Top 3 calitati pe care trebuie sa le aiba un jucator online de poker

Multi dintre noi am fost surprinsi nu o data vizualizand clipulete pe Internet de la World Series of Poker sau de la orice alt eveniment major, intrebandu-ne de ce este nevoie pentru a ajunge la un nivel atat de ridicat al jocului de poker.
 
O buna parte dintre acesti jucatori nu a inceput insa direct cu jocurile ‘’live’’ de poker, ci s-a perfectionat la mesele online de poker, acolo unde ai avantajul ca poti juca chiar si gratis, in asa-numitele ‘’freerolls’’. In fond, pentru a-ti perfectiona stilul de joc nu trebuie sa intri in turnee cu buy-in mare. Sigur, in mod teoretic cu cat mai mic este buy-inul, cu atat dam peste mai multi jucatori ‘’fish’’, care bluffeaza sau care merg all-in aproape la fiecare mana. Stim, nici noua nu ne place acest tip de jucatori, insa bluffurile fac parte din joc, neputand fi sanctionate, din pacate.
 
 
Calitatile pe care trebuie sa le aiba un jucator online de poker difera de cele ale unuia offline, in sensul ca de multe ori in cazul jocurilor online este mai usor, deoarece adversarii nu iti pot studia expresia faciala, lucru care ne poate spune de multe ori la jocurile live daca un jucator bluffeaza sau nu.
 
Afla aici care sunt casele de pariuri licentiate in Romania care beneficiaza de camera de poker >>>
 

1. Rabdarea


Un lucru este insa foarte important in ambele tipuri de jocuri de poker si anume rabdarea. Asta conteaza mai ales in cazurile nefericite, dar aproape inevitabile, in care intalnesti un jucator care bluffeaza destul de mult. Dupa cateva jocuri in care i-ai putut vedea cartile, descoperind ca a bluffat, iti poti pierde rabdarea, hotarand si tu sa mergi pe calea unui mic bluff. Doar ca exact in acea mana cel ce a bluffat intens pana atunci are carti foarte bune sau are noroc la cele 5 carti intoarse de dealer pe masa, putand, astfel, sa te elimine.
 
Insa nu trebuie sa ai rabdare doar impotriva acestui tip de jucatori, ci si in cazurile in care mana oferita de dealer nu este nici slaba, insa nici foarte buna, situatie intalnita destul de des. Aici este recomandat sa platesti big blindul, insa nu recomandam sa platesti cand cineva da ‘’raise’’. Sigur, in functie de stackul pe care il ai, dar si de cartile detinute, ai putea da call cand se propune un raise, cu o singura conditie insa: ca valoarea raiseului sa fie mai mica de 30 de ori decat stackul tau.
 

2. Concentrarea


In momentul in care joci poker online, indiferent ca este vorba despre un joc  cash, un sit&go, un turneu sau chiar un freeroll, nu ar trebui sa iti fie distrasa atentia de nimeni si nimic. De multe ori jucatorii amatori, care sunt intr-un numar destul de mare, fac greseala ca pe parcursul unei sesiuni de poker sa intreprinda si alte actiuni, ca de exemplu ascultatul muzicii, privitul la un film/o emisiune etc. .
 
Sa recunoastem, toti ne-am gasit in aceasta situatie, insa important este sa nu o repetam. Daca facem lucrul acesta la infinit, cu siguranta nu o sa ne imbunatatim maniera de a juca. Multi comit aceasta greseala spunandu-si ca ‘’nu merita sa ma concentrez prea tare de vreme ce este vorba despre un freeroll/un joc cu buy-in mic’’. Gresit! Orice joc de poker, fie el  freeroll, conteaza in dezvoltarea abilitatilor noastre de jucator de poker. In plus, o data ce ai comis aceasta greseala, vei tinde sa o repeti chiar si atunci  cand vei juca pe mize mari.
 

3. Luarea deciziilor in momente-cheie (mentalitatea castigatorului)


Un factor esential in jocul de poker este stiinta abordarii unei maini importante, nu de putine ori luand decizii proaste in aceasta privinta. In cazul in care ai o mana cu adevarat buna (pereche de la septari I pana la dame sau carti diferite peste 10), este indicat sa selectezi un raise de cel mult 5 ori mai mare decat big blindul. Daca altcineva a dat un raise mic inaintea ta, poti plati, insa daca a dat un raise mare ar trebui sa ai o pereche de la juveti in sus pentru a plati. In caz contrar, cel mai bine este sa renunti la mana. Daca ai perechi de popi sau de asi poti da all-in din prima.
 
Luarea deciziei depinde foarte mult si de faza in care se afla acel sit&go sau turneu in care esti angrenat. Astfel, daca esti la inceput, cand blindurile sunt mici (nu vorbim aici de late registration), esti tentat sa platesti orice mana si chiar recomandam sa faci asta, deoarece niciodata ‘’nu stii de unde sare iepurele’’. In cazul in care unul dintre jucatori a dat raise este bine sa renunti la acea mana daca este una mediocra. Pe masura insa ce turneul inainteaza si blind-urile cresc, trebuie sa analizezi mult mai bine mainile, situatiile in care vei plati reducandu-se considerabil.
 
Daca, in schimb, esti foarte aproape de a obtine un premiu in bani cel mai prudent ar fi sa stai in sitout pana ce iti vei atinge scopul si anume clasarea in bani. Asta, desigur, daca ai un stack care iti permite acest lucru. In cazul in care nu ai si esti sigur pe faptul ca nu vei termina in bani daca vei sta in sitout, asteapta pana ce big blindul trece de tine, pentru ca apoi sa dai all-in cu o pereche sau, in cel mai rau caz, cu o mana in care cartea cea mai mare este asul.
 

Concluzii

 
  • Rabdarea, concentrarea si mentalitatea potrivita sunt calitati pe care orice jucator profesionist de poker ar trebui sa le aiba
  • Nu baga in seama jucatorii de poker care bluffeaza incontinuu
  • Plateste un raise doar daca ai carti foarte bune (perechi mai mari de 7, in general)
  • Cand incepi o sesiune de poker nu lasa nimic sa-ti distraga atentia
  • La inceputul turneului plateste valoarea big blindului de oricate ori ai o mana acceptabila, insa nu este recomandat sa dai raise
  • Este bine sa stai in sitout in cazul in care esti foarte aproape de a intra in premii