Apararea lui Atletico este construita special pentru a face fata Barcelonei

Daca este o echipa a carei aparare a demonstrat ca poate face fata Barcelonei si in cele mai grele conditii, aceea este Atletico Madrid. Echipa antrenata de Diego Simeone are de departe cea mai buna defensiva din campionatul Spaniei, iar argentinianul probabil isi pune mari sperante in aceasta in vederea dublei cu FC Barcelona din Champions League. Ce-i drept, Atletico a luat bataie in ambele meciuri in fata Barcelonei in acest an, insa ultima performanta a catalnilor probabil ca le-a dat incredere madrilenilor.

 

Dupa cum probabil iti amintesti, FC Barcelona a fost invinsa in ultimul meci din campionat de catre Real madrid, marea rivala a celor de la Atletico, la capatul unui meci de exceptie. Dupa o jumatate de ora, se putea vedea foarte clar ca Real Madrid acceptase superioritatea Barcelonei, iar echipa lui Luis Enrique era constienta de avantajul sau. Dupa golul lui Pique, de la inceputul celei de-a doua reprize, multi credeau ca soarte galacticilor era pecetluita. Dupa cateva minute, insa, Benzema a reusit sa egaleze, iar, intr-un final, in 10 oameni, Madrid a reusit sa inscrie golul victoriei prin Cristiano Ronaldo.

 

Cotele caselor de pariuri pentru meciul dintre Barcelona si Atletico Madrid

 

Sportingbet

Unibet

Winmasters

NetBet

Fortuna

Barcelona

1.45

1.50

1.51

1.51

1.48

Atletico Madrid

7.00

7.85

6.80

7.00

7.50

 

Trebuie, de asemenea, sa luam in considerare faptul ca Real Madrid nu a practicat un joc de exceptie in defensiva, iar la acest capitol, Atletico Madrid este in mod clar superioara. In ultima etapa din Spania, aceasta a reusit sa invinga cu 5-1 pe Real Betis Sevilla, intr-un meci in care a demonstrat o capacitatea ofensiva rar intalnita in cazul ei in acest sezon.

 

Dupa cum probabil isi aminteste toata lumea, Atletico Madrid a reusit sa elimine Barcelona din Champions League in sezonul 2013-2014, dupa un 0-0 pe Camp Nou si 1-0 pe Jose Calderon. Aceea a fost, insa, si ultima victorie pe care Atletico a mai reusit sa o obtina in fata Barcelonei. De atunci s-au mai disputat 6 meciuri intre cele doua echipe, iar Atletico a inregistrat o remiza si 5 infrangeri. Dupa cum am mentionat si mai devreme, in acest sezon echipa lui Simeone a fost invinsa in ambele meciuri cu scorul de 2-1. Sa speram ca madrilenii vor face o figura mai frumoasa in Champions League.

 

Jeremy Mathieu, Adriano si Sandro Ramirez nu vor putea juca pentru Barcelona, alaturi de Aleix Vidal, acesta din urma suferind o accidentare la antrenamente. Atletico, de cealalta parte, se pare ca nu va fi afectat de absente majore.