Pontul Zilei - 17 August 2018

Vineri seara, incepand cu ora 18:00, revine fotbalul de liga secunda pe "Ilie Oana", Petrolul Ploiesti pleaca favorita in disputa cu Pandurii Tg. Jiu, meci din runda a treia din Liga a 2-a Casa Pariurilor. Tipsterul Legalbet IulianGGMU ne propune o cota de 1.71.


Petrolul Ploiesti este dornica de o revenire pe prima scena a fotbalului romanesc si pentru asta incearca sa se intareasca. Toto Tamuz, liber de contract, se spune ca va semna cu formatia prahoveana. "Lupii galbeni" nu si-au dezamagit fanii, au inceput cu doua meciuri bune din punct de vedere defensiv, reusind sa mentina poarta intacta din confruntarile cu Sportul Snagov (0-0) si CS Balotesti (3-0). Cazan a reusit o dubla in meciul avut la finalul rundei anterioare, penteu ca fratele mai mic din familia Herea, Claudiu, sa inscrie si el impotriva fostei sale echipe. Astfel, Petrolul este una dintre cele doua echipe care nu au luat gol dupa primele doua runde, ocupand locul al treilea.


Adrian Bogoi s-a declarat multumit de rezultatele echipei sale, care, in decurs de doua saptamani a reusit sa debuteze cu o victorie in fata nou-promovatei Aerostart Bacau, pentru ca in runda anterioara sa obtina un punct contra lui FC Arges, intr-un meci indelung constestat de tehnicianul  formatiei adverse si asta penteu ca Pandurii va evolua din nou la Targu Jiu, dar pe un teren sintetic, suprwfata deloc agreata de multi jucatori si antrenori. Partea buna este ca trupa lui Bogoi afla pe un neasteptat loc 7, avand acelasi numar de puncte cu al adversarei.


Cele doua nu s-au mai intalnit recent, ultima data cand si-au putut masura fortele a fost prin 2015, iar atunci in Liga 1. S-au dus anii, petrolistii au retrogradat in Liga a - IV-a, din cauza falimentului, in timp ce Pandurii abia s-a salvat de la retrogradare. In alta ordine de ide, sunt doua formatii cu patru puncte, dar diferenta de lot este net favorabila trupei lui Leo Grozavu, coroborat cu incurajarile fanilor petrolisti, cred ca echipa gazda se va impune fara probleme. In acelasi timp, ma astept ca prima modificare de scor sa vina inca dinainte de pauza, gazdele sa fie cele care vor inscrie.