Cine se va impune in Derby della Capitale?

Astazi are loc unul dintre cele mai importante meciuri din campionatul Italiei, dar, din pacate, nu si unul care sa conteze foarte mult in ceea ce priveste viitoarea campioana. Roma, dar mai ales Lazio, se afla cu mult in spatele celor de la Juventus si Napoli, astfel ca meciul acesta probabil ca nu are importanta foarte mare decat pentru fani. Iar motivul principal pentru care spun acest lucru este pozitionarea in clasament a celor doua echipe in momentul de fata.

 

Sa ne uitam, in primul rand, la cei de la AS Rome. Se afla la nu mai putin de 7 puncte in spatele lui Napoli si la 5 puncte in fata Fiorentinei. In acest conditii, chiar si in cazul unui rezultat nefavorabil in meciul cu Lazio, sunt putine sanse ca pozitia a treia pe cate o ocupa in prezent sa-i fie atacata. Cat despre Lazio, nu pot sa spun decat ca sezonul echipei este mai mult sau mai putin decis in acest moment. Lazio se afla la 13 puncte de ocupanta ultimului loc care duce in Europa si la 14 puncte de prima echipa retrogradata.

 

Insa acest meci ar putea avea o semnificatie foarte mare pentru un jucator legendar din lotul Romei. Daca zvonurile din ultimul timp sunt adevarate, am putea avea parte de ultimul derby roman in care il vedem pe Francesco Totti. Situatia acestuia in sezonul actual a fost una destul de dificila si se spune ca oamenii din conducere ar fi gata sa-i dea drumul jucatorului de 39 de ani. Dupa cum probabil iti amintesti, el s-a plans anul acesta de rolul echipei, motiv pentru care a fost scos temporar din lot.

 

Cotele caselor de pariuri pentru meciul dintre Lazio si Roma

 

Sportingbet

Unibet

Winmasters

NetBet

Fortuna

Lazio

3.60

3.70

3.45

3.50

3.55

Roma

2.05

2.10

2.18

2.15

2.15

 

Lasand asta la o parte, jucatorii Romei sunt constienti ca Biancocelesti nu mai au ce pierde in acest sezon si vor juca doar pentru mandria lor si pentru a-i face fericiti pe fani. Acest lucru, dupa cum a declarat si Manolas, jucatorul lui AS Roma, ii face o echipa foarte periculoasa. Dar daca ne uitam peste ultimele rezultate, ne dam seama ca Roma ar trebui sa castige meciul fara probleme.

 

In primul rand, Lazio nu a mai reusit sa se impuna in derby-ul capitolin din noiembrie 2012, iar in al doilea rand, forma sa in ultima perioada a fost mult sub cea a Romei. Spallettui a condus echipa catre o serie de 8 victorii la rand, care a luat sfarsit doar dupa egalul inregistrat cu Inter in etapa precedenta. De cealalta parte, Lazio nu a obtinut decat 5 egaluri si doua victorii in ultimele 9 meciuri, fiind infranta de doua ori. Asta ca sa nu mai mentionam eliminarea din Europa League in fata celor de la Sparta Praga. Sa speram, totusi, ca acestia vor avea parte de mai mult succes in fata marilor rivali locali.