EURO 2020 – pariuri pe calificari din grupa B, cote si favorite

Rusia are sanse mari la calificare

Grupa B de la Campionatul European din 2021 (2020) le va pune fata in fata pe Belgia, Danemarca, Finlanda si Rusia. In opinia operatorilor online de pariuri, belgieni sunt mari favoriti, insa cotele Rusiei de a se califica sunt destul de scazute si ele.

Cotele pentru castigatoarele grupei si calificare

Echipa Nationala

Cota pentru castigarea grupei

Cota pentru calificare

Belgia

1.66 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro

1.10 Logoul casei de pariuri 888Sport - legalbet.ro

Danemarca

3.54 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro

1.30 Logoul casei de pariuri 888Sport - legalbet.ro

Rusia

5.80 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro

1.40 Logoul casei de pariuri Fortuna - legalbet.ro

Finlanda

20.00 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro

3.00 Logoul casei de pariuri Fortuna - legalbet.ro

Primele doua echipe vor avansa direct in optimi, iar cea de-a treia clasata va intra intr-un clasament cu celelalte formatii de pe locul 3. 

Partidele din grupa B vor avea loc in doua orase – St. Petersburg si Copenhaga. Prima etapa este programata pe 12 Iunie, atunci cand se intalnesc Danemarca si Finlanda & Belgia si Rusia. Nationala Belgiei nu este favorita doar in acest cvartet, ci este considerata si o pretendenta la trofeu.

Belgia

 • Cea mai buna performanta la EURO – locul secund in 1980;
 • Rezultatul la ultimul Campionat European – sferturile de finala;
 • Locul in preliminariile EURO 2020 – primul;
 • Locul actual in clasamentul FIFA – 1.

Belgia la EURO

Generatia lui Eden Hazard si Kevin De Bruyne este fara doar si poate, cea mai buna din istoria Belgiei. Totusi, la EURO 2016, nationala a ajuns doar in sferturile de finala, pierzand in mod surprinzator cu 1-3 in fata Tarii Galilor. In turneul din 2021, casele de pariuri o vad pe Belgia ca una dintre mariile favorite. 

Statisticile belgienilor la Campionatele Europene nu sunt intocmai multumitoare. In secolul 21, echipa a ajuns de 3 ori la turneul final, insa o singura data au trecut de grupe. Betano nu acorda prea multa atentie acestor statistici si le ofera ”diavolilor” o cota mica pentru a trece de grupe. 

Rezultatele Belgiei in preliminariile EURO 2021 (2020)

Belgia a trecut ca de obicei perfect de preliminarii, 10 meciuri/10 victorii. Echipa lui Roberto Martinez nu a avut dubii si a castigat in fata fiecarei echipe, la minimum doua goluri diferenta. 

Evolutia de la EURO 2021 va fi influentata de multe aspecte: recuperarea lui Eden Hazard, in ce forma vor fi Romelu Lukaku si Kevin De Bruyne si cum va reusi selectionerul Martinez sa ii motiveze pe lideri. Potentialul echipei ne indica minimum o semi-finala, precum la Campionatul Mondial din 2018. 

Rusia

 • Cea mai buna performanta la EURO – locul 3 in 2008 (excludem performantele nationalei URSS);
 • Rezultatul la ultimul Campionat European – grupe;
 • Locul in preliminariile EURO 2020 – al doilea;
 • Locul actual in clasamentul FIFA – 38.

Rusia la EURO

Nationala Rusiei a evoluat in preliminariile Campionatului European incepand cu 1996 si a ratat o singura data calificarea, in 1999. In cele 5 aparitii la EURO, Rusia a trecut o singura data de grupe. 

Singura calificare a rusilor a avut loc in 2008. Atunci, echipa condusa de Guus Hiddink le-a invins pe Grecia & Suedia in grupe si a pierdut contra Spaniei. In sferturile de finala, acestia au castigat cu Olanda. Victoria istorica in prelungiri (scor 3-1) le-a adus baietilor lui Guus medalia de bronz. 

Rezultatele Rusiei in preliminariile EURO 2021 (2020)

Rusia a evoluat in preliminariile EURO 2020 impotriva Belgiei. In 10 meciuri, rusii au pierdut de doua ori, 1-3 si 1-4 contra belgienilor. In rest, acestia au castigat tot. 

Un aspect pozitiv inainte de Campionatul European este acela ca doua dintre partidele Rusiei din grupa se vor disputa la St. Petersburg (impotriva Belgiei si Finlandei).

Danemarca

 • Cea mai buna performanta la EURO – a castigat turneul in 1992;
 • Rezultatul la ultimul Campionat European – nu s-a calificat;
 • Locul in preliminariile EURO 2020 – al doilea;
 • Locul actual in clasamentul FIFA – 10.

Danemarca la EURO

Danemarca reprezinta una dintre cele mai surprinzatoare castigatoare de Campionat European din istorie. In 1992, pentru ca nu a fost acceptata Yugoslavia, echipa nationala a danezilor s-a calificat la EURO si l-a castigat. Videoclipuri cu meciurile care au adus acea victorie sunt inca aratate fotbalistilor danezi pentru a-i motiva. 

Nu se asteapta nicio minune de la Danemarca la EURO 2021 (2020). Cotele pentru a parasi competitia inca din faza grupelor sunt destul de mici. 

Rezultatele Danemarcei in preliminariile Campionatului European

Danemarca a evoluat in preliminarii in grupa D, acolo unde a avut emotii pana in ultima runda. Scandinavii au terminat pe locul 2 dupa Elvetia, insa in toate 8 meciurile nu au pierdut niciodata (4 victorii, 4 egaluri). Danezii au profitat de atuul principal – acela de a juca la rezultat. Spre exemplu, in ultima runda contra Irlandei, ei s-au multumit cu un egal si l-au obtinut (1-1). 

Finlanda

 • Cea mai buna performanta la EURO – nu au participat;
 • Locul in preliminariile EURO 2020 – al doilea;
 • Locul actual in clasamentul FIFA – 54.

Finlanda la EURO

Pentru prima data in istorie, echipa nationala a Finlandei s-a calificat la Campionatul European. Debutantii pot lua exemplul ultimului turneu final, acolo unde au participat pentru prima data mai putin de 5 nationale – Islanda, Irlanda de Nord, Tara Galilor, Slovacia si Albania. Doar albanezii nu au reusit sa se califice in fazele eliminatorii. Asadar, Finlanda are si ea cateva sanse la EURO 2021, desi Unibet le ofera cea mai mare cota pentru a trece de grupe.

Intorcandu-ne la debutantele EURO 2016, 3 echipe din 5 (Slovacia, Irlanda de Nord si Albania) au terminat pe locul 3 in grupe. Doua echipe au trecut in fazele eliminatorii datorita noului format al turneului, ce se mentine si la editia din 2021.

Rezultatele Finlandei in preliminariile Campionatului European

Nu putem spune ca finlandezii au avut noroc in campania de calificare. Echipa condusa de Marku Kanerva s-a luptat pentru locul 2 cu Bosnia, Grecia, Armenia si si-a indeplinit obiectivul inainte de finalul calificarilor. Nordicii au capacitartea de a ajunge in optimi, la fel cum au facut-o cele 4 debutante la ultimul EURO.