Despre strategia Labouchere

Una dintre strategiile destul de cunoscute la nivel mondial si aplicate des la pariuri o reprezinta strategia Labouchere. Sigur, nu putem spune ca este la fel de folosita ca strategiile de top, insa este preferata de multi utilizatori, folosita corect putand aduce profit mai ales pe termen mediu si lung.
 
Strategia este cunoscuta si sub numele de ‘’sistem de anulare’’, iar mai jos o sa descoperiti motivul. Principiul de functionare al strategiei este unul destul de simplu, mizele fiind calculate in functie de cifrele sirului initial si, evident, in functie de validarea pariului (castigator/necastigator).
 

Sursa foto: www.bettinggods.com
 

Formula de baza a strategiei


Mai sus am precizat ca aceasta strategie se bazeaza pe un sir, cifrele acestuia plecand de la 1 unitate, ajungand la 9 unitati, o unitate putand insemna 1 RON, 10 RON, 100 RON sau cat doriti. Avand in fata cifrele, miza se calculeaza adunand prima cifra cu ultima. Daca pariul este castigator, cele doua cifre se elimina, iar daca pariul este necastigator respectiva miza se adauga la coada sirului. Daca vei paria doar pe cota 2, cand vei termina de eliminat toate cifrele/numerele din sir, indiferent de momentul in care se va intampla asta,  profitul va fi egal cu suma tuturor cifrelor (unitatilor) din sirul initial.
 

Exemplu


Sa spunem ca sirul initial este format din cifrele 1,3,5,7,8,9. Prima miza va fi, asadar, de 10 unitati (1+9). Daca pariul este castigator vom elimina cifrele 1 si 9 si vom ramane cu sirul 3,5,7,8. In cazul in care pariul nu este castigator, miza (cele 10 unitati) se va plasa la sfarsitul sirului, noul sir fiind de forma 1,3,5,7,8,9,10.
 
Presupunem ca primul pariu este pierdut, astfel urmatoarea miza fiind 11 (1+10). In cazul in care pariul este castigator vom elimina cifra 1 si numarul 10. Astfel, vom ramane cu sirul 3,5,7,8,9. Daca pariul este necastigator , vom aduna numarul 11 la coada sirului 1,3,5,7,9,10.
 
Presupunem ca al doilea pariu este castigator, urmatoarea miza fiind 12 (3+9). Daca pariul este din nou castigator noul sir va fi 5,7,8, iar in cazul in care nu este castigator sirul va fi de forma  3,5,7,9,12. Sirul va continua pana cand nu va mai ramane nicio cifra sau pana cand considerati ca mizele la care ati ajuns sunt prea mari comparativ cu investitia pe care v-ati putea-o permite.
 
Marele avantaj al acestei strategii consta in faptul ca, taind numerele de la inceputul si sfarsitul sirului in cazul fiecarui pariu castigator si adaugand unul singur in cazul unui pariu pierdut, sirul poate fi completat, iar profitul dorit initial atins, chiar daca vei avea mai multe pariuri pierdute decat castigatoare (in cazul in care cota unui pariu este 2.00 sau chiar putin mai mica). Strategia reprezinta, astfel, un real succes la ruleta daca vorbim de pariuri 1:1 (rosu/negru; par/impar). La fel de bine poate prinde aceasta strategie si in cazul pariurilor sportive, daca pe pariu/bilet cota minima este 2.00.
 

Avantajele si dezavantajele  strategiei Labouchere


Un prim avantaj il constituie acela ca iti poti stabili orientativ miza, calculand-o in functie de profitul pe care doresti sa il obtii inca dinainte de a te apuca de strategie. Un alt punct forte al acestei strategii il prezinta faptul ca in cazul unor pariuri pierzatoare cresterea mizelor nu este la fel de galopanta precum in cazul altor strategii.
 
Un punct slab ar fi acela ca in cazul unei serii lungi de pariuri pierzatoare poti ajunge la mize destul de mari (incluzand aici pariurile plasate dupa pasii castigatori), dezavantaj pe care il intalnim, de altfel, in cazul tuturor strategiilor. Un alt lucru care ar trebui sa ne preocupe este cota totala a unui pariu/bilet, aceasta trebuind sa se invarta in jurul valorii de 2.00 de fiecare data pentru a avea un profit acceptabil.
 

Strategia Reverse Labouchere


Din cauza ca au fost destule voci ce au contestat aceasta strategie, a aparut una opusa Labouchere si anume Reverse Labouchere. Dupa cum puteti deduce, in cazul Reverse Labouchere trebuie sa tai primul si ultimul numar la un pariu pierdut si sa adaugi miza plasata in cazul unuia castigator, exact invers decat la strategia Labouchere.
 
De asemenea, in acest caz suma cifrelor (unitatilor) sirului initial reprezinta bugetul alocat acestei strategii, nu profitul pe care vrei  sa il obtii, ca in cazul Labouchere. Fiind opusul strategiei Labouchere, aici mizele pot creste destul de mult in cazul unei serii de pariuri castigatoare, lucru care nu poate fi decat de bun augur, deoarece mizele le vom plasa din profitul obtinut la pasii anteriori, nu din bugetul initial.

Orice strategie noua ar fi ideal sa o plasezi din banii pe care ti-i ofera casa de pariuri ca bonus de inregistrare, cel mai mare astfel de bonus gasindu-l la aceasta casa de pariuri, bonusul fiind de 100% pentru primele 5 depozite >>>
 

Concluzii

 
  • Sirul initial al strategiei Labouchere il reprezinta profitul pe care doresti sa il obtii.
  • Acel profit il vei obtine cand vei epuiza toate cifrele sirului
  • In cazul unui pariu castigator vei elimina primul si ultimul numar al sirului, pentru ca in cazul unui pariu pierzator sa adaugi miza jucata in capatul sirului
  • Reverse Labouchere este inversul strategiei Labouchere (adaugare numar la pariu castigator si eliminarea a doua cifre la pariu pierzator), suma sirului initial reprezentand bugetul pe care doresti sa il investesti la aceasta strategie
  • Reverse Labouchere este strategia ideala pentru cei ce vor sa aloce un buget fix pentru o anumita strategie
 
Sursa foto Feat.: www.gds.ro