Lucruri de care trebuie sa tinem cont cand plasam pariuri live

Trebuie sa recunoastem ca tentatia de a plasa pariuri live este mai mare decat cea de a plasa pariuri pre-live, aceasta tentatie devenind tot mai mare in timp.Asta fiindca pariind live vom astepta mult mai putin pentru a afla rezultatul final sau cel de care avem nevoie pentru ca pariul sa fie validat. In plus, in timpul pe care il asteptam pentru ca un rezultat sa fie validat, putem plasa alte pariuri in sectiunea ‘’pariuri live’’, lista de unde putem alege fiind destul de cuprinzatoare la majoritatea caselor de pariuri.
In cele ce urmeaza vom enumera insa cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont cand plasam pariuri live, astfel incat sa nu avem pierderi sau, cel putin, nu foarte mari.


Ce rol joaca statistica atunci cand pariem live?


Nu putini sunt utilizatorii care plaseaza un pariu live fara sa consulte statistica, necunoscand prea multe despre unul sau chiar despre ambii oponenti care se intalnesc in acea partida. Aceia se ghideaza doar dupa cota pe care o are favoritul in acel moment si plaseaza pariuri in consecinta. De multe ori, acest lucru poate cauza o paguba contului, deoarece echipa sau jucatorul care porneste favorit si conduce poate beneficia de o perioada mai putin fasta a oponentului. Acesta isi poate reveni insa oricand, mai ales daca era mare favorit inainte de startul meciului.
 
Se pot inregistra insa si cazuri in care utilizatorul plaseaza un pariu pe jucatorul/echipa care, in acel moment, are cota mai mare, insa care era favorit cert inainte de meci. Acei utilizatori merg pe premisa ca, pe parcursul meciului, cel care era favorit evident inainte de inceperea meciului isi va reveni si va castiga.
 
Aceasta strategie nu este neaparat una rea, insa noi nu am recomanda-o decat daca meciul respectiv este transmis in direct de catre respectiva casa de pariuri sau, daca nu, de un site specializat in live streaming sportiv.

Casele de pariuri licentiate ce ofera o multime de transmisiuni in direct sunt Unibet, Netbet, Betano si Sportingbet.

Daca veti urmari in direct partida pe care doriti sa pariati, veti avea sanse mai mari sa faceti o alegere inteleapta, cel putin in teorie. Spre exemplu, daca o echipa sau un jucator conduce, insa adversarul il domina categoric, lucru de care va puteti da seama doar daca vizionati acea partida in direct, puteti plasa un pariu pe adversar. Va recomandam insa prudenta cand doriti sa plasati un astfel de pariu, deoarece o echipa/un jucator poate domina o perioada scurta de timp, dupa care poate obosi, oponentul preluand fraiele partidei.
 

Care ar fi principalul aspect de care ar trebui sa tin cont cand plasez pariuri live?


Sunt multe lucruri de care trebuie sa tinem cont cand plasam pariuri live, unele esentiale, altele mai putin importante. Probabil cel mai important aspect, de care unii nu tinem intotdeauna cont, drept pentru care ajungem sa pierdem sume mari de bani, este acela de a nu juca la recuperare. In cazul in care ai plasat un pariu, fie el pre-live sau live si ai pierdut, cel mai bine ar fi sa te impaci cu ideea, iar urmatorul pariu sa nu aiba o miza mai mare decat de obicei, fiindca altfel risti sa se formeze un bulgare de zapada care, pe masura ce se rostogoleste, sa devina tot mai mare. Traducand metafora, bulgarele de zapada este pariul pierdut, rostogolirea inseamna numarul de pariuri plasat la recuperare, in vreme ce marimea lui reprezinta gaura din buget (din cont). Cel mai bine ar fi ca dupa un pariu pierdut sa inchideti acel site de pariuri pentru urmatoarele doua-trei ore sau, si mai bine, sa plecati de la calculator, astfel  tentatia de a redeschide acel site si de a plasa pariuri diminuandu-se semnificativ. Apoi, dupa cateva ore, cand veti fi probabil mai calmi, veti vedea lucrurile intr-o alta lumina si poate veti lua decizii mai intelepte.
 

Concluzii


Chiar daca, de foarte multe ori, utilizatorii uita anumite reguli cand plaseaza pariuri live, deseori bazandu-se doar pe instinct, acestia ar fi bine sa studieze statistica inainte sa parieze pe un anumit meci. Prin statistica intelegem ultimele rezultate ale oponentilor, mai ales cele de pe teren propriu, respectiv din deplasare, daca este vorba de un campionat, ultimele intalniri directe, accidentarile etc. .
 
De asemenea, recomandam sa nu plasati pariuri live daca nu aveti unde urmari respectivul meci. Vizionandu-l, sunt sanse mai mari sa va dati seama de anumit aspect decat daca nu o faceti. Astfel de aspecte ar fi directia in care evolueaza partida, starea gazonului etc. . Daca ati urmari in transmisiune live aproximativ 20-25 minute inainte sa plasati un pariu pe respectivul meci, aveti sanse mult mai mari de a castiga mai mult in timp decat daca veti paria fara sa vizionati in prealabil acea partida.
 
O greseala pe care multi pariori o fac este sa joace la recuperare. De cele mai multe ori, aceasta  greseala duce la faliment. Este clar ca un parior nu poate avea intotdeauna perioade bune. Diferenta dintre un parior de succes si unul mediocru o face gestionarea perioadelor proaste.