris aici ar trebui sa ne faca cumva pe toti mai responsabili, pasionati cu adevarat de sport, dar in acelasi timp oameni ce vor intr-adevar sa faca, cu inteligenta si rabdare, un profit din pasiunea aceasta.

Si inca ceva, catre final: retrageti intotdeauna un procent din suma castigata.

Pentru ca, atunci cand castigam, ego-ul nostru se umfla in pene si ne face sa ne credem tari, infailibili, uitam ca poate pierderile sunt mai dese.

Retrageti o parte din castig pentru ca veti fi tentati sa jucati din nou tot ceea ce ati castigat. Si cum de regula, dupa soare vine ploaie, e foarte posibil sa pierdeti rapid suma agonisita.  

Ba chiar si pe deasupra, pentru ca e greu de inteles cum, dupa un castig, urmeaza cateva bilete pierdute „ la un singur meci”. 

Iar orgoliul noastru de „maestri in pariuri” nu poate accepta asta.

Va invit asadar sa va fie frica, adica sa fiti prudenti, sa ramaneti cu capul pe umeri, sa jucati cu luciditate la pariuri sportive. Sa nu uitati nicicand ca aceasta este doar o pasiune, nu un mod de viata care va poate afecta fizic și psihic, atat pe voi cat si pe cei dragi voua.

Numai bine va doresc! Si inspiratie!