Influenta norocului si a ghinionului asupra pariurilor sportive

Norocul si ghinionul le intalnim mai cu seama in anumite domenii, unul dintre ele constituindu-l pariurile sportive. De ce apare aici mai des decat in alte domenii? Deoarece rezultatul final nu depinde de noi, neputandu-l controla. In schimb, ne putem ajuta de precedentele partide ale respectivei echipe/respectivului sportiv sau de alte statistici mai elaborate pentru a incerca sa anticipam un rezultat.
 

Afla aici cum sa analizezi corect un meci

 
Atat norocul, cat si ghinionul apar mai des decat am crede. Cu greu gasim o partida care sa nu aiba parte deloc de cel putin una dintre aceste doua variabile. Sigur, cum intr-o partida se infrunta, de regula, doi jucatori sau doua echipe, ghinionul uneia reprezinta norocul alteia. In cazul unei partide care se desfasoara in aer liber conditiile meteo pot influenta decisiv rezultatul final, mai ales daca vorbim despre fotbal.
 
Spre exemplu, daca mingea degajata cu putere se opreste intr-o balta, adversarul speculand la maxim aceasta oportunitate ivita, reusind sa marcheze, se poate spune ca a avut foarte mare noroc. Sigur, la fel de bine se poate intampla ca sutul trimis pe jos de un jucator sa fie imparabil pentru portar, desi este mai greu ca asta sa se intample, dar pe traiectorie sa se afle o balta, iar mingea sa se opreasca in acea balta.
 

Norocul si-l face omul cu mana lui


In cazul in care una dintre formatii domina copios, este mai probabil ca aceasta sa aiba parte de noroc decat una care este dominata. Se poate intampla si invers, insa destul de rar. De asemenea, in  cazul in care o echipa marcheaza in ultimul minut al prelungirilor (fotbal) sau in ultima secunda, daca vorbim de sporturi precum baschet sau hochei pe gheata si influenteaza rezultatul final, putem incadra asta, mai degraba, la noroc, fiindca, de obicei, in acele momente de final te napustesti in atac, orice schema de joc fiind abandonata.
 
 
De multe ori, norocul poate interveni de mai multe ori in partida, insa sa nu fie chiar atat de evident, cel putin pentru noi, spectatorii. In cazul in care o echipa este norocoasa in mai multe randuri intr-o partida s-ar putea ca adversarul sa devina nervos din aceasta cauza si sa greseasca ulterior. Aici ne referim mai ales la o partida de tenis, unde nu de putine ori banda fileului joaca un rol hotarator in castigarea unui punct.
 

Rezultatul final nu este influentat foarte des de noroc


Ca pariori, cu siguranta am experimentat momente in care norocul sau ghinionul a influentat rezultatul final, asta daca suntem pariori inraiti, mizand zilnic sau de mai multe ori pe saptamana. Doar ca noi tindem sa uitam meciurile in care norocul a facut ca pariul sa fie castigator si sa ne amintim doar situatiile in care ghinionul a jucat un rol decisiv in stabilirea rezultatului final.
 
Mai sunt si cazuri, destul de multe, in care dam vina pe ghinion cand, in realitate, faptul ca nu am analizat corect partida a facut ca pariul plasat de noi sa fie necastigator. Este usor sa dai vina pe ghinion cand un rezultat nu e “verde”, insa nu te ajuta prea tare asta in loc sa recunosti ca ai analizat gresit partida sau ca, poate, din statisticile pe care le-ai analizat ai tras niste concluzii gresite. Sigur, sunt si meciuri in care jucatorul/echipa nu evolueaza la capacitate maxima, asta intamplandu-se mai ales cand o echipa de top intalneste una mult mai slaba. In astfel de cazuri nu te poti acuza ca ai analizat gresit partida, insa nici nu poti da vina pe ghinion.
 
Dupa cum am specificat mai sus, o echipa sau chiar ambele pot avea de mai multe ori atat noroc, cat si ghinion in partida, doar ca acesta este insesizabil. De fapt, cazurile in care norocul sau ghinionul influenteaza rezultatul final sunt destul de rare. De exemplu, daca joci 35-50 meciuri saptamanal, este greu de crezut ca in mai mult de 5 norocul/ghinionul sa influenteze rezultatul final. Asadar, daca inregistrezi pierderi din pariuri pe termen mediu si lung, cu siguranta nu este de vina ghinionul, ci poate lipsa ta de interes cand vine vorba de studierea statisticilor echipelor/jucatorilor care se intalnesc sau aprecierea gresita in urma statisticii efectuate.
 

Concluzii

 
  1. Norocul si ghinionul nu pot fi evitate
  2. Acestea pot aparea de multe ori intr-o partida, insa nu influenteaza neaparat rezultatul final
  3. Analiza amanuntita a partidei te face sa generezi profit sau sa inregistrezi pierderi, nicidecum norocul sau ghinionul.