Derby-ul dintre Werder si Hamburg a ajuns o lupta pentru evitarea retrogradarii

Au fost, cu siguranta, vremuri in care meciul dintre Werder Bremen si Hamburg putea decide viitoarea campioana a tarii, sau, cel putin, conta in ceea ce priveste ierarhia din varful campionatului. Acele vremuri s-au dus, insa, iar Nordderby-ul a ajuns doar o lupta pentru evitarea retrogradarii. Desigur, este o lupta pe care ambele echipe se vor stradui sa o castige, si am putea avea chiar parte de un meci bun, dar nostalgicii cu siguranta se gandesc la anii trecuti, in care Werder si Hamburg se luptau pentru primele locuri.

 

Cotele caselor de  pariuri

 

Sportingbet

Unibet

Winmasters

NetBet

Fortuna

Hamburg

2.35

2.50

2.42

2.40

2.40

Werder Bremen

2.80

2.85

2.86

2.85

2.80

 

Vorbim aici despre doua echipe care au castigat in total 10 campionate. Hamburg a reusit chiar sa castige Cupa Campionilor in anul 1983, iar Werder a fost finalista in ultima editie a Cupei UEFA. Acum, Hamburg si Werder ocupa locurile 12 si, respectiv, 16, aceasta din urma fiind la un pas de retrogradare. Jucatorii din Bremen nu au practicat un joc rau in utima perioada, si, in ciuda faptului ca ocupa o pozitie joasa in campionat, pornesc favoriti in opinia unor experti, dar nu si in cea a caselor de pariuri.

 

Hamburg a avut parte de rezultate mai bune dupa venirea lui Bruno Labbadia, in luna aprilie a anului trecut. Primul sau meci a fost chiar cu Werder, si s-a terminat cu o infrangere pentru echipa sa. Chiar si asa, Labbadia a reusit sa isi duca echipa catre un loc de play-out, salvand-o ulterior de la retrogradare. In acest an, totusi, constanta din joc a disparut, iar Hamburg ar putea fi nevoita sa lupte din nou in play-out pentru a se mentine in Bundesliga. Absentele lui Nicolai Müller si Pierre-Michel Lasogga nu fac decat sa ingreuneze misiunea lui Labbadia.

 

Hamburg nu a reusit sa stranga decat 3 puncte in ultimele 5 meciuri, iar Werder Bremen a acumulat doar cu unul mai mult. Chiar si asa, Bremen a afisat un joc mai bun, iar unul dintre cei mai importanti oameni a fost, fara indoiala, Claudio Pizzaro. Echipa din Bremen, desi nu s-a calificat mai departe, dar a impresionat in semifinala din Cupa Germaniei, jucata cu Bayern. De asemenea, nu trebuie sa uitam nici de victoria uriasa impotriva lui Wolfsburg. O victorie si in acest meci o va aduce pe Bremen la egalitate de puncte cu Hamburg, iar, dupa parerea mea, oaspetii au prima sansa.