Pariuri finala EURO 2020: cotele caselor de pariuri

Cine va juca in meciul decisiv al turneului

Campionatul European 2021 (2020) va incepe pe 11 Iunie cu meciul dintre Italia si Turcia si se va incheia pe 11 Iulie, pe stadionul Wembley in Londra. Pe cine asteapta operatorii online in finala EURO 2020? Care sunt optiunile de pariere pentru finala Campionatului European? Cine este favorita principala pentru cel mai important turneu de pe continent?

Favoritele principale si pariurile pe calificarea in finala

Cotele pentru favorite au aparut in ofertele caselor de pariuri imediat dupa tragerea la sorti pentru Campionatul European 2020. Nu sunt surprize: de-a lungul candidatelor pentru victorie se afla Anglia, Franta, Belgia, Germania si Spania. La Unibet principala favorita este Franta.

In plus, se poate paria pe o anumita formatie in ceea ce priveste finala. Astfel mai jos puteti vedea cotele Unibet pentru ca cele 8 favorite sa se califice in ultimul act.

Echipa nationala

Cota pentru a se califica in finala

Anglia

3.50

Franta

3.75

Belgia

3.50

Germania

4.50

Spania

4.50

Tarile de Jos

5.00

Portugalia

4.50

Italia 

4.50

Germania a ajuns cel mai des in finalelel Campionatelor Europene – de sase ori. Ultima oara, s-a intamplat in 2008. 

In secolul XXI, patru nationale au reusit sa ajunga de doua ori in finala: Franta, Spania, Italia si Portugalia. Ibericii reprezinta capul de afis, castigand ambele finale din 2008 si 2012.

Cea mai ghinionista echipa din istoria EURO este nationala URSS-ului. Echipa sovietica a ajuns de patru ori in finala si a castigat o singura data. 

Tabloul Campionatului European a fost deja stabilit, asadar se pot face predictii despre echipele care vor ajunge in finala EURO 2021 (2020). In mod normal, nu vor avea loc surprize, iar perechile din finala se estimeaza. 

Ce putem paria pe finala EURO 2021 (2020)

Campionatul European din 2021 este unul unic. Pentru prima data, competitia este gazduita de mai mult de doua tari, mai exact de 11. Doar semi-finalele si finala vor avea pe aceeasi arena – Wembley, Londra. Acest nou format ofera mai mult dinamism in ceea ce priveste predictiile. 

Pariaza pe Spania si impotriva Italiei

Nationalele Spaniei si Germaniei au cucerit cele mai multe titluri de pana acum, 3 de fiecare. Nemtii au jucat in 6 finale europene si au pierdut de 3 ori, in timp ce ibericii au ajuns de 4 ori in ultimul act, pierzand doar in 1984. Astfel, daca Spania ajunge in finala EURO, are 75% sanse de a castiga.

Contrar acestui exemplu, avem nationala Italiei care a jucat de 3 ori in finala Campionatului European si a castigat o singura data, in 1968. Squadra Azzurra a mai ajuns in finalele din 2000 si 2012, insa a pierdut de fiecare data. 

Pariuri pe surprize

Campionatul European este un turneu mare, iar de obicei in finala ajung echipe mari, bine cunoscute de fani. Insa surprizele se intampla, iar in ultimii 30 de ani au aparut in ultimul act formatii la care nimeni nu se astepta. 

  • Finala EURO 1992: Danemarca – Germania
  • Finala EURO 1996: Cehia – Germania
  • Finala EURO 2004: Grecia – Portugalia

Danmarca si Grecia au reusit sa castige turneul, iar Cehia a pierdut in 1996 in prelungiri. In cazul in care o echipa surpriza evolueaza in finala EURO 2021 (2020), poti paria pe faptul ca nu pierde in 90 de minute sau poti risca pe o victorie. 

Pariuri pe goluri marcate

Un alt trend in finalele Campionatelor Europene este reprezentat de pariurile de „sub la goluri”. In 15 finale, s-au inscris mai mult de 2 goluri doar de 5 ori. 

Acest trend al meciurilor echilibrate a devenit mai evident dupa tranzitia la un format cu grupe intr-o singura tara (1980). De atunci, in 10 finale EURO s-au marcat maxim 2 goluri de 8 ori – un procentaj de 80%. In 2016, Portugalia si Franta au remizat alb in timpul regulamentar. De asemenea, se poate miza pe „ambele echipe marcheaza  - NU”. 

Pariuri pe goluri in prelungiri

De-a lungul istoriei EURO, in 5 din cele 15 finale s-a intrat in prelungiri, fara a lua in calcul rejucarea din 1968. O singura data in cele 5 dueluri, soarta trofeului a fost decisa la penalty-uri. 

Goluri au fost inscrise in prelungiri, in finalele EURO 1960, 1966, 2000 si 2016. Luand in considerare cotele destul de mari oferite pentru goluri in prelungiri, vorbim de un pariu profitabil. Echipele cu cele mai mari sanse sa ajunga in prelungiri sunt Germania (2 finale din 6) si Franta (2 finale din 3).

Ce pariuri ofera operatorii online pentru finala EURO 2021 (2020)

Campionatul European reprezinta o atractie principala pentru casele de pariuri. Analistii ofera de obicei pariuri exclusive pentru marea finala. 

Spre exemplu, in finala EURO 2016 dintre Franta si Portugalia pariorii au putut miza pe evenimente precum:

  • Cum se va inscrie primul gol (sut, lovitura de cap, autogol)
  • Cate pase vor lega intre ei fundasii centrali
  • Cine va marca mai mult dintre Cristiano Ronaldo si Antoine Griezmann
  • Cine va fi jucatorul finalei
  • Va intra echipa medicala pe teren?
  • Multe altele.

Se putea paria chiar pe vulprea lui Vasily Utkin, cea care a prezis castigatoarea EURO 2016. 

Casele de pariuri cu siguranta ne vor surprinde cu alegeri unice pentru finala Campionatului European 2021 (2020).