Bianca Andreescu sau Serena Williams? Aceasta-i intrebarea la US Open 2019

Turneul de Grand Slam US Open 2019 a ajuns in fazele superioare. Tenisul feminin si masculin ne incanta cu meciuri memorabile, iar noi va oferim un concurs special in care va invitam sa spuneti care sunt jucatorii vostri preferati. Turneul de la New York este ultimul de Grand Slam al anului, iar americanii o sustin, fireste, pe "nemuritoarea" Serena Williams.

Serena Williams

Pe Serena o mai mâna in lupta, la aproape 38 de ani, goana dupa recordul de turnee de Grand Slam castigate. Australianca external linkLink-uri externe interzise detine inca acest record, cu 24 de turnee de Mare Slem adjudecate. 

Legenda spune ca Margaret a castigat de 11 ori Australian Open intr-o perioada in care acest turneu se desfasura in perioada sarbatorilor de iarna si participarea era destul de saraca. Dincolo de acest aspect anecdotic si poate si rautacios, recordul sau exista si sta inca in picioare.

Serena are in portofoliu 23 de turnee de Grand Slam si telul de a fi recunoscuta drept "cea mai buna jucatoare a tuturor timpurilor" îi da motivatia de a nu renunta inca la tenis.

Este o presiune destul de mare pentru Serena, e greu de dus pe umeri, chiar daca umerii ei nu sunt firavi defel, iar experienta imensa este un atu pe care il are in fata tuturor aspirantelor la gloria de la New York.

E foarte interesant de vazut daca o vor tine picioarele si nervii pe Serena, in aceasta tentativa vitejeasca de a se impune in fata unor oponente ce au, unele, jumatate din varsta sa .

Si cand spun "unele" ma gandesc aici, punctual,  la Bianca Andreescu. 

external linkLink-uri externe interzise

Bianca Andreescu

Va spuneam aici de ce imi place Bianca Andreescu

Faptul ca parintii sai sunt romani a contribuit, fireste, la aceasta simpatie. Iar faptul ca are cetatenia canadiana si reprezinta aceasta tara in competitii nu m-a facut sa devin "hater". 

Cred ca, in mod rational, romanii care pleaca "afara" si reusesc sa performeze printre straini ar trebui apreciati, nu blamati pentru ca nu au ramas sa se chinuiasca in Romania.

Dincolo de asta, intre timp, s-a mai adaugat ceva, ceva foarte important, la ceea ce scriam despre Bianca. 

S-a adaugat maturitatea in joc, felul in care Bianca gestioneaza din punct de vedere emotional punctele importante ale jocului, ceea ce e extraordinar pentru o pustoaica de 19 ani.

Bianca Andreescu a jucat astfel cu un calm olimpian meciul cu  revelatia Taylor Townsend, desi americanca a dus-o in set decisiv. Da, este vorba despre acea jucatoare de tenis americanca, Taylor Townsend, nu foarte "fit", dar extrem de talentata, care le-a eliminat pe Simona Halep si pe Sorana Cîrstea la aceasta editie de US Open.

Bianca Vanessa Andreescu a aratat ca are in arsenal toate loviturile din tenis;  si nu doar ca le are, dar sunt si foarte cizelate. Bianca poate juca un slice "adanc" in terenul adversarei, dar poate si "pune o scurta" mascata cu maiestrie. Nu se prea pot vedea la tot pasul, in circuitul feminin, astfel de lovituri.

Intr-adevar, Serena Williams si Bianca Andreescu sunt principalele favorite la disputarea finalei la New York. Dar  poate ca eu si specialistii tenisului ne hazardam si poate ca Serena si Bianca nu vor juca finala la US Open 2019. In tenis e posibil aproape orice.

Sunt convins totusi ca, daca va fi bine din punct de vedere fizic, Bianca va fi in topul tenisului feminin multi ani de acum inainte. Viitorul tenisului ii apartine.

Pana atunci, sa vedem cum e cu prezentul, sa urmarim cu atentie daca va reusi sa o detroneze pe Serena la US Open 2019! 

Bucurati-va de tenis! 😊

Si nu o faceti in tacere, spuneti-va fara retinere parerea referitoare la acest duel al generatiilor, intre Serena si Bianca.