Coronavirus: cum afecteaza pariurile sportive?

Autoritatile chineze au incercat imposibilul si anume stoparea raspandirii virusului care a luat viata in Wuhan, provincia Hubei, in luna Decembrie a anului trecut. A fost insa foarte dificila oprirea fiecarui zbor, masini sau tren ce a trecut granita. Provincia Hubei a fost lovita din plin de Coronavirus, cunoscut ca si Covid019, insa virusul s-a raspandit repede si s-au inregistrat cazuri in Orientul Mijlociu, Europa si alte parti ale lumii. Virusul a infectat acum peste 80.000 de oameni si a ucis minim 2700.

Vesti rele pentru fanii fotbalului italian

Criza din Nordul Italiei a dus la anularea a 4 meciuri din Serie A de weekend-ul trecut, iar acum Federatia Italiana de Fotbal are numeroase probleme. Pentru a evita o eventuala criza, presedintele ligii italiene Paolo Dal Pino a decis ca urmatoarele meciuri din Serie A, Cupa Italiei si Europa sa fie jucate fara suporteri. Chiar si asa, Serie B inca se gandeste daca sa amane meciurile sau sa evolueze fara suporteri. Ministrul Sporturilor din Italia, Vincenzo Spadafora, a confirmat intr-un interviu faptul ca permite jucarea meciurilor in zonele afectate, fara suporteri. 

“In aceste regiuni, interzicerea unor evenimente sportive e inca valabila, insa pentru altele am oferit posibilitatea de a se desfasura in spatele usilor inchise.” A declarat Spadafora pentru Tg2.

Sase dueluri de Serie A sunt asteptate sa se joace cu stadioanele goale in acest weekend, o veste proasta pentru echipele gazda, care nu se vor putea baza pe sprijinul sporterilor. Aceasta interdictie se aplica si marelui duel dintre liderul Serie A – Juventus si contra candidata – Inter Milano.  

In acest caz, Inter a fost nevoita sa dispute returul saisprezecimilor de Europa League cu Ludogorets fara suporteri. Conducerea a anuntat toti cumparatorii biletelor faptul ca banii vor fi rambursatii. E a doua partida de pe teren propriu in care suporterii nu isi pot sustine echipa favorita, dupa ce infruntarea de weekend-ul trecut cu Sampdoria a fost amanata. 

O veste buna e faptul ca ministrul Sporturilor din Italia a declarat ca interdictia poate fi ridicata in curand, insa depinde de modul in care guverul italian se va descurca cu raspandirea virusului.

“ Daca statisicile nu ne ofera date exacte, e foarte posibil ca dupa data de 2 Martie sa nu extindem interdictia evenimentelor sportive.” Le-a relatat jurnalistilor, ministrul Sporturilor Vincenzo Spadafora.

Conform celor de la Gazzetta Dello Sport, niciuna din cele 10 echipe ale caror meciuri s-au amanat sau se vor juca fara suporteri nu vor sa ramburseze banii. E un gest de inteles, deoarece un club precum Juventus a facut incasari de peste 3,5 milioane EURO pentru duelul cu Inter din acest weekend. 

Pentru lumea pariurilor sportive, aceasta decizie a meciurilor jucate fara spectatori, poate influenta enorm rezultatele finale, deoarece gazdele nu vor mai beneficia de acelasi avantaj precum in conditii normale. Ar putea fi cazul si partidei dintre Juventus si Inter, cu Nerazzurri avand o cota de 3,40 la UNIBET sa realizeze surpriza pe stadionul Allianz din Torino.