Cine va obtine cele mai multe medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio?

Putin mai mult de o luna a ramas pana la debutul oficial al Jocurilor Olimpice de la Rio. In acest an, nu mai putin de 301 medalii de aur sunt puse in joc. Ca de obicei, Statele Unite, China si Rusia se numara printre principalele favorite la ocuparea primului loc in clasamentul pe medalii, insa nu trebuie sa uitam de performantele altor echipe din ultimele editii.

 

In 2012, de exemplu, Marea Britanie a reusit sa se claseze pe pozitia a treia. Insa este putin probabil ca echipa din acest an sa repete performanta respectiva. Chiar si asa, unii sunt de parere ca la Rio am putea asista la cea mai buna performanta a britanicilor la o Olimpiada organizata in strainatate.

 

Este interesant de stiut ca in acest an, cele mai multe medalii de aur vor fi acordate pe 14 august (32 de medalii) si pe 20 august (31 de medalii). Atletismul ofera cele mai multe ocazii, cu 47 de medalii de aur.

 

Pariere

 

Conform unor companii care au analizat performantele sportivilor din ultima perioada, tara care va obtine cele mai multe medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio va fi cea a Statelor Unite ale Americii. Casele de pariuri sunt de aceeasi parere, Unibet acordandu-le americanilor o cota de 1.30.