Zuckerberg vs Musk cine castiga? Pariuri si cote

Mark Zuckerberg va organiza o luptă în cuşcă împotriva lui Elon Musk, care va avea loc, unde altundeva decât la Las Vegas, Nevada, în Statele Unite ale Americii.

Organizarea luptei

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, vrea să înființeze o nouă rețea de socializare care să funcționeze pe aceleași principii ca Twitter, creaţia lui Elon Musk. Acest lucru l-a enervat pe Elon Musk, care a postat un anunţ provocator pe Twitter, "Sunt pregătit pentru un meci în cușcă dacă este nevoie". Mark Zuckerberg nu a rămas indiferent la această postare și a răspuns, tot pe Twitter, "Trimite-mi locația". Răspunsul lui Elon Musk a fost, "Vegas Octagon". Octagonul este salteaua de competiţie şi zona împrejmuită cu gard folosită pentru meciurile UFC.

Dana White: Ambii băieți sunt absolut serioși în privința acestei lupte

Președintele Ultimate Fighting Championship, Dana White, şi-a dat seama ce impact colosal mediatic şi financiar ar avea o astfel de luptă în cuşcă şi i-a contactat pe cei doi miliardari din lumea tehnologiei. "Am discutat și Mark și Elon, ambii băieți sunt absolut serioși în privința acestei lupte. Cea mai urmărită luptă din toate timpurile a fost cea dintre Floyd Mayweather și Conor McGregor, dar asta cred că va avea cifre triple! Triplează tot ceea ce s-a întâmplat la acea luptă, nu există limite cu privire la ceea ce poate produce acest eveniment", a declarat Dana White, care a adăugat că un pay-per-view standard al UFC costă 80 de dolari, însă va cere 100 de dolari pentru meciul Musk-Zuckerberg. O astfel de luptă ar genera câteva sute de milioane de dolari, care vor fi direcționaţi în scopuri caritabile.

Mark Zuckerberg

 • A împlinit pe 14 mai 39 de ani şi este şeful companiei Meta, care deţine Facebook şi Instagram.
 • Este membru al consiliului de administrație al Breakthrough Starshot.
 • Debut profesional.
 • Câștigător al mai multor medalii la competiții de jiu-jitsu.
 • A surprins plăcut comunitatea mondială când a triumfat la competițiile regionale de jiu-jitsu unde câștigat mai multe medalii.
 • Îi place nu doar să participe la turneele UFC, dar să şi lucreze și cu luptători profesioniști.
 • Videoclipul său de antrenament cu Khai Wu arată mai mult decât un combo de sparring profesionist.
 • Există suspiciunea că va respecta în continuare planul luptei.


Elon Musk

 • Va împlini pe 28 iunie 52 de ani, este proprietar la Twitter, Tesla şi Space X.
 • Conform CNBC a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere de 192 de miliarde de dolari.
 • Debut profesional.
 • Nu se conosc prea multe despre abilitățile sale de luptă.
 • Spre deosebire de Mark Zuckerberg nu există imagini de la antrenamentele sale.


Schimburile au devenit virale cu utilizatorii de social media care dezbat cine ar câştiga marea confruntare, în timp ce alţii au postat meme-uri, inclusiv postere false care anunţă lupta. Mark Zuckerberg s-a antrenat deja în arte marţiale mixte şi a câştigat recent turnee de jiu-jitsu. Elon Musk a scris pe Twitter că nu face exerciţii fizice şi s-a lăudat cu The Walrus: "Am o mişcare grozavă pe care o numesc The Walrus, unde pur şi simplu stau pe deasupra adversarului meu şi nu fac nimic". "Nu am început încă să mă antrenez. Deci, dacă se va întâmpla asta, o voi face", a spus Musk într-o discuție pe Twitter cu Ashlee Vance, autoarea unei cărți despre Musk și cursa spațială.

Cote Zuckerberg vs Musk

Mark Zuckerberg este favoritul clar al caselor de pariuri licenţiate. Probabil totul ține de nivelul său de fitness, de filmările de la antrenamente, că este mai tânăr precum și de experiența sportivă recentă. Pariurile pe victoria lui Mark Zuckerberg au o cotă de 1.25. În schimb, Elon Musk nu își poate mulțumi fanii cu o formă fizică uimitoare, iar fotografiile din vacanța lui confirmă acest lucru. Omul de afaceri nu este în mod clar în cea mai bună condiție pentru o luptă de MMA. La casele de pariuri şanse ca Musk să-l bată pe Zuckerberg sunt de 3.70.

Statistici și date fizice

Ambii "luptători" pot fi numiți sportivi bătrâni. Dacă Mark Zuckerberg are 39 de ani și continuă să descopere noi discipline sportive pentru el, Elon Musk va avea la ora confruntării 52 de ani, ceea ce cu siguranță îi va afecta funcționalitatea. Între cei doi protagonişti este o diferență serioasă de înălțime, astfel că Elon Musk ar avea o șansă de a rezista până în runda a doua sau a treia.

Mark Zuckerberg

Elon Musk

debut pro

Record

debut pro

172

Înălţime

187

175

Întinderea brațului

186

76

Greutate

85

39

Vârstă

52

Mark Zuckerberg - Elon Musk: predicție pariuri

Impresia generală este că rezultatul acestei lupte se cunoaşte încă de acum. Mark este mult mai tânăr, mai în formă, mai rapid, mai tehnic şi va face totul pentru a pune capăt luptei cât mai repede și a obţine victoria imperiului său digital. Totul a pornit de la o glumă, însă în funcţie de rezultatul luptei, e de aşteptat ca la anumite companii acţiunile să crească brusc. Dacă Logitech a pierdut deja un mare procent din valoarea acțiunilor sale după povestea tragică cu submersibilul Titan, atunci imaginați-vă la ce lovitură se pot aștepta Space X și Tesla!

În orice caz, pe hârtie, miliardarul în vârstă de 52 de ani nu are decât șanse teoretice de a câștiga. Ar mai fi excepția cazului în care, printr-un miracol, Elon Musk şi-ar doborî adversarul la pământ într-o secundă. Probabilitatea unui astfel de rezultat este extrem de mică, astfel că voi miza că fondatorul Facebook va câștiga duelul.