Va reusi Coronavirus sa imbunatateasca industria pariurilor?

De obicei, in cazul unui dezastru natural, intr-o locatie specifica pe mapamond, toate afacerile locale sunt afectate si necesita timp ca totul sa se refaca. Totusi, ce se intampla atunci cand ne confruntam cu o amenintare globala, exact ceea ce patim acum cu Coronavirus (COVID – 19). In acest articol ne vom intoarce putin in timp si vom observa cum pariurile sportive au supravietuit de-a lungul crizelor din trecut.

Cum afecteaza Coronavirus lumea sporturilor?

Ligiile sportive si federatiile de-a lungul mapamondului monitorizeaza criza de Coronavirus, iar unele tari au luat deja masuri. Majoritatea tarilor europene au anulat sau reprogramat evenimente si meciuri, fie au interzis accesul suporterilor. Italia a luat cele mai radicale decizii, din pricina numarului ridicat de imbolnaviri. Guvernul a decis suspendarea tuturor activitatilor sportiv, pana pe 3 aprilie. Federatia de fotbal italiana a amanat deja o serie de meciuri in ultimele 2 saptamani, insa virusul a continuat sa se raspandeasca in tara si acum nu se vor mai disputa meciuri de fotbal, pentru aproape o luna.

Sporturile britanice sunt in pericol de o mare lovitura ce ar valora sute de milioane de Lire, in conditiile in care s-ar anula Premier League sau alte evenimente sportive majore precum Cheltenham 2020 sau Grand National 2020. De exemplu, festivalul de la Cheltenham a fost amanat in 2001 atunci cand trebuia sa se deruleze 3 zile, iar industria pariurilor a pierdut peste 100 de milioane de Lire Sterline. In prezent, festivalul de la Cheltenham are loc pe parcursul a 4 zile, de obicei casele de pariuri estimeaza o cifra de 500 de milioane Lire Sterline.

Sunt si alte sporturi care au de suferit din pricina Coronavirus, precum circuitul de Formula 1 din China (care a fost anulat) sau Jocurile Olimpice care sunt in pericol de a nu se disputa.

Casele de pariuri vs Coronavirus

Activitatile de pariere isi au originea acum mai bine de 2000 de ani si au supravietuit pana acum, chiar daca societatea s-a confruntat cu razboaie, boli, epidemii, dezastre naturale, etc. Marea intrebare este cum a reusit industria pariurilor sa treaca peste aceste incidente si sa fie una din cele mai profitabile din lume. 

Daca o tragedie se intampla doar intr-o locatie specifica precum un cutremur, o furtuna severa sau orice alt dezastru natural, atunci va fi afectata acea zona si afacerile din imprejurimi. Insa nu este cazul pentru industria pariurilor online, deoarece oamenii au tendinta de a se incuia in casa in timpul unui dezastru si sa parieze pe sporturi sau sa se joace in cazinourile online. Un asemenea caz a avut loc in Australia, atunci cand au avut loc incendiile.

Conform caselor de pariuri online din Australia, oamenii au pariat mai mult pe timpul incendiilor, decat in oricare alta perioada. Explicatia e una simpla: acestia nu au avut altceva de facut in timp ce se protejau in propriile case. Toti stim faptul ca australienii sunt pariori inraiti si reprezinta o nisa pentru casele de pariuri din intreaga lume. 

Nu putem spune cu exactitate daca in aceasta perioada casele de pariuri vor face un profit urias, pentru ca de aceasta data lucrurile stau cu totul altfel. Amenintarea virusului e la o scara globala, asadar majoritatea evenimentelor sportive vor fi anulate, ceea ce inseamna ca oamenii nu vor mai avea pur si simplu pe ce sa parieze. Mai mult decat atat, agentiile stradale vor fi inchise daca lucrurile se complica, ceea ce ar fi o alta lovitura pentru bookmarkeri. 

Totusi nu va fi afectata toata industria pariurilor, pentru ca pariatul nu include doar evenimente sportive, ci si cazinouri online, jocuri de Bingo, turnee de poker, etc. Multe guverne au inceput sa recomande oamenilor sa stea mai mult in casa, asadar daca esti un parior inrait -  ce vei face in aceasta situatie? Vei proceda cel mai probabil precum australienii si iti vei incerca norocul. 

In concluzie, bookmarkerii vor fi loviti cu siguranta, insa nu atat de tare, deoarece acestia gasesesc mereu o varianta de supravietuire. Spre exemplu, multe case de pariuri ofera in acest moment piete si cote pentru a prezice care evenimente vor fi anulate din pricina Coronavirus. De asemenea, alte case de pariuri incearca sa isi atraga clientii, cu diferite pariuri gratuite sau bonusuri pentru evenimentele care inca se desfasoara.