Sahtiorul lui Lucescu se bate cu Braga pentru un loc in semifinalele Europa League

Se implinesc in 2016 nu mai putin de 7 ani de cand Sahtiorul antrenat de Mircea Lucescu a reusit sa castige ultima Cupa UEFA. Atunci, echipa a jucat finala impotriva germanilor de la Werder Bremen, reusind sa castige, intr-un final, cu scorul de 2-1. Multe s-au schimbat in echipa antrenorului roman de atunci, insa performantele acestuia s-au mentinut. In acest an, se pare ca Sahtior are o sansa mare de a repeta performanta din 2009, insa pentru a face acest lucru va fi nevoita sa treaca de Braga.

 

In optimi, portughezii au trecut de cei de la Fenerbahce, la capatul unei duble in care turcii au acuzat ca au fost furati de arbitrii. In conditiile in care invinsesera in tur cu scorul de 1-0, Fener a luat bataie cu 1-4 in retur si a terminat meciul cu 3 oameni mai putini. In saisprezecimi, insa, Braga a avut viata mult mai grea cu elevetienii de la Sion. Desi luase bataie pe teren propriu cu 2-1 de la Braga, in meciul din Portugalia, in minutul 29, Sion deja conducea cu scorul de 2-1. Braga s-a calificat la limita, dupa ce meciul s-a incheiat 2-2, gratie golului egalizator marcat in minutul 49 de Nikola Stoiljkovic.

 

Cotele caselor de pariuri pentru meciul dintre Braga si Sahtior Donetsk

 

Sportingbet

Unibet

Winmasters

NetBet

Fortuna

SC Braga

2.55

2.60

2.56

2.55

2.55

Sahtior Donetsk

2.875

2.90

2.92

2.90

2.875

 

Sahtior Doentsk, de cealalta parte, a impresionat in dubla cu Anderlecht, reusind castige ambele meciuri. Pe teren propriu, ucrainenii au castigat cu 3-1, iar in deplasare, cu 1-0, in conditiile in care Anderlecht avea deja cu un om mai putin pe teren. De asemenea, antrenorul roman si-a demonstrat inca o data valoarea in saisprezecimi, adoptand o strategie care i-a asigurat echipei sale o victorie colosala pe terenul celor de la Schalke.

 

In ceea ce priveste loturile, ambele echipe sunt afectate de cateva absente inaintea meciului direct. Pe de o parte, Braga nu va putea conta pe Crislan si Rui Fonte, ambii suferind de probleme cu tendoanele, in timp ce Josue este inca incert. Pe de alta parte, Sahtiorul nu va beneficia de serviciile lui Fred si Olexandr Kucher, ambii fiind suspendati, dar nici de cele ale lui Marcio Azevedo, din cauza unor probleme la genunchi. Si mai grave sunt numele de pe lista cu incerti: Yaroslav Rakitskiy, Vyacheslav Shevchuk si Taison sunt in pericol de a rata meciul.

 

Dupa cum poti vedea mai sus, casele de pariuri ii dau favoriti pe portughezi, insa nu trebuie sa uitam de potentialul ofensiv al celor de la Sahtior si de valoarea fundasilor sai. Acestia au dat de inteles ca nu se tem de acest meci si isi doresc sa obtina un rezultat bun pe teren advers, pentru a elimina, intr-un final, pe Braga in meciul decisiv din Ucraina.