Un roman a ajuns in semifinale la Australian Open atat la simplu, cat si la dublu

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, isi va disputa in acest weekend finalele. In doua dintre ele ar fi putut participa un jucator din Romania, insa acesta a fost eliminat in semifinale atat la simplu, cat si la dublu. Este vorba despre Filip Jianu, juniorul in varsta de 17 ani pornind cap de serie numarul 4 la simplu si cap de serie numarul 2 la dublu.Pe tabloul de simplu juniori sunt 5 partide pana la finala, disputandu-se maxim 3 seturi in fiecare. In primele 3 runde Jianu nu a avut emotii, reusind sa nu piarda niciun set. In sferturi a avut o partida dificila impotriva americanului Kingsley, favorit numarul 9. In semifinale Jianu intalnea un alt american, in persoana lui Nava. Romanul a avut chiar si minge de meci la 5-4 in decisiv, pierzand insa cu 5-7.


La dublu Jianu a facut pereche cu spaniolul Alvarez Varona. Cei doi au avut emotii in primele doua tururi, cand au invins in Super Tie-break la o diferenta de doua puncte. In sferturi au avut un meci mai usor, castigand cu un dublu 6-4 in fata unor australieni, in semifinale pierzand insa in fata americanilor Kingsley si Nava, cei doi adversari ai lui Filip Jianu in sferturi, respectiv semifinale.


Cine este Filip Jianu?

Un roman a ajuns in semifinale la Australian Open atat la simplu, cat si la dublu, aspect ce ne bucura, mai ales ca de cativa ani tenisul masculin romanesc sufera destul de mult. In afara lui Marius Copil, care traieste o a doua tinerete, niciun roman nu se afla in top 300 in clasamentul ATP. Prea putine lucruri sunt roz in tenisul romanesc, iar Filip Jianu se confrunta si el cu dificultatile acestui sistem. Tanara speranta a tenisului romanesc nu are antrenor, deoarece nu isi permite sa-l plateasca.


Filip Jianu a fost remarcat pentru prima oara la 4 ani, insa nu in domeniul tenisului, pe care l-a practicat de la 7 ani, ci intr-un spot publicitar. Este vorba despre reclama „Zboara, puiule, zboara”, de care cu siguranta multi isi aduc aminte. In ceeea ce priveste tenisul, pana acum Jianu a castigat 99 meciuri la juniori, pierzand 52. Avand in vedere rezultatele sale de pana acum, speram ca Filip Jianu sa contribuie serios anii urmatori la imbunatatirea performantelor echipei de Cupa Davis a Romaniei.


Adversarul romanului, a doua sansa in finala

Una dintre putinele, daca nu chiar singura casa de pariuri ce ofera cote pentru finala Australian Open la junori, este Betano. Aici observam ca americanul Nava porneste cu sansa a doua in fata italianului Musetti, cap de serie numarul 1. Italianul este cotat cu 1.42 la victorie, iar americanul cu 2.75. De precizat ca Musetti nu a pierdut niciun set pana acum, in vreme ce Nava a pierdut trei. Meciul va incepe sambata, la 05:30.


Cine crezi ca va castiga finala de juniori la Australian Open? >>>