Biletul zilei tenis 12.06.2019

Turneul de tenis pe iarba de la  S-Hertogenbosch din Olanda este unul dintre putinele turnee de dinainte de Grand Slamul de la Wimbledon unde jucatorii se pot pregati pe aceasta suprafata. Sezonul pe iarba este foarte scurt, de aceea tablourile unor astfel de turnee sunt foarte populate.

Tranzitia de la zgura lenta la iarba rapida trebuie facuta foarte rapid, nu e foarte mult timp pentru acomodare.


Taylor Fritz vs Borna Coric

Cei doi jucatori fac parte din generatia tanara, ambii sunt in top 50 ATP, cu mentiunea ca croatul Borna este aproape chiar de top 10.

Borna Coric a avut un sezon decent pe zgura, a trecut doua tururi la Roland Garros si a fost eliminat dupa un meci de cinci seturi de neamtul Struff. 

Pe iarba, Coric are un blant general de sapte victorii si 11 infrangeri, dar anul trecut a dat lovitura la Halle, unde a castigat turneul, invingandu-l in finala pe Roger Federer.

Taylor Fritz are un bilant general de 13 victorii si 15 infrangeri pe iarba. El a jucat deja un meci pe tabloul de la S-Hertogenbosch, trecand de australianul Iuri Rodionov, in doua seturi. Si in acest meci, Fritz a demonstat ca este un "big server", a reusit sa contabilizeze 14 asi si sa nu isi piarda serviciul.

Da, serviciul e principala arma pe iarba; si cum ambii sunt jucatori cu serviciu foarte bun, ma astept la un meci echilibrat. Ii dau ceva credit lui Taylor aici, el a jucat deja un meci oficial in turneu.

Jordan Thompson vs Francis Tiafoe

Jordan Thompson este australian, are 25 de ani si se afla pe locul 62 ATP. Jordan are 18 victorii si 20 de infrangeri pe iarba in cariera, iar in primul tur aici l-a invins, in trei seturi, pe amrericanul Tommy Paul. A fost un meci presarat cu multe erori de ambele parti, in care Thompson a servit trei asi si trei duble greseli si si-a pierdut de doua ori serviciul.

Francis Tiafoe are 21 de ani si se afla pe locul 35 ATP. In primul tur a trecut de portughezul Joao Sousa, dupa un meci in care a servit sase asi si si-a pierdut o data serviciul. Tiafoe are noua victorii si opt infrangeri in total pe iarba, iar anul trecut a reusit sa treaca doua tururi la Wimbledon, cedand apoi la Khachanov, dupa ce a condus cu 2-0 la seturi.

Sunt doi jucatori cu un stil eratic aici, fara constanta in joc. Merg pe Tiafoe doar pentru ca il consider superior cu lovitura de forehand. 

Iata si biletul zilei de 12 iunie 2019 in forma sa finala, construit la casa de pariuri Betano:

Va ateptam in fiecare zi, chiar si pe perioada de vara, cu ponturi proaspete!