Va produce Romania o surpriza in meciul cu Franta?

Dupa cum probabil stii, Romania va avea parte de un debut de foc la Campionatul European din acest an. Nationala tarii noastra va juca chiar in deschiderea turneului impotriva echipei tarii gazda, iar elevii lui Anghel Iordanescu vor fi nevoiti sa se mobilizeze pentru a obtine un rezultat pozitiv.

 

Oricat de bine ar arata statisticile din timpul calificarilor la Euro 2016, nu trebuie sa ne mintim in ceea ce priveste acest meci. Franta este favorita clara, iar Romania ar fi extrem de multumita cu un rezultat de egalitate. De fapt, un egal ne-ar da sanse uriase in continuare, iar o victorie cu Elvetia aproape ca ne-ar garanta calificarea in faza eliminatorie.

 

Cotele caselor de  pariuri

 

Sportingbet

Unibet

Winmasters

NetBet

Fortuna

Franta

1.35

1.35

1.38

1.35

1.35

Romania

8.00

11.50

9.60

10.50

11.00

 

Insa, din pacate pentru noi, istoria nu ne favorizeaza. Astfel, dupa cum am mai spus, pe francezi nu am reusit sa-i invingem niciodata intr-un meci oficial. In schimb, am reusit sa ne impunem in 3 amicale. Astfel, luand in considerare toate meciurile disputate pe parcursul timpului, Romania are 3 victorii, 5 egaluri si 7 infrangeri cu Franta.

 

Insa nu aceasta este marea problema a Romaniei, ci capacitatile ofensive reduse. In zece meciuri jucate in preliminarii, Romania a reusit o singura data sa marcheze 3 goluri intr-un singur meci. Este vorba, mai exact, despre ultimul, cel cu nationala Insulelor Feroe. Intr-adevar, nu am fost invinsi niciodata, dar acest lucru nu va conta absolut deloc la un turneu final.

 

Mai mult decat atat, Romania nu are un golgheter adevarat in prezent, din moment ce niciunul dintre componentii echipei nu a reusit sa inscrie mai mult de doua goluri in calificari. Pentru a-ti face o idee mai buna, trebuie sa stii ca Robert Lewandowski a reusit sa marcheze 13 pentru nationala Poloniei.

 

Pariere

 

Lasand la o parte parcursul pozitiv din calificari, Romania are nevoie de o schimbare de atitudine inaintea meciului cu Franta pentru a avea o sansa. Pana la urma cea mai buna aparare ramane atacul. Franta a demonstrat de curand in amicaluri ca poate avea mari probleme in aparare, iar daca elevii lui Iordanescu vor reusi sa puna probleme fundasilor, am putea obtine chiar un egal.