Turul Frantei 2022 – Informatii generale si cote antepost

Turul Frantei (Le Tour de France) reprezinta cea mai importanta competitie ce se desfasoara annual, in ciclismul pe sosea. Originile acestui tur au fost stabilite cu foarte mult timp in urma, in anul 1903.

De atunci au fost disputate nu mai putin de 108 editii, iar primul castigator din istorie nu putea fi altcineva decat un francez – Maurice Garin. Anul trecut, slovenul Tadej Pogacar a reusit sa castige marele titlu.

Turul Frantei acopera o lungime de 3.600km, avand o durata de 3 saptamani. Etapele au loc in fiecare zi, iar ultima se desfasoara ep celebrul bulevard din Paris – Champs-Elysees. Cu siguranta nu ar fi putut exista o incheiere mai frumoasa pentru o astfel de competitie importanta.

Turul Frantei 2022 – informatii generale

Editia cu numarul 109 a Turului Frantei va incepe pe data de 1 Iulie 2022, urmand sa se incheie pe 22 Iulie. Organizatorii au dezvaluit traseul complet, la capatul unei editii de gala organizata recent. 

Startul turului se va da in Danemarca, iar dupa primele 3 etape va avea loc prima zi de pauza. Problemele pot aparea din etapa cu numarul 5, acolo unde incep 19.5 kilometri de drum neasfaltat. 

Parcursul ciclistilor va continua in Elvetia, acolo unde vor incheia prima saptamana a Turului Frantei. Pe data de 11 Iulie are loc a doua zi de pauza, deoarece urmeaza 3 etape montane foarte dificile – in Muntii Alpi. Parcursul sportivilor continua in Franta, spre Saint-Etienne si Col de la Croix Neuve.

Finalul Turului Frantei va avea loc dupa cum spuneam pe Champs-Elysees,cu o etapa de sprint. Pogacar si Roglic sunt principalii favoriti, insa asta nu inseamna ca nu putem avea parte de surprize. 

Turul Frantei se poate urmari in direct in Romania, pe Eurosport. Mai mult decat atat, televiziunea transmite si prima editie din istorie a Turului Frantei la feminin!


Pariuri antepost Turul Frantei

Evident casele de pariuri nu puteau sta departe de Turul Frantei, iar pana pe data de 1 Iulie poti miza pe favoritul tau.

Pogacar porneste cu prima sansa in opinia celor de la Betano, avand o cota de 1.55 pentru a-si adjudeca titlul. Acesta este urmat de Roglic si Vingegaard, care au o cota de 4.00 respectiv 5.00.

Codasul in clasamentul cotelor este Hugh Carthy. Ciclicstul britanic in varsta de 28 de ani are o cota imensa pentru a castiga Turul Frantei – 400!

Momentan aceasta este singura piata de pariere pe care o ofera operatorii online de top din Romania. Pe parcursul Turului Frantei insa, se vor regasi diferite pariuri pentru fiecare etapa, iar cotele pentru castigatorul turului se vor actualiza in timp real.