Coronavirusul stopeaza sportul, deocamdata

Noul virus ce s-a raspandit in mai toata lumea, Covid-19, are, asa cum e si firesc, repercusiuni si in lumea sportului.

Pana la urma, siguranta oamenilor e mai presus de orice, iar limitarea raspandirii Coronavirusului este cea mai buna metoda de preventie.

Astfel incat, evitarea calatoriilor si a aglomeratiei specifice stadioanelor sunt masuri firesti de prevenire a expansiunii acestui virus perfid ce a facut deja mii de victime.

Se pare ca fotbalul e cel mai afectat de aceasta pandemie.

Coronavirusul si fotbalul

Dupa ce cateva etape din marile campionate ale Europei s-au desfasurat cu portile inchise, de curand s-a luat masura suspendarii, deocamdata temporare a urmatoarelor campionate interne:

  • Serie A si toate cele inferioare din Italia;
  • La Liga si toate cele inferioare din Spania;
  • Liga 1 si toate cele inferioare ei din Romania;
  • Ligile de fotbal din Elvetia;
  • Eredivisie, prima liga din Olanda;
  • Primeira Liga, prima liga din Portugalia;
  • MLS, prima liga de fotbal nord-americana, abia reluata, a fost suspendata pentru 30 de zile.
  • Premier L;eague si toate ligile din Anglia s-au oprit


Ultima ora

Jucatorul lui Chelsea, Hudson-Odoi si antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta, au fost testati pozitiv cu virusul COVID-19. In aceasta situatie,e clar ca si campionatul englez va fi suspendat.

Ligue 1 a anuntat si ea suspendarea campionatului.

S-a oprit si campionatul Rusiei, aflat printre ultimele redute necucerite de Coronavirus pana acum. 

Stirile despre restrictii, suspendari si amanari se succed cu repeziciune de la o ora la alta. Va vom tine la curent despre toate schimbarile survenite, pentru ca stoparea fotbalului vine la pachet cu optiuni tot mai putine pentru pasionatii de pariuri sportive

Se stia ca Italia si Spania sunt tarile cele mai afectate de Coronavirus din Europa, astfel incat masurile luate sunt unele practic asteptate.

In aceste conditii, desfasurarea Campionatului de fotbal Euro 2020 se afla sub un mare semn de intrebare. Meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal, pe care nationala Romaniei trebuia sa il dispute pe 26 martie in Islanda a fost amanat si el. 

Decizia de amanare sau nu a Euro 2020 se va lua la sedinta UEFA ce va avea loc in data de 17 martie 2020.

Euro 2020 s-a amanat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021.

Sunt si alte sporturi afectate din plin de Coronavirus.

 Coronavirusul si tenisul

Pentru tenis, vestile sunt la fel de triste. Marele turneu de la Indian Wells, atat de iubit de catre jucatori si spectatori, a fost anulat. La fel si turneul Masters Miami Open, tot din Statele Unite ale Americii, la care Simona Halep ar fi urmat sa participe.

Decizia forurilor tutelare tenisistice este ca turneele sa fie suspendate, deocamdata, pana la inceputul lui mai, la turneul de 1000 de puncte de la Madrid.

Coronavirusul si baschetul

Desi LeBron James declara sus si tare ca nu va intra pe parchet daca meciurile din NBA se vor juca fara spectatori, iata ca starul nord-american si toti colegii sai au fost nevoiti sa accepte o decizie inca si mai drastica. 

Campionatul nord-american profesionist de baschet NBA a fost suspendat pe o perioada nedeterminata, dupa ce Rudy Gobert, jucator al echipei Utah Jazz, a fost depistat pozitiv la testul de Coronavirus.

Sunt multe sporturi in suferinta, turnee preolimpice de tenis de masa, polo, handbal, lupte si multe altele, care s-au amanat sine-die. In aceste conditii, desfasurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, cea mai mare competitie sportiva a anului, este, de asemenea, pusa in pericol.

Iata ca acest virus perfid a reusit sa dea cumva peste cap viata economica, sociala, dar si sportiva a planetei.

Sa speram ca aceste masuri de siguranta luate in domeniul sportului vor limita drastic raspandirea Coronavirusului si ca viata si sportul vor reveni, cat mai curand, la normal.