Ponturi Olanda vs Anglia: cote pariuri semifinala EURO 2024
Olanda – Anglia este a doua semifinală de la Euro 2024 şi se va disputa miercuri, 10 iulie 2024 de la ora 22:00, la Dortmund. Va fi sărbătoare pe Signal Iduna Park, 80 000 de fani ai "portocalei mecanice" urmând a ajunge în aceste zile în oraşul din zona Ruhrului.
Olanda - Anglia: cote pariuri
Olanda vs Anglia: cum au ajuns cele două echipe în semifinale
- Olanda a fost marea dezamgăgire a grupei D. După o victorie la limită cu Polonia și o remiză albă împotriva Franței, Gakpo&Co aveau șansa să câștige grupa și întâlnească un loc 3 în optimi, dar au pierdut neașteptat în fața Austriei (2-3), ceea ce a retrogradat-o pe poziția a 3-a.
- Din fericire pentru batavi, România a câștigat grupa E, astfel că, în loc de Belgia, cum se așteptau specialiștii, batavii i-au întâlnit pe tricolori. A fost un meci fără istoric, dar victoria cu 3-0 a fost obținută mai greu decât o artată scorul, ultimele două goluri marcate de formația lui Koeman venind în ultimele 10 minute de joc.
- În turul următor, olandezii păreau să aibă cel mai uşor meci dintre toate sfertfinalistele, în contextul în care în faţă era Turcia, naţională cu trei absenţe de marcă (Demiral, Kokcu şi Yuksek), dar băieţii lui Montella au făcut o figură frumoasă, reuşind să deschidă scorul. De Vrij şi un autogol al lui Muldur au stabilit semifinalista, în decursul a 6 minute, după minutul 70, dar pe final Arda Guler&Co au ratat două oportunităţi uriaşe de a duce partida în prelungiri.
- Anglia e una dintre formaţiile cu cel mai inestetic joc care a ajuns vreodată în semifinalele Euro. Având jucători de miliarde de euro la dispoziţie în lot, Southgate a propus o prestaţie minimalistă, centrată exclusiv pe rezultat. "Three Lions" au câştigat cu noroc grupa, chiar dacă au remizat în ultimele două partide (1-1 cu Danemarca şi 0-0 cu Slovenia), iar fanii sperau să vadă altă faţă a echipei odată cu fazele eliminatorii.
- Nici vorbă de aşa ceva: britanicii au împins cu mult noroc optimea cu Slovacia în prelungiri, graţie unui gol din foarfecă a lui Bellingham, în minutul 90+5, pentru ca apoi să se impună datorită unei reuşite a lui Kane. Istoria s-a repetat cu Elveţia, care a condus, însă Saka a găsit drumul spre gol la chiar primul şut pe poartă al Angliei. În cele din urmă, englezii au executat perfect loviturile de departajare şi s-au calificat în semifinale, deşi impresia generală a fost că atât Slovacia, cât mai ales Elveţia le-au fost superiori.
Olanda vs Anglia - absențe și echipe probabile
Koeman are puține probleme de lot înainte de semifinalele Euro. De Ligt, fundașul central de la Bayern, a fost bolnav, dar şi-a revenit, însă trebuie spus că acesta nu a fost o variantă pentru stafful tehnic la acest turneu, mizându-se pe experiența lui De Vrij lângă "turnul de control" Van Dijk.
Nathan Ake, apărătorul lui City care a oferit două pase decisive împotriva Poloniei, acuză probleme de după meciul cu Franța, dar a rezistat în primul "11". El a fost de fiecare dată schimbat de Koeman în următoarele trei meciuri (cu Austria, România şi Turcia), dar după toate probabilitățile va fi din nou titular. O eventuală absență a lui nu ar cântări oricum decisiv, Van de Ven, colegul lui Drăgușin de la Tottenham intrând de fiecare dată bine în meciuri (el a salvat incredibil, de pe linia porţii, un gol care ar fi dus partida cu Turcia în prelungiri).
În fazele eliminatorii, stafful tehnic al "portocalei mecanice" a mizat de fiecare dată pe Bergwijn în partea dreaptă a ofensivei, dar această variantă nu a dat randamentul scontat. El a fos schimbat de fiecare dată rapid, mai întâi cu Malen, apoi cu Weghorst, şi în ambele dăţi Olanda a arătat mult mai bine. Koeman e de aşteptat să mizeze acum pe viteza lui Malen, mai ales că Luke Shaw are şanse importante să fie titular, iar fundaşul stânga de la Manchester United e deficitar la captiolul viteză.
Xu Zijian/XinHua
Southgate a modificat sistemul odată cu sfertul contra Elveţiei, trecând de la clasicul 4-3-3 la o formulă mobilă, 3-4-2-1, care se poate transforma în 4-3-3 pe fază defensivă. Konsa a fost marele pariu al selecţionerului Angliei pentru disputa cu Xhaka&Co, însă fundaşul lui Villa a fost veriga slabă dintr-o defensivă altfel destul de puternică. Din fericire, acum revine Guehi (suspendat în ultimul meci), astfel că apărarea "Three Lions" ar trebui să fie ceva mai sigură.
Kane a fost schimbat în prelungiri contra Elveţiei, dar nu se pune problema să nu înceapă din primul minut, chiar dacă vârful lui Bayern a recunoscut că e foarte obosit după turul de forţă numit Euro. Singura schimbare pe care Southgate o va opera în primul "11", dincolo de revenirea lui Guehi, ar putea fi titularizarea lui Shaw. Trippier a acuzat probleme în ultimele partide şi oricum era o improvizaţie în banda stângă, el fiind la origine fundaş dreapta.
