Championship: Aston Villa - Brentford

Miercuri, de la ora 21:45, Aston Villa primeste vizita celor de la Brentford, intr-un meci ce se anunta extrem de interesant. Ambele echipei au inceput noul sezon foarte bine si pana acum n-au suferit nicio infrangere.


Aston Villa


In sezonul precedent, cu Steve Bruce pe banca, a fost la un singur pas de revenirea in Premier League. A pierdut finala play-off-ului cu Fulham, desi a ratat cateva ocazii de gol. Dupa terminarea sezonului, mai multi jucatori au decis sa plece, printre ei se numara golgheterul echipei, Lewis Grabban, cel care isi va continua cariera la Nottingham. Chiar daca obiectivul propus de conducerea clublui este play-off-ul, cu acest lot nu va fi usor de indeplinit. In noul sezon a debutat cu o victorie obtinuta in deplasare la Hull, scor 3-1. A urmat un meci mult mai greu pe teren propriu impotriva celor de la Wigan. Oaspetii au condus cu 2-1, dar Aston Villa a reusit sa intoarca scorul. Golul victoriei a fost marcat de Bjarnason, in minutul 90+3. In etapa precedenta a venit si primul semi-esec. S-a deplasat la Ipswich, unde a jucat timp de 50 de minute cu un jucator in plus, dar n-a reusit sa obtina mai mult de un punct, scor 1-1. In defensiva sunt cateva probleme, dar Steve Bruce are nevoie de timp. Keinan Davis si Scott Hogan sunt accidentati si vor rata acest duel.


Echipa probabila (4-4-1-1): Nyland - Hutton, Chester, Jedinak, Tuanzebe - Adomah, Hourihane, McGinn, Mohamady - Grealish - Kodija.




Brentford


In ultimele trei sezoane n-a reusit sa se claseze in top 8, dar acum, avand in vedere jocul echipei, sunt sanse mari sa prinda chiar si play-off-ul. Cu Dean Smith pe banca, Brentford joaca un fotbal placut, paseaza bine si creaza multe ocazii. Lotul echipei n-a suferit modificari majore pentru acest sezon, iar cei mai buni marcatori al echipei, Ollie Watkins si Neal Maupay au ramas la Brentford. Noul sezon a inceput in forta, cu o victorie categorica obtinuta pe teren propriu impoptriva celor de la Rotherham, scor 5-1. A urmat o deplasare dificla la Stoke City, de unde, totusi, s-a intors cu un punct. Etapa precedenta a primit vizita celor de la Sheffield Wed. Maupay a marcat din penalty, iar Watkins a marit diferenta, scor final 2-0. In deplasare, Brentford se bazeaza pe defensiva si prefera sa joace pe contraatac. Rico Henry si Emiliano Marcondes sunt indisponibili pentru acest meci.


Echipa probabila (4-2-3-1): Bentley - Dalsgaard, Mepham, Ngoyo, Barbet - Woods, McEachran - Canos, Sawyers, Watkins - Maupay.


Intalniri directe


Pana acum cele doua echipe s-au intalnit doar de patru ori, iar Brentford conduce la general cu 2-0. Ultima intalnire a avut loc anul trecut in decembrie, atunci Brentford s-a impus pe teren propriu cu 2-1. In mod surprinzator, ambele partide jucate de Aston Villa pe teren propriu s-au terminat la egalitate 0-0, respectiv 1-1.


Concluzie


Fara doar si poate, va fi un meci echilibrat, pe care ambele echipe il doresc sa-l castige. Aston Villa are avantajul terenului propriu, dar Brentford se descurca destul de bine si in deplasare. Cota oaspetilor este in scadere, iar pronosticul meu pentru acest duel este x2 @ 1.52