EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in a doua etapa din grupa E
Dupa doua etape scurse in faza grupelor, situatia in grupa E este una foarte interesanta. Formatiile cotate ca primele doua favorite in grupa inaintea turneului final sunt in pericol sa nu se califice. Un clasament al acestei grupe, insa si al celorlalte, vei putea gasi intr-o pagina dedicata exclusiv EURO 2020. De asemenea, aici va fi analizat fiecare meci in parte, la sfarsitul fiecarei analize oferind si 3 ponturi.
Statistici etapa secunda grupa E EURO 2020 - Suedia vs Slovacia
Singurul gol al acestei partide era marcat in minutul 77 din penalty de catre suedezul Forsberg. Suedezii au avut 4 suturi pe poarta in aceasta partida, slovacii nereusind vreunul. Astfel, suedezii ne arata ca un singur gol marcat te poate aduce in optimi. Nordicii au mers pe clasicul 4-4-2, in vreme ce slovacii au optat pentru o asezare tip 4-2-3-1.
De la suedezi Kristoffer Olsson vedea cartonas galben, in vreme ce de la slovaci aveam trei avertizati. Este vorba de Dubravka, Ondrej Duda si Vladimir Weiss. Suedia executa 7 cornere in aceasta partida, in vreme ce adversara avea 6 lovituri de la colt. Cu toate ca nu a expediat niciun sut pe poarta, Slovacia a avut o posesie de 57%.
Slovacia a completat 572 pase, fata de 411 ale adversarei. Cifre impresionante la capitolul pase a avut slovacul Lubomir Satka. Acesta completa nu mai putin de 98 pase din cele 101 incercate. De la suedezi se remarcau la acest capitol Lindelof, cu 71 pase reusite din 72 incercate, dar si Ekdal, 36 din cele 37 pase incercate gasindu-si coechipierii. Slovacii castigau 35 dueluri aeriene, fata de 23 ale suedezilor. Totodata, Slovacia pierdea balonul de 12 ori in propria jumatate, iar suedezii in 7 randuri.
Statistici etapa secunda grupa E EURO 2020 - Spania vs Polonia
Spaniolii deschideau scorul in minutul 25 prin Morata, pentru polonezi egaland Lewandowski in minutul 54. La patru minute dupa golul polonezului, ibericii aveau din nou ocazia sa preia conducerea, insa Gerard Moreno rata un penalty. Spaniolii preferau o asezare ofensiva, tip 4-3-3, in vreme ce antrenorul polonezilor trimitea in teren o asezare 3-4-1-2.
Pau Torres si Rodri vedeau cartonasul galben de la spanioli, polonezii incasand 4 avertismente. Jucatorii “ingalbeniti” erau Klich, Moder, Jozwiak si Lewandowski. Ibericii executau 7 cornere, fata de unul singur al polonezilor. Cinci suturi pe poarta expedia Spania, iar Polonia doua.
De la polonezi Lewandowski expedia doua suturi pe poarta, iar de la spanioli Alvaro Morata avea trei suturi pe poarta. Ibericii completau un numar “magic” de pase: 666. In schimb, polonezii completau doar 161 pase, avand o eficacitate de doar 68%. Doar 8 pase din cele 19 realizate de Lewandowski isi gaseau destinatarul. De la spanioli, Marcos Llorente completa mai mult de 100 pase. Este vorba de 109 pase din totalul celor 116. Jordi Alba completa “doar” 95 pase din totalul celor 107. Totodata, o statistica interesanta ne spune ca Polonia a recuperat 11 baloane in jumatatea adversa, fata de cele doar 6 ale spaniolilor.