Romania isi va masura fortele cu nationala de fotbal a Spaniei

Meciul impotriva nationalei de fotbal a Spaniei va fi o ocazie importanta pentru jucatorii lui Anghel Iordanescu de a demonstra ca au capacitatea de a obtine rezultate importante in aceasta vara la Euro. Desigur, acesta va fi, probabil, cel mai greu meci pe care l-au disputat in ultimele luni, insa membrii echipei Romaniei sunt increzatori in sansele lor.

 

Dupa cum probabil stii deja, Spania a fost una dintre cele mai dominante echipe din fotbalul mondial in ultimii ani de zile. Intre 2008 si 2012, spaniolii nu au avut niciun rival pe scena fotbalistica, reusind sa castige nu mai putin de trei turnee finale. Mai exact, spaniolii au reusit sa castige doua Campionate Europene si primul Campionat Mondial din istoria tarii. Asemenea performante i-au determinat pe multi sa numeasca acea echipa a Spaniei cea mai buna nationala din istoria fotbalului, alaturi de alte selectionate legendare precum cele ale Braziliei sin 1970 sau 1982.

 

Cotele caselor de pariuri pentru meciul dintre Romania si Spania

 

Sportingbet

Unibet

Winmasters

NetBet

Fortuna

Romania

5.00

5.75

5.50

5.75

5.25

Spania

1.615

1.62

1.69

1.64

1.65

 

Dupa cum am mai spus, Diego Costa nu a fost inclus in lotul care a luat parte la amicalele recente, iar acest lucru a dat nastere unor speculatii. Vicente Del Bosque, insa, a afirmat foarte clar ca aceasta decizie se datoreaza problemelor fizice ale lui Costa si nu rezultatelor sale slabe la nationala.

 

De asemenea, trebuie mentionata slabiciunea spaniolilor in atac, acolo unde duce lipsa de jucatori de valoarea celor de acum cativa ani. Duse sunt vremurile in care David Villa si Fernando Torres terorizau orice aparare din lume. Acum, spaniolii vor trebui sa se bazeze pe Paco Alcacer, Alvaro Morata sau Aritz Aduriz. Desi sunt jucatori de mare valoare, niciunul dintre ei nu se poate compara, pentru moment, cu cei doi mentionati mai inainte.

 

"Am menajat si cativa jucatori pentru meciul cu Spania, fotbalisti care au dus greul in meciurile din preliminarii. Vom schimba personajele la meciul cu Spania, nu sistemul", a declarat Anghel Iordanescu, antrenorul echipei nationale a Romaniei. Tricolorii nu au convins in timpul meciului cu Lituania, castigand cu scorul de 1-0 gratie unui gol marcat de Nicolae Stanciu. Meciul se va juca duminica de la ora 21:45, duminica, pe Cluj Arena.