World Cup 2022: Aspecte pozitive si negative dupa prima etapa

Prima etapa a grupelor external linkLink-uri externe interzise a trecut, lasand in urma cateva surprize. Ne referim, in primul rand, la cea dintre Argentina si Arabia Saudita, urmata, la o zi distanta, de cea dintre Germania si Japonia. In ambele cazuri outsidera a invins cu 2-1, dupa ce favorita conducea cu 1-0 dupa un gol inscris din penalty. In ambele meciuri favorita se putea distanta, insa golul marcat a fost anulat in urma consultarii VAR. 

Au fost cele doua surprize de la World Cup 2022 influentate de cineva?

Cu siguranta, dupa aceste doua meciuri trase, practic, la indigo, exista voci care spun ca minim unul dintre ele a fost aranjat. Aici ne referim in special la cei care au pariat in favoarea Argentinei si Germaniei. Cand o echipa mare pierde in defavoarea uneia mici cea mai la indemana explicatie pentru unii este ca meciul ar fi fost aranjat.

Sigur, nu putem nega ca s-a intamplat ceva ciudat la pauza in cele doua meciuri, insa ne indoim sa fi fost vorba de blat. Vorbim, totusi, de un Campionat Mondial, organizat, este adevarat, de Qatar.

World Cup 2022 - Suporterii Japoniei merita felicitati inca o data

Sa lasam insa teoriile conspiratiei si sa ne indreptam atentia putin spre suporterii niponi care au venit in Qatar. Dupa victoria contra Germaniei logic ar fi fost ca suporterii Japoniei sa sarbatoreasca pe strazi. Primul lucru pe care l-au facut insa dupa incheierea meciului a fost sa stranga gunoaiele din stadion si nu doar pe cele lasate de ei. 

Suporterii niponi au mai facut asta si la un alt meci, in care nu juca echipa lor. Niponii nu sunt la prima lor isprava de acest gen la un Campionat Mondial, iar pentru asta merita tot respectul. De asemenea, nici jucatorii japonezi nu s-au lasat mai prejos, facand ordine in vestiar inainte de a pleca.

World Cup 2022 - Jocul echipelor africane este plictisitor, dar eficient pana la un punct

Sunt 5 echipe africane la acest Campionat Mondial, insa doar una a reusit sa inscrie in faza grupelor. Vorbim de Ghana, care a inscris nu unul, ci doua goluri. Din pacate pentru ei, asta nu a fost de ajuns ca sa obtina vreun punct in fata Portugaliei. De punctat ca portughezii deschideau scorul abia in minutul 65 in acel meci.

Tunisia si Maroc inregistrau remize albe impotriva Danemarcei, respectiv a Croatiei. Senegal a pierdut cu 0-2 in fata Olandei, insa primul gol venea abia in minutul 84. Cealalta echipa africana, Camerun, a pierdut cu 0-1 in fata Elvetiei. Cele mai multe suturi pe poarta le-a avut Camerun: 4 la numar. Observam, asadar, ca echipele africane s-au concentrat mai mult pe defensiva in prima etapa.

World Cup 2022 - Cristiano Ronaldo a stabilit un record greu de egalat

Odata cu golul impotriva Ghanei, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucator din lume care sa marcheze la 5 Campionate Mondiale. In urma cu 4 ani portughezul a inscris de 4 ori, in fiecare din anterioarele 3 editii marcand o singura data. Trei din cele 7 goluri au fost inscrise din penalty, incluzandu-l pe cel de la aceasta editie.

World Cup 2022 - Aspecte negative dupa prima etapa

Nu putem sa nu vorbim si despre lucrurile negative si enervante la acest Campionat Mondial.