Apărătorul stânga al lui United e unul dintre preferaţii selecţionerului, dar folosirea lui într-un astfel de meci e o sabie cu două tăişuri: pe de-o parte el ajută enorm la nivelul experienţei şi e mai complet pe fază defensivă decât Trippier, dar, pe de altă parte, are handicapul faptului că nu a jucat un meci complet din februarie, fiind accidentat. Shaw are probleme mari la plecarea de pe loc, astfel că Dumfries şi Malen/Frimpong pot profita la maximum de viteza lor superioară.
Echipele probabile în Olanda vs Anglia
- Olanda: Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake - Schouten, Simons, Reijnders - Malen, Depay, Gakpo.
- Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guehi - Saka, Mainoo, Rice, Shaw - Bellingham, Foden - Kane.
Olanda vs Anglia - forma de moment, statistici
Campioană Europeană în 1988, Olanda a lipsit în trecutul recent de la o singură ediție a turneului final (în 2016), reușind constant să ajungă în fazele finale. Nu a mai jucat vreun ultim act de la succesul tridentului Van Basten-Gullit-Rijkaard, dar a bifat două semifinale și 3 sferturi în ultimii 30 de ani, astfel că, din punct de vedere al "aerului tare" al fazelor eliminatorii, are o experiență bogată.
Cu o apărare de clasă mondială, condusă impecabil de Van Dijk şi Ake, starurile lui Liverpool şi City, "portocala mecanică" este o echipă completă, care nu a renunţat la filosofia ei de a face spectacol. Chiar dacă, spre deosebire de formaţia care ajungea în finala CM 2010, nu mai există aceeaşi calitate de la mijloc în sus (nici nu ar avea cum, Snaijder, Robben, Van der Vaart şi Van Persie fiind de neînlocuit), batavii propun un fotbal pozitiv, plăcut ochiului.
De partea cealaltă, Anglia va disputa a 3-a semifinală la un turneu major sub conducerea lui Southgate, astfel că, deşi echipa e uneori de neprivit, din punct de vedere al rezultatelor antrenorul "Three Lions" e extrem de apreciat de Federaţia de la Londra. În consecinţă, şefii fotbalului englez i-au propus selecţionerului prelungirea contractului cu încă 4 ani, convinşi că fotbalul minimalist prestat e calea cea mai sigură spre un prim succes după Mondialul din 1966.
Pedro Soares/Keystone Press Agency
În ciuda prestaţiei mult sub aşteptări de la o echipă care îi are în componenţă pe "Gheata de Aur" a Europei (Harry Kane), pe cel mai bun jucător din Premier League (Phil Foden) şi pe fotbalistul creditat cu cele mai mari şanse la "Balonul de Aur 2024" (Jude Bellingham), Anglia se laudă cu o serie de 13 meciuri la rând fără înfrângere (9 victorii). Practic, ultimul eşec al "Celor 3 Lei" a venit la Mondialul din Qatar, când cedau dramatic sfertul contra Franţei.
Fără a ajunge în ultimul act la primele 9 ediţii de Euro jucate, Anglia are acum şansa istorică să joace cu trofeul pe masă pentru al doilea Campionat European consecutiv. La precedenta ediţie, a pierdut contra Italiei, la penaltyuri, iar acum au şansa istorică de a lupta pentru titlu, dacă învinge Olanda, chiar pe tărâmul marii rivale, Germania.
Olanda şi Anglia nu s-au mai întâlnit la un turneu final din 1996, când Shearer&Co se impuneau cu un categoric 4-1 în faţa "portocalei mecanice", pentru a câştiga grupa de la Europeanul găzduit chiar de Anglia. De atunci, au existat 9 dueluri directe între cele două naţionale, iar batavii au cedat o singură dată (un 0-1 în 2018, într-un amical jucat înainte de Mondial).
Olanda - Anglia ponturi pariuri
Ne aşteaptă un duel inedit, între echipa cu al doilea cel mai bun atac de la Euro (Olanda) şi formaţia care a marcat de doar 3 ori în timp regulamentar, în cele 5 meciuri jucate până acum la turneul final (Anglia). Formaţia lui Southgate se apără însă organizat şi are ca principal obiectiv să nu primească gol, astfel că va fi interesant de văzut care vor fi coordonatele disputei de miercuri.
Echipa Legalbet a analizat duelul care urmează a se desfăşura la Dortmund şi consideră că Olanda porneşte cu prima şansă, chiar dacă bookmakerii sunt de altă părere. Anglia va fi obosită după două partide la rând în care a avut nevoie de 120 de minute pentru calificare şi nu va putea la nesfârşit să "păcălească" fotbalul.
La nivel de individualităţi, Anglia nu are rival în lume la ora actuală, dar ca echipă Olanda este la un nivel superior, astfel că sunt şanse mai mari din punctul nostru de vedere ca batavii să se califice în ultimul act.
Pontul curajos la Olanda vs Anglia
Scorul disputei nu are cum să fie altfel decât strâns, ca urmare a partiturii pe care o interpretează Southgate. Pentru Anglia scopul scuză mijloacele, astfel că o nouă calificare după prelungiri sau penaltyuri ar fi ideală.
Diferenţa dintre cele două echipe e foarte mică, astfel că sunt şanse mari ca disputa să fie tranşată în prelungiri, aşa cum s-a întâmplat cu fiecare din ultimele două dueluri ale "Three Lions".
Pe site-ul nostru vei găsi zilnic ponturi de la cele mai importante meciuri, dar și informații proaspete, în centrul de pariere, care să te ajute să faci cele mai bune alegere la pariuri.
Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.