5 trenduri fierbinţi pentru campionatul de fotbal din Belarus

Vysheyshaya Liga, prima liga din Belarus, este singurul campionat din Europa unde se joacă fotbal, în ciuda pandemiei de Coronavirus. Până acum s-au disputat 5 etape din cele 30 ale campionatului, în care au fost înregistrate multe surprize, dar au fost conturate şi primele statistici.

În acest articol, vom încerca să trasăm câteva trenduri pentru ceea ce va urma în campionatul Belarusului, pe baza cărora să vă facem câteva recomandări de pariere pentru etapele viitoare.

Rezultate de sub 2,5 goluri, trendul acestui început de sezon

Vysheyshaya Liga nu este deocamdată un campionat în care să se înscrie multe goluri, media fiind de doar 1,9 goluri pe meci. Sase echipe dintre cele 16 din prima liga din Belarus au avut în primele cinci etape doar meciuri in care s-au marcat mai putin de trei goluri.

Campioana defensivei cu orice pret este echipa nou promovata Rukh Brest, care a înregistrat doar rezultate de sub 1,5 goluri; cine ar fi mizat pe acest fapt in etapele scurse pâna acum, ar fi avut un profit de + 88,6%. Mai trebuie spus că toate rezultatele echipelor Rukh Brest, FC Gorodeya şi Torpedo Zhodino au fost NG ( nu au marcat ambele echipe).

Este foarte interesant faptul că în etapa a 6-a, Torpedo Zhodino si Rukh Brest, doua dintre echipele cu ofensive paupere, vor juca între ele. Meciul va avea loc pe 26 aprilie și va începe la ora 16:00.

În conditiile expuse mai sus, de seceta extrema de goluri, este foarte tentant sa incercam optiunile de pariere de la una din casele de pariuri de top din Romaniacasa de pariuri Betano, pe care vi le prezentam mai jos:

Pe lânga cele doua echipe campioane ale lipsei de eficacitate, ce se vor intalni in meci  direct, mai exista patru echipe: FC Smolevichi, Neman Grodno, FC Vitebsk şi FC Gorodeya care au inregistrat în primele cinci etape doar rezultate de sub 2,5 goluri.

FC Slutsk şi Slavia Mozyr preferă rezultate GG

Spuneam că echipele Rukh Brest, FC Gorodeya şi Torpedo Zhodino au avut doar rezultate NG, in primele cinci etape.

în antiteză, formațiile FC Slutsk şi Slavia Mozyr au avut rezultate GG (marchează ambele echipe)  în patru dintre cele cinci etape disputate până acum. În acest weekend, liderul FC Slutsk va juca acasă cu nou promovata Belshina Bobruisk, în timp ce Slavia Mozyr o va întâlni acasă pe FC Minsk.

În plus, Slavia Mozyr este singura echipă din Belarus care a avut în acest sezon patru rezultate de peste 2,5 goluri în cele cinci etape jucate până acum.

Urmărind această tendință, a golurilor marcate de ambele echipe, vă semnalăm drept foarte atractivă , prin prisma cotelor valoroase afișate, opțiunea " ambele echipe marchează" pentru meciurile de mai jos: 

Au fost acordate multe cartonașe galbene

În primele cinci etape din acest sezon au fost acordate multe cartonașe galbene în campionatul din Belarus.  Tendința arbitrilor este să nu tolereze jocul dur, tragerile de timp, simulările, protestele, henţurile şi pentru a ţine jocul sub control, preferă să acorde multe avertismente.

Cel mai dur cavaler ai fluierului a fost Denis Shcherbakov, care a acordat, în medie, 7,5 cartonașe galbene pe meci. Acesta este urmat de Sergey Chistov, cu 6,33 cartonașe galbene pe meci și de Sergey Stetsurin, cu o medie de 5,8 cartonașe galbene pe meci .

Pentru a putea monitoriza așa cum se cuvine prestația arbitrilor, putem apela cu încredere la informațiile din  centrul de pariere. Aici aflăm ce arbitri vor oficia la centru în fiecare meci din Belarus, și, în funcție de statisticile lor, putem alege un pariu pe cartonașe galbene.

În plus, tot aici putem afla care sunt fotbaliștii cei mai indisciplinați și câte cartonașe galbene au acumulat până acum.

Până acum, Ilya Raschenya de la FC Smolevichi şi Syarhey Palitsevich de la Shakhtyor Soligorsk, sunt singurii jucători care au încasat cate patru cartonașe galbene,  urmand a fi suspendați în etapa a 6-a.

Pariuri pe cornere: sunt valabile tendințele sezoanelor recente

Tabelul de mai jos oferă statistica primelelor cinci echipe după numărul de cornere obținut în ultimele trei sezoane din Vysheyshaya Liga:

2018

2019

2020

Dinamo Brest - 6.93

Dinamo Brest - 6.45

Shakhter Soligorsk - 7.60

FC BATE Borisov - 6,73

Shakhter Soligorsk - 5,86

Dinamo Brest - 7.40

Shakhter Soligorsk - 5,83

FC Gomel - 5,62

Dinamo Minsk - 7.00

FC Gomel - 5.47

FC BATE Borisov - 5.45

Slavia Mozyr - 6.80

Dinamo Minsk - 5.00

Slavia Mozyr - 5.45

FC Minsk - 6.80


După cum se poate vedea, campioana en-titre Dinamo Brest şi Shakhter Soligorsk sunt echipele care au avut cele mai multe cornere în acest sezon. Iar cele două trupe sunt printre echipele fruntașe și în sezoanele trecute, la acest capitol special, al cornerelor obținute. 

Bazându-ne pe aceste trenduri, vă semnalăm că în etapa următoare vom avea parte de confruntarea Dinamo Brest vs Shakhter Soligorsk, echipele care au fost mereu pe podium într-un clasament al cornerelor din ultimii 3 ani.

Asadar, iata din nou o optiune de pariere ce se bazează pe trendurile statisticii pe care vi le punem la dispozitie după cinci etape de fotbal din Belarus. 

De aceea, vă invit să rămâneți alături de noi, să urmăriți tendințele de pariere din campionatul Belarusului pe care vi le vom prezenta periodic, și să pariați în cunoștință de cauză la cea mai apreciată casă de pariuri a momentului în România.