  • Un lucru deranjant, cel putin in opinia mea, il reprezinta acordarea atator minute de prelungire la un meci. Recordul il reprezinta partida dintre Anglia si Iran, unde s-au marcat 8 goluri, prelungirile insumand aproape doua reprize de extra-time. Explicatia oficiala ar fi aceea ca se doreste prelungirea timpului efectiv de joc al unui meci la 60 minute. Asta mi se pare o aberatie la fel de mare ca a propunerilor de noi impozite ale unor politicieni romani. Patru goluri s-au inscris in prelungiri, punand la socoteala aici si cele din prima repriza. Niciun gol nu a influentat rezultatul final. Asta deoarce in prelungiri echipa care se afla la conducere nu risca mai nimic in defensiva. Sau, dupa caz, ambele echipe, in cazul unui rezultat de egalitate. Speram ca experimentul sa ramana la acest stadiu si sa nu mai fie facut niciodata.
  • Alt aspect negativ il reprezinta anuntarea la majoritatea meciurilor a unui numar mai mare de spectatori decat in realitate. Pe Lusail Iconic Stadium s-a anuntat chiar ca a venit mai multa decat capacitatea stadionului. Atat la meciul dintre Argentina si Arabia Saudita, cat si la cel dintre Brazilia si Serbia. Asta, in conditiile in care din transmisiuni se observa ca erau multe locuri libere.
  • Un lucru laudabil este acela ca 6 echipe europene au vrut sa protesteze impotriva regimului dur din Qatar si, mai ales, a incalcarii drepturilor omului. Din pacate, s-a aflat despre acest lucru, iar selectionatele in cauza au fost avertizate ca vor primi amenda, dar si cartonas galben pentru capitanul echipei. Drept urmare, s-a renuntat la protest. Poate in ultima etapa a grupelor o reprezentativa care nu mai are sanse la calificare sa ia atitudine si sa protesteze. 
  • Este, in mod indubitabil, o pata neagra pentru Qatar, asta aratand cat de inapoiata este ca tara. Dar, sigur, in fata muntilor de bani, cei mai slabi si cei mai corupti cedeaza. De aici pana la aranjarea unui meci nu ar mai fi decat un pas.

World Cup 2022 - Statisticile primei etape

  • Performera primei etape a fost Spania, care a invins-o cu 7-0 pe Costa Rica, formatie care nu expedia nici macar un sut la poarta, ca sa nu mai vorbim de suturi pe poarta. In schimb, Spania a aratat eficienta maxima, inscriind la fiecare sut pe poarta avut. 

  • Meciul cu cel mai mare numar de goluri a fost cel dintre Anglia si Iran, incheiat cu scorul de 6-2.

  • Au fost aratate in total mai mult de 100 minute de prelungiri in cele 16 meciuri din grupe. 

  • Scorurile cele mai comune au fost 0-0 si 2-0, fiecare intalnit de 3 ori.

  • Sase jucatori au inscris cate doua goluri, insa niciunul nu a reusit hat-trickul. 

  • In meciul dintre Uruguay si Coreea de Sud nu s-a expediat niciun sut pe poarta, insa au fost doua bare, ambele pentru uruguayeni.

  • Cel mai spectaculos meci s-a disputat intre Japonia si Germania, cu 12 suturi pe poarta.

  • Au fost ratate doua penaltyuri din cele 9 acordate; cu toate acestea, nu a fost eliminat niciun jucator.

  • In cele 16 meciuri au fost inscrise 41 goluri. 

Brazilia ramane favorita la castigarea trofeului

La toate casele de pariuri online licentiate poti plasa pariuri pe castigatoarea trofeului. Prima sansa o are in continuare Brazilia, la fel ca la inceputul turneului. Ea este urmata de Anglia, Spania si Franta, in vreme ce Argentina a coborat pe pozitia a cincea. Sud-americanii sunt urmati de Portugalia, Olanda, Belgia si Germania.

In ceea ce priveste jucatorii, sansa cea mai mare la a deveni golgheterul competitiei o are Richarlison (Brazilia). El este urmat de Mbappe (Franta), Giroud (Franta), Cristiano Ronaldo (Portugalia) si Lionel Messi (Argentina). De asemenea, mai sunt oferite multe alte pariuri antepost care vizeaza jucatorii, dar si echipele.

În centrul de pariere gasiti informatii complete care va ajuta sa va cristalizati opiniile de pariere. Iar aici aveti bonusurile speciale pentru World Cup

Nu uita, in a doua etapa a grupelor va avea loc derbyul dintre Spania si Germania